| |

Waarom een hond beter niet met een stokken kan spelen!

De meeste honden zijn gek op stokken. Als Lexi de kans krijgt kauwt ze graag op stokken. Terwijl de meeste honden het liefst achter de stok aan rennen als jij de stok weg gooit. Ook in het bos zie je regelmatig honden met een stok lopen. De Stok ziet er uit als leuk speeltje, maar is het ook veilig?

In deze blog gaan we het hebben wat er kan gebeuren als je hond met een stok speelt.


Wat zijn de gevaren als een hond met stokken speelt?

Als je hond met de stok speelt hoeft er natuurlijk niets te gebeuren in de meeste gevallen gaat altijd alles goed. Maar regelmatig gaat het ook goed mis.

Daarom waarschuwen we wat er mis kan gaan als je hond met een stok speelt.


Met de stok gooien.

Dit spel wordt veel gedaan ook in het bos. Het is natuurlijk prachtig samen te spelen en je hond is ook lekker actief.

Helaas gebeurt met het gooien en vangen ook de meeste ongelukken. Dit komt omdat het stuk hout of stok scherpe punten kan bevatten en erg hard kan zijn. Hieronder lees je wat er mis kan gaan:

  • Tijdens het gooien van een stok, kan deze per ongeluk op het hoofd, de ogen of lichaam van de hond terecht komen.
  • Tijdens het vangen van een stok, kan een hond zich ernstig bezeren. De stok kan een deel van het lichaam doorboren. Bijvoorbeeld dwars in de bek terecht komen.

De overige gevaren:

Naast de er veel gespeeld wordt met de stok en het baasje, zijn er ook veel honden die graag kauwen op een stok of stuk hout.

  • Kauwen op een stok kan verwondingen geven; als er splinters in de tong of de slokdarm terechtkomen, kunnen er flinke ontstekingen in de keel ontstaan en of vast te komen zitten.
  • Te grote/dikke stokken kunnen de kaak ontwrichten bij het kauwen.

Ook de meeste dierenartsen raden af om je hond met een stok te laten spelen. Je hond kan er namelijk blijvende schade aan overhouden.


Alternatief:

Denk in vervolg goed na als je hond enthousiast met een stok aan komt lopen. In de meeste gevallen gaat alles goed maar het hoeft maar 1 keer fout te gaan.

Gelukkig zijn er ook alternatief en raad ik het volgende aan:

Pak de stok met beleid af, leg hem voorzichtig neer, zeg nee tegen je hond.

  • Je kunt de stok vervangen ook haar favoriete speeltje of een kluif of bal bijvoorbeeld (afhankelijk van de situatie en hond)
  • Of probeer samen weg te lopen of uit de situatie te gaan. Je hond zal ongetwijfeld de stok weer willen pakken maar blijf stug volhouden. Als je standvastig bent gaat het zeker lukken.

We hebben een blog gemaakt over het speelgoed kong. Kong is erg veilig en interactief hondenspeelgoed en erg leuk om samen mee te spelen. Een goed alternatief voor de stok.


alsa-nature Premium hondenwebshop

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie