|

Hoe vaak en waar kan ik mijn hond wassen?

Soms kom je er niet onderuit en moet je honden gewassen worden. Dit kan zijn omdat ze een uur in de wind stinkt maar ook omdat ze modderig en vies is.

In deze blog lees je alles over het wassen van je hond en of het gezond is voor je hond.

Wanneer is wasbeurt nodig voor je hond?

Een hond wassen is niet zo gebruikelijk als we soms denken. Wassen is pas nodig in situaties die er echt om vragen. Bijvoorbeeld Wanneer: je hond in een (vieze) sloot gesprongen is, door viezigheid heen gerold of heeft zij last van allergieën / jeuk? Dan is het tijd voor een wasbeurt.


Waar kun je de hond wassen?

Er zijn veel mogelijkheden en de situatie of locatie vraagt soms om creatieviteit. Maar de meeste gangbare plekken om je hond te wassen zijn: Thuis in bad of onder de douche. Buiten bij mooi weer onder de kraan of tuinslang. Bij de hondensalon of trimmer. Ook zijn er speciale washokken voor honden of je laat je hond lekker zwemmen in een hondenzwembad met een lekkere wasbeurt.


Hoe vaak mag je de hond wassen?

Je hond moet soms gewassen worden door de omstandigheden. Maar hoe vaak is het goed voor je hond om een bad of douche te krijgen.

Te vaak je hond wassen is niet goed voor je hond. Een hond heeft van nature een beschermlaag op zijn huid en als je die regelmatig wast met shampoo, tast je deze aan.

Een vettige huid wijst er dan ook op dat de beschermlaag van je hond in gezonde staat is. De hond heeft als de huid vet is, juist geen wasbeurt nodig. Was je hond daarom alleen als hij erg vies is, vreselijk stinkt of erge jeuk heeft.

Met één tot vier wasbeurten per jaar en diverse goede borstel beurten kom je heel eind voor een goede vachtverzorging. Als het echt nodig is kun je de hond ook een 5 of 6 keer wassen maar probeer het te voorkomen als het niet nodig is.


Welke zeep of shampoo kan ik gebruiken?

De huid van de hond verschilt erg met de mens kies daarom ook niet voor mensen shampoo of zeep maar voor een hondenshampoo.

Daarnaast is het verstandig te kijken na het type huid en vacht van je hond. Denk hierbij aan een vette, droge en of gevoelige huid. Voor elk type bestaat er een shampoo.

We hebben een lijstje met geschikte hondenshampoo’s voor je gemaakt deze vind je hieronder:

Greenfields Dog Anti-Roos Shampoo

Greenfields Dog Anti-Roos Shampoo is een speciaal samengestelde shampoo voor honden met een schilferige huid. Het extract van jeneverbes-olie gaat huidschilfers op een natuurlijke manier tegen.

Frontline Petcare Shampoo

Frontline Pet Care Shampoo verzacht de gevoelige huid. Deze shampoo heeft een lichte mousse en bevat een suiker (rhamnose) dat ervoor zorgt dat bacterien zich minder snel kunnen hechten aan de huid. Die bacterien kunnen namelijk irritatie veroorzaken. Daarnaast bevat het ook luminescine. dat een bescherming geeft tegen UV-stralen en zorgt voor een glazende vacht. Een perfecte shampoo dus voor je viervoeter met een gevoelige huid.

Greenfields Hondenshampoo Aloe Vera

Deze luxe formule van Greenfields is verrijkt met natuurlijke extracten van Aloe Vera. Deze krachtige shampoo helpt een droge en beschadigde vacht te herstellen en zorgt voor een gezonde en natuurlijke vochtbalans van de huid. De natuurlijke oliën helpen de geïrriteerde en gevoelige huid te kalmeren en maken het in bad doen of douchen van je hond aangenamer en zorgt er voor dat de vacht zacht en schoon blijft.


Tot Slot:

Was of douche je hond niet te vaak met Shampoo. Dit is niet goed voor de vacht en huid. Zorg bij het wassen voor een prettige temperatuur (Graad of 25) Gebruik altijd een hondenshampoo.

Lexi is gek op water maar echt douchen of wassen doen we 1 á 2 keer per jaar als het echt nodig is. Douchen vind ze ook heerlijk alleen het afdrogen vind ze minder ze schud zich liever uit.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie