|

Moet ik een hond verzekeren ja of nee?

Onze hond Lexi is echt een gezinslid en als ze iets heeft hebben wij er allemaal last van. De dierenarts wordt ook regelmatig bezocht met onze brokkenpiloot.

In het geval van Lexi is het verzekeren geen overbodige luxe. Alleen dit jaar waren de dierenarts kosten al ruim € 1100,-. In Maart is er een steen operatief uit de darmen verwijderd en eind Mei had Lexi een koud water staart.

Heb je thuis niet zo avontuurlijke hond, dan is een verzekering misschien helemaal niet nodig. Lees snel verder over de voor- en nadelen van een hondenverzekering.

Zijn alle verzekeringen gelijk?

Als je voor een verzekering voor je hond kiest is het eerst goed te bekijken wat er allemaal vergoed wordt. Bij de ene verzekering heb je een basispakket met een standaard aan vergoedingen per handeling/gebeurtenis. Bij de andere verzekering wordt een percentage vergoed van de rekening.

Naast de standaard verzekering kun je er ook een aanvullende verzekering of polis afsluiten denk hierbij aan kosten voor het gebit, crematie kosten en de reisverzekering voor je hond.

De premies van de verschillende verzekeringen schelen elkaar niet zoveel bij de ene verzekering wordt het ene vergoed bij de andere het andere. In de basis is het loten om oud ijzer.

Naast de basis verzekering, bieden ook veel verzekeraars een aanvullende verzekering aan, kijk of je hond beter af is met een aanvullende verzekering. Erfelijke aandoeningen worden soms alleen in een aanvullend pakket uitbetaald/verzekerd.

Voordelen van een hond verzekeren.

Welke voordelen heb je als je een dierenverzekering hebt afgesloten voor je hond.

Dekkende kosten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hond doet altijd van alles zonder over de gevolgen na te denken. Hij kan bijvoorbeeld Chocolade of voorwerpen op eten. Maar ook oversteken zonder uit te kijken of onverwachts ziek worden.

Welke oorzaak het ook heeft, als je met je hond naar de dierenarts moet, weet je dat het geld gaat kosten. De gezondheid is het belangrijkste, maar het kan wel aardig in de papieren gaan lopen.

De dekking is afhankelijk van je verzekering.

Gemoedsrust voor het baasje.

De onverwachte kosten kom nooit op het goede moment. Een verzekering kan je rust geven mocht er iets met je hond aan de hand zijn. Dat je ieder geval zonder financiële zorgen naar de dierenarts kunt gaan.

Nadelen van een hond verzekeren.

Nadelen van een verzekering

Maandelijkse kosten en hoge premie.

De meeste verzekeringen zijn per maand, je kunt bij veel verzekeringen ook kiezen voor een jaarlijkse betaling. Een verzekering kost al snel zo’n 200/300 per jaar, oftewel een goede €20,- in de maand. De premies zijn afhankelijk van het ras, leeftijd en gewicht. Je zult ook zeker jaren mee maken dat de kosten van de verzekering hoger zijn dan de dierenartskosten. maar als je eenmaal de weg gevonden hebt met de hond naar je dierenarts kun je wel eens gemak hebben van de verzekering.

Niet alles wordt gedekt!

Bij een basis verzekering zijn nooit alle kosten gedekt dus naast je maandelijkse premie kun je alsnog een hoge rekening krijgen van je dierenarts.

De voorwaarden van je verzekering verschilt enorm per verzekeraar. Kijk dit goed na. Vergeet ook niet de kleine lettertjes in de voorwaarden, hier kan bijvoorbeeld instaan dat je een eigen risico hebt.

Tot slot verzekeren:

Een hondenverzekering geeft de baasjes vaak rust en belemmerd niet om naar de dierenarts te gaan. Een hondenverzekering kan wel in de papieren gaan lopen. Voor je een verzekering af gaat sluiten, bekijk de voorwaarden erg goed. Ook is het verstandig om de voorwaarden van de aanvullende verzekering te bekijken. Bepaalde rassen zijn gevoelig voor een aantal erfelijke aandoeningen, deze worden vaak niet vergoed in het basis pakket.

Als je de dierenarts zelden bezoekt en alleen maar voor controles of kleine ongemakken langs gaat, ben je vaak duur uit met een verzekering. Heb je zo’n brokkenpiloot als onze Lexi is een verzekering niet overbodig.

Vergelijkbare berichten