franse bulldog
|

Informatie over Franse Bulldog + Review Franse Bulldog Geheimen

De Franse Bulldog is een kleine, stevige en gespierde hond. Deze Bulldog is een echte gezelschapshond. Vroeger was de Franse Bully geen gezelschapshond en werd hij zelfs gebruikt voor het stierenvechten. In deze blog lees je alles over de Franse Bulldog maar ook over het opvoedboek van het ras. Het is een echte gezelschapshond maar heeft wel een goede opvoeding nodig.

Stierenvechter:

Engelse Migranten namen in de 19de eeuw hun honden (toy bulldogs werden ze genoemd) mee na West-Frankrijk. Hier werden de honden ingezet bij stieren gevechten. De Bulldogs waren ideaal voor de stierengevechten. Omdat ze klein en laag bij de grond zijn. Zo konden ze de stieren in hun neus bijten.

Stier

De verschillende bulldogs werden in deze tijd veel ingezet bij stieren gevechten. Bull is de Engelse benaming voor Stier, hier komt dus de naam van bulldog ook vandaan.

Toen de stierengevechten in populariteit afnamen werden de Bulldogs met kleinere rassen gefokt en is de Franse Bulldog ontstaan.

Kenmerken Franse Bulldog:

De Franse Bulldog heeft vele bijzondere uiterlijke kenmerken. Stevig, klein en gespierd is het eerste wat we zien.

De schofthoogte is bij reuen ongeveer 27-35 centimeter. De lengte van de teefjes varieert van 24-32 centimeter. Het gewicht varieerde vroeger tussen de 8 en 14 kilo. Tegenwoordig komen ook regelmatig Franse bulldogs voor van ruim 18 kilo. Dit geldt ook de schofthoogte, dat ze tegenwoordig steeds groter worden.

De Kop van de Franse Bulldog springt er uit door de zwarte wipneus. De onderkaak van de hond steekt uit ten opzichte van de bovenkaak. Dit was ooit bedoeld voor de gevechten om de grote prooi goed stevig te kunnen bijten.

De Vorm van de kop is breed en vierkant voorzien van grote donkere ogen en grote oren. De oren worden ook wel vleermuisoren genoemd. De bouw van de neus kan er voor zorgen dat de hond snurkt en of knort met het snuffelen of spelen.

Het karakter van de Franse Bulldog.

Nog steeds groeit de populariteit van de Franse bulldog. Dit heeft ook zeker met het karakter te maken. De trouwe viervoeter is kindvriendelijk, gevoelig, slim, oplettend, en erg enthousiast.

De Franse bulldog is vrij makkelijk op te voeden maar consequent zijn is wel erg voornaam voor de baasjes.

Het is een echte gezelschapshond, heeft graag mensen om zich heen en wordt niet graag vaak en lang alleen gelaten. Over het algemeen kunnen ze erg goed met andere honden, ondanks ze nog wel eens dominant kunnen zijn in hun gedrag.

De verzorging van de Franse Bulldog.

De Bully’s zijn makkelijk te verzorgen, maar er zijn wel aandachtspunten:

Door hun korte vacht neemt het borstelen weinig tijd in beslag. Af en toe borstelen is wel aanbevolen, zeker in de ruitijd. Als de hond erg vies is moet je hem wassenn, het is aan te raden om hiervoor milde shampoo voor honden te gebruiken.

De huidplooien zijn wel een punt van aandacht. Door de dikke plooien kan er vuil tussen komen en irritatie ontstaan, daarom is het verstandig om de plooien regelmatig goed schoon te maken. Vooral zomers kan er irritatie ontstaan, hou daarom je bully in de gaten of hij geen jeuk heeft.

De nagels van de Franse Bulldog slijten niet snel omdat het geen hond is die kilometers loopt. Daarom kan het wezen dat de nagels af en toe geknipt moeten worden. Als je dit zelf niet kan of durft, kan de dierenarts dit altijd doen.

En als laatste behandelen we de oren van de bulldog. Doordat de vleermuis oren rechtop staan kan er makkelijk vuil in de oren komen en ophopen. Dit kan weer tot oorontsteking leiden. Controleer daarom zeer regelmatig de oren op vuil en zorg dat ze goed schoon blijven.

De gezondheid van de Bulldog.

De Bulldog heeft fysieke beweging nodig, maar wel met mate. De rug is een zwakke plek van de Franse Bulldog. In veel gevallen komt een vergroeiing van de ruggenwervels voor, dit wordt ook wel hemivertebrae genoemd. Deze afwijkende groei kan zenuwpijnen en verlammingsverschijnselen veroorzaken, ook hals- en rug hernia’s kunnen hier een direct gevolg van zijn.

Het is verstandig om de Franse Bulldog niet te veel laten springen en trap te laten lopen.

Franse Bulldogs hebben een vrij korte luchtpijp, hierdoor kunnen ze hun lichaamswarmte niet goed kwijt door te hijgen. Bij meeste andere rassen is dit wel het geval, hierdoor kan snel kortademigheid ontstaan.

Daarom extra goed opletten met warm weer. (Heb ook een blog gemaakt over warm weer klik hier voor meer informatie). Houd de hond zoveel mogelijk uit de zon en geen lange wandeling op het heetst van de dag.

Handboek van de Franse Bulldog

Hoewel een Franse Bulldog pup en hond niet lastig is om op te voeden, zijn er wel aandachtspunten. Om deze aandachtspunten en nog veel meer informatie in één overzicht te hebben heb ik een handboek voor jouw geselecteerd.

Dit complete Handboek behandeld alle onderwerpen die van belang zijn voor het houden van een Franse Bulldog.

Zowel voor de beginnende honden bezitter als voor een ervaren Franse Bulldog bezitter is het een zeer nuttig handboek.

Er staan veel adviezen in voor het opvoeden van pups maar ook wordt er aandacht besteed aan de volwassen Franse Bulldogs, denk hierbij aan de trainingsmethode, wandelen zonder te trekken, probleemgedrag etc.

De Franse Bulldog kan een goede huisvriend worden maar een goede opvoeding is hierbij wel erg belangrijk. Het complete handboek voor de Franse Bulldog is hierbij een goed hulpmiddel.

Vergelijkbare berichten