Wat is de beste hondenfietskar van 2022?

Tegenwoordig zijn de honden fietskarren niet meer weg te denken. In deze blog gaan we alles over de hondenfietskar vertellen en wat je moet weten.

De voordelen, de nadelen, voor welke honden de fietskar geschikt is etc. Ook heb ik een selectie gemaakt met de beste fietskarren voor 2022.

Waarom een hondenfietskar?

Er zijn diverse redenen waarom je een hondenfietskar kan kopen. Dit kunnen praktische redenen zijn, maar ook fysieke problemen betreft je hond.

 • Hondenfietskarren maken (langer) transport van je hond(en) mogelijk, ook als je geen auto hebt of de file’s wilt vermijden. Omdat een fietskar makkelijk te hanteren is, ook erg geschikt voor in de stad. (Daarnaast kan de hond aangelijnd in de kar blijven zitten als je een boodschap doet)
 • Geschikt voor honden die door ouderdom, blessures of bepaalde rassen niet (meer) in staat zijn naast de fiets te lopen.
 • Omdat je hond niet goed naast de fiets loopt. Als je hond rustig naast de fiets loopt en , maar wel trekt dan kan een fietskar ook een goede oplossing zijn.
 • Als je zomers met de hond weg wil kan het asfalt veel te warm zijn en ook teveel inspanning met warme dagen moet je vermijden, vooral op het heetste van de dag.
 • Kleine honden (geld voor de meeste) kunnen geen lange afstanden lopen, dan kan een fietskar in combinatie met een buggy een goed alternatief zijn.
 • Vaak wordt er ook voor een fietskar gekozen, zodat je de hond vaker mee kan nemen. Gezellig een dagje weg met het hele gezin.

Welke voordelen bied de hondenfietskar?

Het grootste voordeel is dat je je hond kan vervoeren over langere afstanden en ook voor afstanden dichtbij. Een hond in de fietskar is naast dat het soms om lichamelijke redenen nodig is, ook vaak een stuk veiliger, vooral in de stad. Buiten deze veiligheids- en gezondheidsredenen zijn er ook meer voordelen:

 • De hondenfietskar is eenvoudig en snel in gebruik en biedt je de gelegenheid langere afstanden af te leggen met de hond, zonder dat daarvoor de auto nodig is.
 • Met de hondenfietskar neem je eenvoudig meerdere honden mee.
 • In de zomer biedt de fietskar grote voordelen boven de hete auto.
 • De fietskar biedt je de gezonde effecten van het fietsen, zonder dat je de honden daarvoor thuis hoeft te laten.
 • Hondenfietskarren lenen zich uitstekend voor het vervoer van puppy’s. (tevens went de pup al aan de fietskar en het fietsen)
 • De hondenfietskar kan prima dienst doen als bench. De overkapping biedt je dier veiligheid en rust.
 • De fietskar is eenvoudig te parkeren.
 • Voor hondenfietskarren zijn middels speciale wandelsets snel om te bouwen tot buggy’s of joggers. Je kunt dus eenvoudig te voet verder.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar?

De mogelijkheden zijn enorm, denk hierbij aan het ombouwen tot buggy, inklapbaar en ga zo maar verder. Het is verstandig van tevoren al in kaart te brengen waar de hondenfietskar aan moet voldoen.

Denk hierbij aan genoeg ruimte in de schuur voor een vaste kar (vaak voordeliger) of heb je juist door de beperkte ruimte in een inklapbare nodig?

Heb je een grote of een kleine kar nodig, dit is weer afhankelijk van de grootte / het ras van je hond. Gelukkig zijn er voor alle honden fietskarren.

Bij het uitzoeken van een hondenfietskar is het materiaal erg belangrijk. Als je de kar veel buiten laat staan, ook in de regen, kies dan voor materiaal dat niet roest zoals staal. Dit geld ook voor de stof als je fietskar dus regelmatig nat word, kies dan voor waterafstotend materiaal. Een regenhoes kan ook een oplossing zijn.

Let ook zeker op de veiligheid, voor als je met slecht weer of in het donker op pad gaat. Reflectoren en lampjes zijn dan onmisbaar. Let er ook op hoe de kar sluit en of dit voor je hond voldoende is. Tip: Het is wel aan te raden om je hond altijd aangelijnd in de hondenfietskar te zetten zodat ze er niet uit kan springen.

Als je meerdere honden wil gaan vervoeren zorg dan dat de kar niet te klein is, zodat ze wel samen veilig er in kunnen zitten en goed afsluitbaar is.

Ten slot: let er goed op hoe je de kar aan de fiets kan bevestigen. Er zijn ook fietskarren met een universeel systeem, deze pas op bijna alle fietsen.

Mocht je fiets niet geschikt zijn voor een fietskar, dan kan in de meeste gevallen de fietsenmaker een oplossing voor je creëren.


De beste hondenfietskarren van 2020.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de beste fietskarren van dit moment. Wij hebben verschillende groottes bekeken, maar ook zeker naar de veiligheid, gemak en comfort gekeken.

KARLIE Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

BUDGET

Speciale fietsaanhanger voor honden tot 40 kg. Nieuwe basis-uitvoering van de bekende Travel de Luxe.Zo kunt u met de hond zelfs lange afstanden afleggen. Het stabiele, waterafstotende nylon-dekje biedt bescherming tegen wind en regen. Speciaal gaasraampjes bieden een goed uitzicht en houden toch lastige insecten weg. Met halsbandsluiting aan de binnenkant.

Met signaalwimpel, reflectoren, reflector-veiligheidsstrepen en een groot ligoppervlak. Ruimtebesparend inklapbaar, geschikt voor alle gangbare soorten fietsen. Deze aanhanger wordt compleet (incl. dissel en houder) geleverd!
Afm: 125 x 72 cm, hoogte 95 cm, geschikt voor honden tot 40 kg, Ligoppervlak: 72 x 52 cm, Interieurhoogte: 65 cm, Kleur: grijs-rood
Gewicht: 15,6 kg

Hondenfietskar – Fietskar -Hondenaanhanger – Geveerd en geremd

Buggy, Fietskar en inklapbaar

Met deze honden transporter is je trouwe viervoeter altijd bij je! De praktische fietskar wordt door middels van een trekboom aan je fiets bevestigd. Deze hondenkar kan ook met de hand worden geduwd – perfect voor joggers en wandelaars. Horrengaas en Oxford-bekleding beschermen je huisdier tegen weer en wind. Er is een extra regenbescherming aan de voorkant voorzien zodat je hond altijd droog blijft.

Dankzij de universele koppeling kan deze fietskar eenvoudig worden gekoppeld aan gebruikelijke fietsen. Deze hondenaanhanger heeft reflectoren aan de voor en achterzijde en kan worden opgevouwen en gemakkelijk worden vervoerd.

Verder is de achteras geveerd en geremd. beschrijving: ✓ 2 in 1: fietskar en joggingwagen, ✓ Waterafstotende polyester hoes, ✓ Allround vliegscherm, ✓ Voorzijde met regenhoes, ✓ Veiligheidsgordel, wielreflectoren, handremmen, ✓ Voorwiel kan 360 ° worden gedraaid, ✓ Geveerde achteras, specificaties: ✓ Materiaal: 600D Oxford, buisvormig staal, ✓ Algemene afmetingen: L130 x B90 x H110 cm, ✓ Interne afmetingen: L70 x B55 x H55 cm, ✓ Afmetingen opgevouwen: L78 x B62 x H11.5 cm, ✓ Luchtbanden: 20 inch, ✓ In meerdere kleuren verkrijgbaar: (blauw, wit) (groen, grijs) (rood, zwart) (wit, zwart), ✓ Gewicht: 18,7 kg, ✓ Maximale belasting: 20 kg, Levering: ✓ 1 x hondenaanhangwagen, ✓ 1 x universele koppeling

Trixie Fietskar Opvouwbaar – Hondenfietskar – 63 × 95 × 90/132 cm Grijs

bekleding van robuust. waterafstotend polyester . met snel inklapsysteem . wielen uitgerust met snelbevestigingssysteem . met in hoogte verstelbare duwstang . gaas-inzetstukjes voor een goede ventilatie . bovenste en voorste gaas-inzetstuk met regenhoes afdekbaar . met achterdeur . uitneembare bodemplaat met slipvaste bekleding . uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim . geïntegreerde korthouder voorkomt dat het dier eruit springt . met diverse vakken en bekerhouder . met vastzetrem . met reflectoren . veiligheidsvlag met reflecterend werkje erin . inklapbaar en compact op te bergen . inclusief koppeling . door snel-click-functie eenvoudig tot jogger om te bouwen . voorwiel voor de ombouw tot jogger los verkrijgbaar 


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie