Mijn hond is (bijna) jarig! Tijd voor een feestje bekijk de tips

Verjaardagen, de meeste mensen houden ervan. De meeste honden houden er ook wel van om verwend te worden. De verjaardag of dierendag is een perfect moment om eens leuk uit te pakken voor je hond. Maar of ze zich echt jarig voelen zullen we nooit weten.

Lexi heeft dan nog maar 1 verjaardag mee gemaakt (bij het schrijven van deze blog), maar wat heeft ze ervan genoten het cadeautje uit te pakken en wat extra lekkernijen te krijgen.

Wat kun je doen om het extra leuk te maken voor je jarige hond?

Een Speelgoedje voor je hond is natuurlijk leuk en hoort er ook wel bij, maar het is nog veel leuker om deze ook in te pakken. Je hond is tenslotte jarig en hoort dan ook iets uit te pakken.
En het is natuurlijk 1 van de weinige momenten dat je hond met papier mag spelen en verscheuren. Lexi vind bijvoorbeeld behendigheidsspelletjes erg leuk, ze is er ook goed in vooral als het wat lekkers oplevert.

jarig hond cake

Een gezonde hondentaart of koekjes bakken voor je hond. (je hond is tenslotte jarig) Een lekker en verantwoord tussendoortje/snack. Onderaan deze blog heb ik de recepten voor de taart en de koekjes geplaatst. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en gewoon lekkere snacks kopen. Voor de hond zal het wellicht niet zoveel uit maken, maar voor de foto’s is de taart veel leuker.

Een foto-shoot met je hond of natuurlijk de mooiste foto’s van je hond alleen laten maken. Tegenwoordig is het natuurlijk zelf ook goed mogelijk om mooie foto’s te maken met een digitale camera of smartphone.

Lekkere lange wandeling of laten zwemmen in het water (mits het weer het toelaat en je hond van water houdt) dit zijn vaak ook goede momenten voor leuke foto’s.

Spelen met de hond dit kan natuurlijk ook tijdens het wandelen en zwemmen. Thuis (indien er ruimte is) kun je ook heerlijk met de bal spelen, behendigheid spelletjes doen of gewoon lekker knuffelen.

Workshop met je hond, voor de hond is er natuurlijk niks fijner, dan samen iets leuks te doen met de baas. Veel hondenscholen of trainers geven een cursus/workshop samen met je hond.

Naast een leuk speeltje zijn het ook goede momenten om iets nuttigs of belangrijks aan te schaffen voor je hond. Denk hierbij aan een honden mand-/kussen. Wat denk je van een nieuwe Riem of halsband.

Nodig vriendjes of de favoriete mensen uit van je hond. De kans dat ze extra cadeautjes of wat lekkers krijgt is dan ook groot. Samen weer een gebakje eten en bijkletsen met de gasten vind het baasje vaak ook gezellig.

Feest kleding voor je hond, denk hierbij aan een feestmuts, jurkjes en leuke pakjes. Veel honden zullen hier niet van houden, van zoveel poespas, maar wel erg leuk voor de foto.

Stuur een leuke kaart of schrijf een leuk gedicht voor je hond. Natuurlijk erg leuk, maar of je hond er op zit te wachten is maar de vraag. Als het koekjes oplevert wordt het al snel een stuk leuker. Vaak zijn dit voor de overige feestgangers wel leuke momenten.

Recept voor een taart en koekjes voor je hond:

Hondenkoekjes:

Ingrediënten:

 • 250 g volkorenmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 225 ml melk
 • 275 g ongezouten pindakaas
 • Bloem

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng het volkorenmeel met de bakpoeder. Meng de melk door de pindakaas en voeg het volkorenmeel toe. Kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en steek er koekjes uit met een botsteker of andere leuke steker. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Hondentaart:

Ingrediënten:

 • 150 gram havermeel
 • 6 eetlepels plantaardige olie
 • 2 eieren
 • 1 blikje zalm 100 gram of 100 gram gekookte kip of blikje tonijn Waterbasis.
 • Zoete aardappel (gekookt en geprakt)
 • Een paar hondenkoekjes
 • 4 eetlepels ongezouten pindakaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en meng de havermeel, olie, eieren, vis/vlees, geprakte aardappel samen. Vet een bakblik voor muffins of kleine cakejes in met een beetje plantaardige olie en verdeel het mengsel erin.Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de hondentaartjes in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen en versier de taart met pindakaas en botjes.

Tot slot:

Het maakt je hond eigenlijk niet zoveel uit wat je gaat doen de extra aandacht en de cadeautjes zijn vaak voldoende voor een feestelijk moment voor je hond.

Want er is natuurlijk niets leuker dan een vrolijke kwispelende hond. Daarom, vergeet de verjaardag van je hond niet, zet desnoods een reminder in de telefoon. Er is niets erger dan de verjaardag van je hond, vrouw of kind te vergeten. Voor ons is het makkelijk 12 september een dag na mijn eigen verjaardag.

Vergelijkbare berichten