Hondensnacks: De verschillende gedroogde oren voor de hond. + Tips!

Natuurlijke hondensnack die bestaan uit 100% vlees worden steeds populairder. De hond is een echte vleeseter, dit heeft te maken met dat ze afstammen van de wolf en ook het gebit en het verteringssysteem is hier voor gebouwd.

Naast dat de natuurlijke hondensnacks gezond zijn, zijn de meeste honden er ook dol op. Doordat het in de meeste gevallen harde snacks zijn draagt het ook bij aan een gezond gebit van je hond.

Op deze pagina ga ik uitgebreid in op de natuurlijke hondensnacks betreft de oren. Welke verschillende oren van dieren geschikt zijn voor de hond, wat de kosten zijn en voor- en nadelen van natuurlijke snacks zoals de oren.

Gedroogde oren als snack voor de hond

Je hebt verschillende soorten natuurlijke hondensnacks, dit zijn snacks die alleen door middel van droging worden behandeld. De natuurlijke hondensnacks kunnen gemaakt worden van organen, botten en spiervlees van verschillende diersoorten. Dit kunnen snacks gemaakt van kippen, runderen, gevogelte, vissen en van varkens.

De natuurlijke snacks zijn alleen gedroogd en verder onbewerkt en bevatten geen toevoegingen zoals geur, kleur of smaakstoffen. Ook zijn er geen suiker of granen toegevoegd aan de snacks.

Natuurlijke snacks bevatten vele vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingstoffen die bijdragen aan de gezondheid van je hond.

Eén van de honden natuurlijke kauwsnacks zijn oren. Deze oren bestaat 100% uit het oor en er zijn een toevoegingen aan toegevoegd. Je hebt verschillende soorten oren snacks voor je hond van runderen, konijnen, varkens en buffels. De oren van de dieren hebben verschillen verder op deze pagina lees je hier meer over.


Voorbeelden natuurlijke snacks.

Het grootste voor van de natuurlijke honden snacks zijn dat ze vrij zijn van toevoegingen en ook zeer geschikt zijn voor honden met een gluten- en / of graanallergie. Dit maakt het een ideaal snack als beloning of als tussendoortje. Sommige snacks bevatten wel toevoeging dit wordt dan ook aangegeven bij het product.

Natuurlijke snacks kunnen ervoor zorgen dat er een einde komt aan kwaaltjes waar je huisdier last van heeft die opgewekt kunnen worden door onnatuurlijke additieven, (giftige) pesticiden en kunstmatige componenten die in standaard hondenvoeding kunnen zitten.

Een ander voordeel van natuurlijke snacks is dat het kan bijdragen aan een stabielere stoelgang met stevige en minder stinkende ontlasting, ook is natuurlijke voeding beter verteerbaar voor de hond.

In de gedroogde oren snacks zit een hoog kraakbeengehalte dit heeft als voordeel dat je hond lang kauwplezier heeft. Het kauwen heeft weer als functie dat het bijdraagt aan een gezond gebit voor de hond. Door het veelvoudig kauwen ontstaat er wrijving, deze wrijving verwijderd tandplak bij de hond en houdt het gebit schoon. Daarnaast wordt het tandvlees tijdens het kauwen gemasseerd.

Het kauwen heeft ook meerder functies en voordelen naast gebitsverzorging, zorgt het voor vermaak, is het stress verlagend en tijdens het kauwen ontstaat het stofje endorfine in de hersenen. Endorfine is een geluk hormoon en geeft je hond een voldaan en gelukkig gevoel.


De nadelen van natuurlijke honden snacks

Het is wel belangrijk een snack te kiezen die bij je hond past. Een te grote of te harde snacks is niet geschikt voor een kleine hond. Een te harde snack kan de tanden beschadigen en in het ergste geval zelfs afbreken in plaats van bijdragen aan de gebitsreiniging.

Bij een grote hoeveelheid snacks kan er overgewicht ontstaan ondanks de de meeste natuurlijke hondensnacks vetarm zijn. Je hond belonen of een keer een extraatje moet zeker kunnen maar wel met mate.

Natuurlijke snacks zijn over het algemeen ook duurder dan snacks met granen en andere hondensnacks. Je hebt bij de hondensnacks wel vaak aanbiedingen bij groot verpakkingen, de prijs per stuk is dan veel lager dan dat je er 1tje zou kopen.

Bepaalde natuurlijke snacks hebben een sterke geur de honden vinden het heerlijk maar de baasje vaak niet. Sommige snacks kunnen ook erg smeren dit is ook afhankelijk van de hond. Daarnaast vinden niet alle hondeneigenaar het een prettig idee als de hond een varkensneus, kippenpoot of een konijnenoor op eet.

Kies altijd voor gedroogde snacks, pas wel op met de dinobotten hier wordt voor gewaarschuwd. De dinobotten staat ook welbekend als serranobotten en zijn vaak te hard voor de tanden en kunnen dus gebitsproblemen veroorzaken. Deze botten zijn gemaakt van een dragend bot en bij eten van een te grote hoeveel krijgt de hond te veel calcium en fosfor binnen. Ook kan het zorgen voor harde ontlasting, verstopping en splinters in de maag. De dinobotten zijn gerookt en door de verhitting kan het bot makkelijk gaan splinteren.

Waar je ook voor op moet passen zijn gedroogde snacks uit Azië deze zijn in de meeste gevallen besproeit met pesticiden tegen ongedierte.


De verschillende gedroogde oren snacks.

De 4 gangbare gedroogde oren snacks zijn afkomstig van het varken, de buffel, het konijn en de rund.

Gedroogde konijnen oren.

Konijnen oren zijn licht verteerbaar,, dit kan een goede keuze zijn voor honden met gevoelige darmen. Konijnen oren zijn ook minder hard en daarom ook zeer geschikt voor kleinere honden en pups.

Konijnen met vacht zorgen een voor extra reiniging van het gebit, daarnaast zorgt het ook voor een bijzondere.


Gedroogde buffel oren

Gedroogde buffeloren zijn over het algemeen taaier en zwaarder dan andere kauworen, zoals de runderoren of konijnenoren. Hierdoor zal er extra goed gekauwd moeten worden waardoor je hond er wat langer mee kan doen. Voor puppy’s, kleinere honden, oudere honden kan het wel veel moeite kosten.


Gedroogde varkens oren

Varkensoren worden niet overal verkocht de meeste speciale zaken en op het internet verkopen wel varkensoren. De reden dat diverse zaken geen varkensoren verkopen heeft te maken dat vroeger honden overleden aan de ziekte van Aujeszky door het eten van rauw besmet varkensvlees. Tegenwoordig komt Aujesky niet meer voor in Nederland.

Varkensoren zijn geschikt voor alle honden van groot tot klein.


Gedroogde runder oren

Runderoren zijn geschikt voor alle honden en is zachter dan de buffel oren, maar wel over het algemeen harder dan de konijnenoren. Runderoren zijn overal verkrijgbaar.


Zelf vlees drogen voor je hond!

Je kunt zelf ook vlees drogen voor je hond, dit kun je het makkelijkste doen met een voedseldroger. Er zijn tegenwoordig diverse soorten verkrijgbaar. Het grote voordeel van zelf drogen is dat je weet welk vlees je droogt en waar het vandaan komt. Ook is het makkelijk om te variëren, ook is het vers, terwijl de snacks uit de winkel al een tijdje gedroogd kunnen zijn.

Zelf gedroogd vlees kun je het beste bewaren in een pot met rijst op de bodem. De rijst absorbeert het eventuele vocht wat nog achter is gebleven en voorkomt hiermee dat de snacks snel gaan schimmelen. Het beste kun je gedroogd vlees bewaren op een donkere plek.

De nadelen zijn dat maken van gedroogd vlees veel tijd gaat kosten zowel het drogen zelf als de voorbereiding en de porties maken. De geur kan heftig zijn het drogen van vlees daarom wordt veelal in de schuur of buiten gedroogd. Bij het drogen onttrek je het vlees van de vocht hierdoor blijft er minder vlees over. Als het proces van drogen niet op de juiste manier wordt uitgevoerd kan het vlees snel gaan schimmelen.

Hieronder een aantal modellen die geschikt zijn om vlees te drogen:


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie