Kong het speelgoed voor je hond! Ook geschikt voor kleine honden.

Je denkt en hoopt je hond een plezier te doen met een mooi speeltje, maar binnen een paar dagen kun je het al weer weggooien. Zo zonde elke keer hondenspeelgoed kopen dat zo kapot is.

Gelukkig is er ook speelgoed wat niet (snel) kapot gaat. Het speelgoed van Kong!

Wat maakt Kong hondenspeelgoed zo speciaal?

Spelen is gezond voor je hond, je hond beweegt, verveelt zich niet meer en het is goed voor het gebit. Als je hond kauwt is dit goed voor de tanden. Dit verminderd namelijk de kans op tandplak en tandsteen.

Eén van de voordelen van het speelgoed van Kong is dat het van stevig materiaal is gemaakt en niet tot nauwelijks kapot te krijgen is. Er is zelfs speelgoed verkrijgbaar voor de sterke kaken van een grote volwassen hond.

Naast dat het speelgoed sterk is, heeft het vaak ook speciale vormen, zodat er een verrassingseffect is als het speeltje de grond raakt het kan dan namelijk alle kanten op.

Bij een aantal Kongs heb je ook nog een mogelijkheid om beloningssnoepjes of brokjes in het speeltje te stoppen. Door het spelen met het speeltje vallen de brokjes of snoepjes eruit. Je houdt je hond lekker bezig en hebt toch ook iets lekkers voor je hond.

Kong wordt door veel dierenartsen en hondentrainers aangeraden, dit toont wel aan dat het interactieve speelgoed van uitstekende kwaliteit is.


Welke verschillende soorten Kong zijn er? Welke is geschikt voor mijn hond.

Er zijn verschillende soort Kong speelgoed te koop. Door de bomen zie je het bos niet meer, dit is ook het geval met het Kong hondenspeelgoed.

Daarom hebben wij een overzichtelijk rijtje voor je gemaakt met de meest verkochte Kongs.


Puppy’s vanaf 7 weken tot honden van een jaar.

Kong rubber: Deze Kong is handig voor training en beloning. Ook helpen ze bij het tanden wisselen.

WubbaDit is een leuk speeltje waar een piep in zit. Een leuk speeltje voor je puppy waar je pup apporteer en trekspelletjes mee kan doen.

Goodie Bone: Met dit speeltje kan je het pijnlijke tandvlees van je pup verzachten. Ook is het een uitdagend speeltje, omdat je er iets lekkers in kan klemmen voor je pup.

Squiggles

Kong Squiggles: Dit speeltje is elastisch en buigzaam, voor extra speelplezier voor jou en je hond! Deze kleurrijke speeltjes zijn lang en elastisch, en bevatten piepers aan beide uiteinden. Gemaakt met zo min mogelijk vulling, voor lang speelplezier!

Kong Frisbee: De frisbee is een hond bestendige frisbee. De frisbee is niet makkelijk stuk te krijgen en is zacht en flexibel. Beschadigd geen tanden of tandvlees. (ook geschikt voor oudere honden)

Kong Classic: De Classic is steviger en harder dan de puppy versie. Erg leuk, met de mogelijkheid om er snoepjes in te verstoppen die er uitkomen met het spelen. (Ook geschikt voor oudere honden)

Squekair

AirDog Squeakair Balls: Dit zijn een soort tennisballen, maar zorgen ervoor dat de het niet de tanden van je hond schuurt, wat een gewone tennisbal wel kan doen.

Zo blijven de tanden en kaak van je hond gezond. (ook geschikt voor oudere honden)


Honden 1 jaar tot 7 jaar.

Kong extreme: De Kong extreme is er voor de grotere jongens en meisjes met sterke kaken.

Wobbler

Kong Wobbler: Deze is bedoeld om de hersens van je hond te stimuleren. De Kong Wobbler kan je makkelijk van elkaar afhalen en er wat lekkers in doen voor je hond. Je kunt dit speelgoed ook gebruiken als voerbak voor de hond met overgewicht. De hond krijgt door het spelen met de Wobbler gedoseerd haar brokjes.

Kong Jumbler Bal: Dubbel interactief speelgoed voor je hond, in de bal met handvaten zit een tennisbal en een pieper. Door de handvaten is de bal makkelijk te pakken voor jou en je hond, maar ook goed weg te gooien.


Honden 7 jaar of ouder

Wubba

Kong Snugga Wubba: Deze Kong is bedekt met zacht materiaal.

Het speeltje heeft twee rubberen ballen en is leuk speelmateriaal. (niet geschikt als trekspeelgoed).


Verschillende soorten honden.

Niet elke hond is even groot. Daarom heeft Kong de speeltjes in verschillende groottes. Als je op de naam van het speelgoed klikt kun je in de meeste gevallen de juiste grootte kiezen. Hierdoor is er voor elke hond wel een geschikt speeltje te vinden.

Kong is sterk speelgoed en gaat niet tot nauwelijks kapot (als het moet kan alles kapot). Maar natuurlijk is niet elke hond een sloper. Ook veel honden slepen alleen het speelgoed overal heen, ook voor deze honden is Kong geschikt, alleen heb je dan geen extreme varianten nodig en kun je ook voor de zachte materialen kiezen.


Tot slot:

De speeltjes van Kong zijn erg leuk voor je hond. Zowel om samen met je hond mee te spelen, maar ook alleen.

Nadeel van de Kongs speeltjes zijn wel dat het door het duurzame materiaal niet goedkoop is. Vaak tot 1,5 keer duurder dan ander speelgoed. Voordeel is wel dat het meeste speelgoed een hondenleven meegaan. (Slopers uitgezonderd)

Lexi heeft 4 kong speeltjes de Classic en de Wubba, hier word dagelijks mee gespeeld. De Wubba (puppy) heeft Lexi als pup van de dierenarts gekregen bij het eerste bezoek. Ondanks dat Lexi veel speelgoed heeft gesloopt is de wubba nog steeds niet kapot, ook al is die minder mooi door het vele spelen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie