Top 10: Films met honden in de (hoofd)rol.

In deze blog gaan we het over fims hebben waarin honden de (hoofd)rol hebben gespeeld. Een aantal honden hebben we al eens benoemd in Bekende en beroemde honden. Maar ook in deze top 10 van films zitten verrassende namen.

10. Air Bud:


Deze film gaat over Josh Framm een 11-jarige jongen die dol is op basketbal. Na het overlijden van zijn vader verhuist hij naar een nieuwe stad. De verlegen Josh ontmoet Buddy, een hond die toebehoort aan een alcoholistische clown. Josh komt erachter dat Buddy erg goed is in basketbal. Buddy wordt de mascotte van het basketbalteam. Als buddy éénmaal meespeelt wordt hij een super teamlid. Zijn oude baas wil Buddy terug maar uiteindelijk komt alles goed.

9. Huisdiergeheimen:


Een computer animatiefilm uit 2016 waar huisdieren van alles uitspoken als ze alleen thuis zijn. In huisdiergeheimen worden grote avonturen beleeft door de trouwe jack russel terriër Max, de slome kat Chloë, het dwergkeeshondje Gidget, de knorrige bastaard Duke en vele andere eigenaardige huisdieren. In totaal zijn er 2 films uitgebracht.

8. Beethoven:

Beethoven staat in  de top 10 films voor hond honden

De familie Newton hebben het thuis gezellig. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven (vernoemd na de componist) groeit uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick een lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren. In totaal zijn er 8 films en 1 tekenfilm gemaakt over de Sint-Bernand.

7. Corgi:


Wanneer de schattige puppy Rex zijn intrede maakt in Buckingham Palace, smelt het hart van de Engelse koningin. De vreselijke deugniet wordt al snel de lievelings Corgi van het paleis. Tot onvrede van Charlie. Hij lokt Rex naar de gevaarlijke straten van Londen. Rex beland in een dierenasiel. Daar wil hij zo snel mogelijk weg, maar de weg terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en nieuwe ontmoetingen. De kinderfilm bevat ook veel humor voor volwassen.

6. Turner and Hooch:


De hoofdrol wordt gespeeld door Hooch, een bordeauxdog. Hoewel Hooch er ruig en gevaarlijk uit ziet weet deze vriendelijk hond het hart van Scott Turner te stelen. Hooch en politie agent Scott storten zich vol overgave op het oplossen van een moord waar Hooch getuige van was.

5.Benji:

Benji de film 1 van de top 10 films

In deze film staat het zwervend bestaan van Benji centraal. Het speelt zich af in een klein plaatsje in Texas. Benji is geliefd bij iedereen en is zo voorzien van voedsel. Hij raakt bevriend met een wit teefje. Als zij twee ontvoerde kinderen proberen op te sporen beleeft het tweetal spannende avonturen. In totaal zijn er 8 films en 1 televisie serie uitgegeven.

4. Lady en de Vagebond:


Disney’s eerste ode aan de hond bleek ook meteen een succes. Een romantische setting, een klassiek liefdesverhaal, en de beroemde spaghetti scène.

3. Eight Below:


In deze film zien we een mislukte expeditie in Antarctica. Vanwege het slechte weer en een ongeluk, wordt de expeditie vroegtijdig afgeblazen. Noodgedwongen laten zij hun sledehonden achter. De honden moeten zich zes maanden alleen zien te redden gedurende de barre winter van Antarctica. Ze voeden zich door het eten van een dode Orca. Twee van de honden overleeft dit spannende avontuur niet. De andere worden uiteindelijk opgehaald. De film is niet in Antarctica opgenomen, maar in onder meer Noorwegen, Groenland en Canada.

2. Marley & Me:


Marley (genoemd naar Bob Marley) is een gele labrador die door John Grogan, en zijn vrouw wordt geadopteerd. Een hond nemen om een idee te krijgen wat het ouderschap inhoudt. De hond vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en het wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen.

1. Hachi:

Hachi de nummer 1 van de top 10 films

Een film gebaseerd op een waargebeurd Japans verhaal en het draait om de ware vriendschap en onbegrensde loyaliteit van een hond aan zijn baas. Professor Parker neemt de op het perron achtergelaten Hachi (een Japanse Akita) mee naar huis. Parker en Hachi worden beste vrienden. De twee wandelen iedere dag samen naar het station en als Parker ’s avonds weer terugkomt, zit Hachi hem al op te wachten. Zo ook op de dag dat Parker op de universiteit een hartaanval krijgt en niet meer thuiskomt. Hachi weet van geen wijken en wacht elke avond op zijn baasje 9 jaar lang.

Vergelijkbare berichten