|

Labrador: De opvoeding en het karakter (Review Labrador Geheimen)

De Labrador Retriever is een echte goedzak, vanaf jongs af aan ben ik al een liefhebber van de labrador. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de hond ook wel eens verward heb met de Golden Retriever. Vrienden van ons hadden een labrador en ik was toen ik klein was er dol op. Een hond die echt met de kinderen meespeelde. Heel anders dan de hond die we thuis hadden en meer zijn eigen gang ging.

De labrador heeft veel meer positieve karakter eigenschappen namelijk vreedzaam, vriendelijk en speels. Deze karakter eigenschappen en meer lees je allemaal in deze blog. Ook vertel ik meer over de uiterlijke kenmerken, verzorging en de beste opvoeding voor jou labrador.

De geschiedenis van de labrador.

De Labrador Retriever is een hondenras die afstamt van de St. John’s-hond. Dit ras werd in de 19e eeuw in Engeland gekruist met andere rassen zoals de Spaniel, de Flatcoated Retriever, Gordon Setter en de Chesapeake Beyretriever. De St. Johns-hond werd gebruikt voor de visvangst. De labrador werd in Engeland speciaal gefokt voor de jacht (voornamelijk voor eenden).De Labrador is zeer goed in moerassige gebieden. Dit komt omdat dit ras zeer goed kan zwemmen ze hebben namelijk speciale zwemvliezen tussen zijn tenen. Andere voordelen zijn dat ze een waterafstotende vacht hebben en een korte dikke otterstaart.

In 1903 werd de Labrador officieel erkend als officieel ras, dit gebeurde door de Engelse Kennel Club.   Tussen 1956-1960 kwamen de eerste labradors in Nederland. De hond werd populair in de jaren tachtig en negentig. De hond werd een in de lopen van de jaren een echte gezinshond, dit kwam mede door haar kind vriendelijkheid.


Het karakter.

Naast de kindvriendelijkheid heeft de Labrador Retriever nog veel meer positieve karaktertrekjes. De hond heeft een flexibel karakter en is erg toegewijd, bovengemiddelde intelligentie, scherpe geest pikt sneller signalen op, zacht van karakter.

De Labradors zijn actieve honden en graag buiten. Het liefst samen met de mens, zoals bij de jacht waar ze ook van oorsprong voor gefokt zijn. Maar ook andere actieve bezigheden kun je hond blij mee maken. Denk hier bij aan speurwerk, apporteren en andere actieve spelletjes. De hond is ook erg geschikt voor denkspelletjes. Deze puzzel spelletjes moeten niet te klein zijn de hond kan soms erg lomp zijn.

De laatste eigenschappen van de labrador die ik wil bespreken zijn dat ze vriendelijk, zachtaardig zijn, maar niet angstig of agressief en zijn niet geschikt als waakhond. Je hebt kans dat ze een indringer vrolijk verwelkomd.

Wel zijn ze zeer geschikt als hulphond. Hier worden ze ook vaak voor ingezet voor mensen met een beperkte mobiliteit of als blindengeleidehond.  De honden gehoorzamen in alle omstandigheden en verlenen hun baasje talloze diensten. Zoals voorwerpen aan te geven of deuren te open etc.


Uiterlijke kenmerken

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door de stevige en brede lichaamsbouw. De brede kop en snuit zijn ook typerend voor de labrador. De ogen zijn bruin gekleurd, de oren hangen en liggen dicht tegen de kop van de hond.

De hals is krachtig en gaat over in een brede borstkas met een rechte rug. De staart zoals ik al eerder benoemd had is dik aangezet wordt hangend gedragen en is dik behaard. Deze staart wordt ook wel de “Otterstaart” genoemd.

De vacht van de labrador is kort en dicht behaard. De kleuren die zijn toegestaan bij dit ras is zwart, chocolade bruin en blond. De blonde kleur wordt ook wel vaak als geel gezien. De blonde kleur kan wel per labrador verschillen.

De reu wordt ongeveer 56 cm hoog (schoft hoogte) het teefje is iets kleiner in het algemeen rond de 55 cm. Het ideale gewicht ligt tussen de 25 en 35 kilo dit is wel afhankelijk van het geslacht van de hond en haar lichaamsbouw. Labradors worden normaal gesproken 11 à 12 jaar oud.

De labrador wordt vaak vergeleken met de Golden Retrievers, qua uiterlijk lijken ze ook vaak op elkaar en worden ook nog wel eens door elkaar gehaald.


De verzorging

De vacht van de labrador heeft weinig verzorging nodig, 1x per keer borstelen is ruim voldoende. Als de hond in de rui is kun je het beste meerdere keren per week de hond borstelen. Een normale borstel beurt kan met een zachte borstel. Tijdens de rui is een rubberen borstel wel aanbevolen.

Een labrador hoeft je in feite niet vaak te wassen / douchen. De honden zijn gek op zwemmen als ze hier heel vies uit komen of erg stinken is wassen wel een verstandig. Wassen kun je het beste doen met een hondenshampoo.

Dit ras heeft wel aanleg om dik te worden, houd het gewicht daarom goed in de gaten als een labrador te dik is geworden kan deze sneller last krijgen van gewrichtsproblemen.


Labrador Geheimen.

Hoewel de Labrador geen moeilijke hond is, wordt vaak gezien als beginners hond is de opvoeding wel erg belangrijk. Dit geldt uiteraard voor elke hond. Een goede consequente opvoeding is heel belangrijk. Wil jij alles leren over de labrador en op een positieve manier je hond opvoeden dan is Labrador Geheimen is voor jou.

Het Labrador Handboek is een ebook met allerlei tips, trucs en technieken om je labrador op een goede manier op te voeden tot lieve en gehoorzame hond.

Het handboek behandelt verschillende manieren waarop jij jouw labrador op een goede en respectvolle manier kan opvoeden. Door middel van gouden tips leer jij om te gaan met je pup, gedragsproblemen voorkomen en een goede band met haar op te bouwen, zodat jullie vrienden voor het leven worden.

Naast vele tips over de opvoeding, waar je op moet letten bij de aanschaf van de pup maar ook welke benodigdheden geschikt zijn voor de labrador leer je ook over de herkomst en de geschiedenis van het ras. Hieruit haal je ook weer veel gedrags- en karakter eigenschappen.

Belangrijk voor de labrador is dat ze voldoende beweging krijgt en ook geestelijk en fysieke uitdagingen in het handboek wordt hier dieper op in gegaan. Ook wordt je geleerd hoe je het beste kan reageren als je hond over enthousiast is denk hierbij aan het opspringen tegen mensen aan. Een hond met deze omvang kan veel ongemakken en gevaarlijks situaties opleveren.

Kort samen gevat het boek leert je alles wat je moet weten over de labrador en geeft je de juiste handvatten zodat jij een lieve, gehoorzame en zeer trouwe hond krijgt. En dat allemaal op een respect volle en positieve manier.


Wat is de inhoud van Labrador geheimen?

Naast het e-book Labrador geheimen krijgt je ook nog eens 5 bonussen. Waarvan 4 e-books en een levenslange update. Als het hoofdboek een nieuwe versie krijgt, ontvang jij deze ook. De 4 e-books vind je hieronder:

Je hond de baas: Dit handboekje bestaat uit 29 pagina’s. Deze informatie gaat voornamelijk over de baas zijn over je hond, de leider zijn. Hoe je dit doet wordt op een positieve manier uitgelegd. Daarnaast gaat het nog over gedragsproblemen en wat andere kleine onderwerpen.

Succesvolle tips voor de training en verzorging van je puppy: Dit e-book gaat over puppy’s. Er worden nuttige tips gegeven over pups. Het gaat onder andere over de slaapplaats, trainingen en voeding. Dit boekje heeft 13 pagina’s. Veel onderwerpen met beknopte maar goede informatie.

Honden training geheimen: Dit boek heeft 27 pagina’s. Hier kun je veel lezen en leren over wat je wel of juist niet moet doen met je hond. Het boekje staat boordevol met relevante informatie wat met trainen te maken heeft.

Acht simpele technieken om te zorgen dat je hond op commando komt: Dit boekje bevat in totaal 12 pagina’s . In dit boekje wordt het terugroepen van je hond behandeld.


De review van Labrador geheimen

Het Labrador Handboek is voor iedereen geschikt die een labrador heeft, een labrador wilt aanschaffen of geïnteresseerd is de labrador. Als je een labrador hebt of wilt kopen en vraagt je de volgende zaken als dan is dit e-book geschikt voor jou.

  • Hoe je het beste een labrador kunt opvoeden
  • Welke verzorging een labrador nodig heeft
  • Hoe je een labrador pup het beste zindelijk kunt krijgen.
  • Als je alle feiten van de pup en volwassen labrador wilt weten
  • Hoe je een gehoorzame en gezonde labrador kunt opvoeden.
  • Op welke manier je het beste een labrador kunt belonen en corrigeren
  • Je alle raskernmerken wilt weten.
  • Als je alles over de meeste voorkomende gezondheidsklachten wilt weten van de labrador.

Hierboven zie je in het kort wat het boek je te bieden heeft. Het voordeel van de handboeken die wij aanbieden zijn dat het specifiek voor één ras is. Elke hond en ras is anders en vraagt in sommige gevallen ook een andere aanpak. De Labrador is geen moeilijke hond maar vraagt wel verzorging een goede opvoeding en veel liefde. Met dit handboek krijg je de beste handvatten.

Het boek is ook uitermate geschikt als je thuis een labrador hebt met gedragsproblemen met de tips en adviezen uit het boek kun jij dit herstellen. Het boek is waardevol en van een goede kwaliteit. De vormgeving vond ik zelf iets minder dit geldt ook voor de verkooppagina van het boek. Gelukkig hebben ze zich gericht op de kwaliteit en niet op de vormgeving.

Een ander minpuntje vind in de bonussen. Levenslange update kan heel waardevol zijn als er regelmatig is veranderd wordt heb ik zelf niet het idee dat dit regelmatig gebeurd het is wel zo dat als je eenmaal een goed boek heer hebt gezet dat er ook weinig aan te vullen is. De bonussen hadden van mij ook toegevoegd mogen worden in het hoofdboek soms lijkt het namelijk wel een herhaling ook al zitten er goede toevoegingen bij.

Buiten deze minpunten vind ik het boek een echte aanrader voor de labrador eigenaar.


De prijs van de Labrador geheimen.

Niet onbelangrijk is de prijs, wel is het zo dat een gehoorzame hond een vriend voor de leven niet ik geld is uit te drukken. Een hond met gedragsproblemen kan je ook veel geld kosten en kopzorgen.

De prijs van het handboek Labrador geheimen is € 37,- dit is inclusief de 5 bonussen.

Als je twijfels kun je het boek kopen zonder risico je hebt namelijk niet goed geld terug garantie. Als je niet tevreden bent kun je binnen 60 dagen je geld terug vragen. Dit laat wel zien dat de verkoper achter zijn product staat.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie