Hond Chocola

Wat mag een hond niet eten en drinken? Chocolade? Avocado? Druiven?

Wij mensen kunnen tegenwoordig veel verschillende producten kopen en eten, maar veel van deze producten zijn erg ongezond voor honden.

In deze blog behandelen we de gevaarlijkste levensmiddelen voor de hond uit de supermarkt.

Chocolade:

Chocolade eten is gevaarlijk voor de hond

Chocolade is wel het meest bekende voorbeeld van menseneten dat giftig is voor honden. Honden zijn daarentegen vaak wel dol op chocolade.

Het gaat om het bestandsdeel theobromine. Hoe puurder de chocola hoe meer theobromine het bevat, in witte chocolade zit het niet.

Xylitol:

Xylitol is een natuurlijke zoetstof, die tegenwoordig veel gebruikt wordt als alternatief voor suiker. Voor honden kan het behoorlijk gevaarlijk zijn. Het kan het bloedsuikergehalte van je hond namelijk sterk laten dalen. De alvleesklier van je hond zal als reactie op xylitol veel insuline aanmaken. Dit wordt ook wel bloedsuikervergiftiging genoemd.

In de volgende producten zit xytitol: kauwgom, snoep, pepermunt, fruitsnoep, marmelade, jam, softdrinks, tandpasta, hoestsiroop, keeltabletten en kauwbare vitaminetabletten.

Cafeïne:

Cafeïne moet ten alle tijden voorkomen worden voor honden. Naast koffie bevatten ook de volgende producten cafeïne: energiedrankjes, thee, frisdrank en chocolade.

Ui, Prei en Knoflook:

Geef je hond geen uien, prei of knoflook te eten.

Producten uit de lookfamilie zijn in iedere bereidingsvorm giftig voor honden: vers, gefruit, gedroogd of als poeder.

Planten uit de lookfamilie zijn schadelijk voor de rode bloedcellen van honden en verminderen de zuurstofomloop.

Rauwe Aardappelen:

Ongekookte aardappelen giftig voor de hond door de solanine die er in zit. Vooral de schil en uitlopers zijn gevaarlijk. Gekookte Aardappelen kan je hond gerust eten. De solanine blijft dan achter in het water.

Avocado:

Het eten van een advocado is gevaarlijk. advocado is giftig voor een hond

Avocado’s zijn niet alleen giftig voor honden, maar ook voor andere zoogdieren en vogels. Vooral de schil, pit en plant van de avocado zijn erg giftig.

Noten:

Noten zijn gezond voor de mens. Amandelen, walnoten en macadamia’s giftig zijn voor honden. Andere noten zijn misschien niet giftig, maar ook zeker niet gezond voor honden.

Druiven, krenten en rozijnen:

Door welk stofje druiven en rozijnen giftig zijn, is nog niet bekend. Het eten ervan kan leiden tot nierfalen en uiteindelijk de dood. Pas dus ook goed op met krentenbollen en andere producten waar krenten of rozijnen in zitten.

Tomaten:

Alle groenten uit de nachtschadefamilie (tomaat, paprika, aubergine) kunnen allergische reacties veroorzaken en ontstekingen verergeren.

Zuivel:

Melk of melkproducten zoals yoghurt of kaas zijn niet giftig voor honden, maar teveel kan diarree veroorzaken.

Conclusie:

Voor de hond is het het beste zijn eigen voeding te eten en zo min mogelijk het eten wat wij eten. Natuurlijk zijn er genoeg producten die geen kwaad kunnen en wel gezond zijn hierbij aan een appel, sperziebonen en wortels.

Mocht je hond toch een van de gevaarlijke etenswaren hebben gegeten en je merkt is aan je hond neem dan meteen contact op met je Dierenarts.

Verzekering voor je hond

Als je een hond hebt, wil je er ook graag goed voor gaan zorgen. Helaas kan je hond ziek worden of er kan iets gebeuren. Naast dat dit erg vervelend is voor de hond en voor jou kan het ook een behoorlijke kosten post worden.

Denk hierbij aan een afspraak bij de dierenarts met eventuele medicatie en een behandeling. Daarom is het verstandig om eens na te denken over een honden verzekering, zo dek je veel onverwachte kosten af. 

Bekijk hier één van de betere hondenverzekeringen van dit moment. Voor een klein bedrag in de maand ben je verzekerd als je hond naar de dierenarts moet of een behandeling krijgt.

Vergelijkbare berichten