|

Hoe moet je een Chihuahua opvoeden? Chihuahua geheimen (review)

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Oorspronkelijk komt het ras uit Mexico. Het is vernoemd naar een provincie in het noorden van Mexico. Er zijn afbeeldingen gevonden van de hondjes in Azteekse Tempels. De hondjes werden gebruikt bij trouwfeesten, begrafenisrituelen en bij geboortes. De Chihuhua is ook meteen het oudste ras van het Amerikaanse Continent. Eind 19e eeuw namen toeristen de hondjes mee naar Europa.

De Chihuahua is tegenwoordig een erg geliefd hondenras bij ons in Nederland. De hondjes zien er vaak schattig uit, maar het karakter kan erg pittig zijn. In deze blog vertel ik alles over de Chihuahua en geef ik ook een gouden tip qua opvoeding. Want een goede opvoeding is erg voornaam bij dit ras.

De uiterlijke kenmerken.

Hoewel de chihuahua het kleinste ras ter wereld is heeft het geen specificatie als het om de lengte gaat. Er wordt namelijk meer naar het gewicht gekeken van de hond. De ras standaard Chihuahua weegt niet meer dan 2,7 kilo. De hoogte ligt meestal tussen de 6 en de 9 centimeter, maar sommigen groeien tot wel 15 centimeter.

Je hebt 2 soorten chihuahua’s namelijk de langharige en de kortharige. De kortharige heeft een glanzende zachte vacht, de langharige heeft zacht fijn en steil tot een golvende vacht. De kleur van de vacht varieert van crème, oranje, cacao, smoke en graankleurig tot het donkerder lavendel, merle, en zwart. Kleuren combinaties zijn ook mogelijk. De langharige Chihuahua heeft een kraag rond de nek en heeft lange haren aan de oren.

De Chihuahua heeft een appelvormig hoofd (appelhoofdje), en een korte spitse neus. Het ras heeft grote oren, deze oren worden ook wel vleermuis oren genoemd. De ogen van de hond zijn buitenproportioneel groot vergeleken met het hoofd.

De Chihuahua is misschien wel klein, maar de bouw is erg stevig en ze zijn ook nog eens sterk voor hun postuur. Deze hondjes worden gemiddeld tussen de 10 en 20 jaar oud.


Het karakter.

De Chihuahua heeft een groot ego en staat graag in de belangstelling. Het ras is ook erg goed in aandacht trekken, dit kan op verschillende manieren, met veel blaffen, maar ook doen alsof ze iets mankeert. De hondjes zijn intelligent en erg alert. Ze zijn ondanks hun formaat ook zeer geschikt als waakhond. Ze overschatten zichzelf nog wel eens en zijn ook erg moedig, ook tegenover andere honden. Dit is ook van toepassing bij grotere honden. Ook zijn ze erg loyaal naar hun familie en/of baasje. Bij gevaar aarzelen ze ook niet om hun baas te verdedigen, ook als ze zelf in gevaar komen.

De Chihuahua’s zijn vaak erg speels, maar houden over het algemeen niet zo van kleine kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 6 gaan vaak wel weer goed. Dit heeft er vaak mee te maken dat kleine kinderen veel aandacht naar zich toe trekken, en de chihuahua staat zelf liever in de belangstelling. Hoewel ze erg loyaal zijn naar de familie waar ze opgroeien hebben ze wel de eigenschap om naar 1 persoon te trekken en deze als baas te zien. Chihuahua kunnen over het algemeen het beste omgaan met hun eigen ras. Andere rassen kunnen nog wel eens voor problemen zorgen.

De Chihuahua’s zijn schattig hondjes, maar zoals je hier boven leest heeft het een pittig karakter. Een goede opvoeding is dan ook echt belangrijk. Gelukkig kun je de Chihuahua bijna alles wel leren.


De verzorging en gezondheid.

Over het algemeen heeft de Chihuahua niet heel veel verzorging nodig. Regelmatig borstelen is wel aanbevolen, vooral bij de langharige honden. De langharige honden hebben wel meer verzorging nog, maar zullen wel minder vacht verliezen ten opzichte van de kortharige.

Het ras heeft het over het algemeen wel snel koud, dus een extra dekentje is niet altijd overbodig. Bij mooi weer vinden ze wandelen vaak heerlijk, bij slecht weer blijven ze liever thuis of worden ze graag verplaatst in een tas.

Wist je trouwens dat de Chihuahua’s het enige hondenras is dat geboren worden met een incomplete schedel? Het appelvormige hoofd heeft een zachte plek. Dit wordt ook wel molera (open fontanel) genoemd. Het duurt ongeveer zes maanden voor dit gaat sluiten en het ras een volledig gevormde schedel krijgt.

De Chihuahua’s hebben grote uitpuilende oogbollen. Hierdoor zijn ze wel vatbaarder voor ooginfecties en verwondingen. Daarom is het belangrijk dit goed in de gaten te houden.

Een goede gebitsverzorging is ook belangrijk bij de Chihuahua’s. Ze hebben namelijk kleine kaken dit zorgt ervoor dat ze zwakkere tanden hebben. Naast gebitsverzorging is het gewicht ook een belangrijke zaak. Obesitas kan veel problemen opleveren omdat het lichaam van de chihuahua’s al erg klein is. Denk hierbij aan: gewrichtblessures, tracheale (luchtpijp) problemen, hartaandoeningen en bronchitis. Kijk dus uit met traktaties en vermijd tafelresten, zorg voor een goede voeding waarop je hond het goed doet.


De opvoeding (Chihuahua Geheimen Review).

Voor zowel de pup die nog een opvoeding moet krijgen als voor de volwassen Chihauhua met gedragsproblemen is nu een passende oplossing. Namelijk Chihuahua Geheimen. Dit helpt je bij een goede training, consequente opvoeding en uitgebreide socialisatie. Want je wil toch niet dat je favoriete ras vervelend veel blaft, te koppig is en ook nog eens niet met anderen om kan gaan? Daarom vind je hieronder een uitgebreide beschrijving van Chihuahua geheimen met een review er aan gekoppeld.


Wat is Chihuahua Geheimen ?

Misschien ben je al bekend met Chihuahua geheimen, maar het kan ook wezen dat je het helemaal niet kent. Het is een E-book met informatie over het ras maar ook de opvoeding en vele adviezen. Het richt zich helemaal op de Chihuahua.

Naast het hoofdboek worden er ook nog extra e-books meegeleverd die je helpen bij het opvoeden en trainen van de Chihuahua.

Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept: Dit kleine e-book bevat 8 tips die leert om je hond op commando bij je te laten komen.

Honden training Geheimen: Dit e-book bevat tips voor de opvoeding van je hond. Zijn algemene tips en niet alleen voor de chihuahua’s.


Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy: Dit boek is van toepassing bij de eerste dagen dat je hond bij je is gekomen en met de voorbereiding, het bevat 14 pagina’s.

Je hond de baas: 17 pagina’s met tips die voornamelijk voor de baas zijn hoe deze een goede roedelleider in huis wordt en blijft.


Inhoud van het e-book.

Op de voorpagna / inleiding staat direct wat je allemaal kunt verwachten van het boek. Om je een goed beeld te geven wat je echt kunt verwachten heb ik de hoofdstukken hieronder voor je in kaart gebracht, na het lijstje licht ik de hoofdstukken toe.

Op de voorpagina staat natuurlijk direct dat je alles leert over de Chihuahua, maar is dat ook wel echt zo? In de inhoudsopgave staan de volgende hoofdstukken vermeld:

 • De Chihuahua: klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf  
 • Welkom thuis
 • Je Chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke Chihuahua
 • Tijd voor Training
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij een Chihuahua

Hoofdstuk 1: De Chihuahua: Klein van stuk, groot in geschiedenis.

De Chihuahua heeft een interessante en zeer lange geschiedenis die ik kort heb uitgelegd maar zeker de moeite waard is om er dieper op in te gaan zoals in het e-book.

Hoofdstuk 2: Innerlijk en uiterlijk

In dit hoofdstuk wordt er uit gebreid ingegaan op zowel het innerlijk en uiterlijk van de Chihuahua’s. Het heeft een bijzonder uiterlijk en karakter, maar het is niet voor niets één van de populairste rassen in Nederland.

Hoofdstuk 3: De aanschaf

Vanaf hoofdstuk 3 wordt het interessant. Als je nog een chihuahua wil aanschaffen is het belangrijk dat je op bepaalde elementen en zaken gaat letten. In dit hoofdstuk leer je precies waar je op moet letten en of jij en jou leefomstandigheden wel echt passen bij deze hondjes.

Hoofdstuk 4: Welkom thuis     

Voordat je de hond op gaat halen is het belangrijk dat je bepaalde zaken geregeld hebt. Dit wordt precies uitgelegd in hoofdstuk 4. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt voor een goede start. Ook wordt er aandacht besteed aan het voer, hondenmand, speeltjes etc. Alle belangrijke zaken passeren de revue.

Hoofdstuk 5: Je Chihuahua ophalen bij de fokker.

Helaas zijn er veel broodfokkers in Nederland die niet op het welzijn en de gezondheid van honden let. Dit is een belangrijk hoofdstuk, helaas hebben wij met de aanschaf van onze hond Lexi wel te maken gehad met een broodfokker. Daarom is het een belangrijk hoofdstuk als je nog een puppy moet uitzoeken.

Hoofdstuk 6: De zindelijke chihuahua

Zindelijk maken is één van de eerste zaken die je graag wil regelen. Hiervoor is een goede training van groot belang. In dit hoofdstuk leer je de beste methode voor de Chihuahua.

Hoofdstuk 7: Tijd voor Training

Training is erg belangrijk voor deze kleine maar pittige hond. Je leert met dit hoofdstuk luisteren, maar jij als baas leert de goede regels en een goed baasje te zijn voor je hond. Regels lijken misschien streng, maar honden houden van regels en duidelijkheid.

Hoofdstuk 8: Ongewenst gedrag voorkomen en afleren

Ongewenst gedrag is zeer vervelend. Voor zowel de baasjes als andere mensen. Dit hoofdstuk gaat je leren hoe je met bepaalde situatie om moet gaan en van een negatieve situatie een positieve te maken. Ook leer je situaties en gedrag te voorkomen door op tijd te reageren.

Hoofdstuk 9: Etenstijd

Het hoofdstuk over voeding dit lijkt misschien niet zo belangrijk maar daar vergis je je in. In dit hoofdstuk leer je alles over goede voeding voor je Chihuahua en waarom dit juist zo belangrijk is.

Hoofdstuk 10: Uiterlijke verzorging

In dit hoofdstuk wordt je alle zaken vertelt die te maken hebben met de uiterlijke verzorging van je hond. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan de vacht maar dit is lang niet alles.

 Hoofdstuk 11: Gezondheid.

De Chihuahua’s kunnen helaas ook gezondheidsklachten krijgen. In dit hoofdstuk wordt hier uitgebreid op ingegaan en welke gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en waar je rekening mee moet houden.

Hoofdstuk 12: Voortplanting bij de Chihuahua

Het laatste hoofdstuk gaat over het fokken van de Chihuahua’s. Er komt veel bij kijken als je van die schattige puppy’s wil. In dit hoofdstuk wordt het hele proces uitgebreid behandeld, zodat je weet wat je kunt verwachten en waar je rekening mee kunt houden.


Review

Er zijn verschillende handboeken voor hondenrassen te koop, het grote voordeel is dat de boeken zich richten op 1 hondenras en je met deze boeken ook de juiste informatie voor jou krijgt. Van de handboeken die ik promoot op de blog is dit wel de dunste versie. Dit wil niet zeggen dat de inhoud minder goed is of niet compleet. Je kunt ook zeggen dat de Chihuahua makkelijker op te voeden is en een minder grote handleiding nodig heeft. Het is maar net hoe je het bekijkt.

De inhoud is compleet en waardevol waar je zeker mee uit de voeten kan met de opvoeding van je Chihuahua. Ook de informatie over fokken vond ik erg interessant. Het is wel een boek voor vrij onervaren hondenbezitters, als je voor het eerst een chihuahua in huis krijgt en als je hond probleem gedrag vertoont.

Om je een eerlijk beeld te geven van het boek wil ik je ook de minpunten die ik zelf heb ervaren vertellen. De e-book is vrij klein (dit gaat niet ten koste van de informatie en de kwaliteit ervan) daarbij krijg je 5 e-books. Persoonlijk had ik de nuttige informatie uit de 5 e-books toegevoegd aan het hoofdboek om deze meer power te geven. Want behoorlijk wat informatie van de e-books vind je ook in het hoofdboek.

Daarnaast had ik ook persoonlijk meer aandacht aan de website en de vormgeving gegeven, dit is niet meer van deze tijd 2021. Gelukkig krijg je als extra bonus een levenslange update en ik hoop dat ze bij de volgende update niet alleen informatie aanpassen of actualiseren, maar ook de vormgeving aanpakken.

Uit ervaring weet ik dat een goede opvoeding erg belangrijk is bij de Chihuahua en dit e-book helpt je op een simpele en begrijpelijke manier, zodat jij ook een echte vriend en een fijn familielid erbij krijgt zonder ergernissen.


De prijs

Helaas kan ik je niet vertellen dat het e-book gratis te downloaden is. Maar een vriend voor het leven die ook nog eens luistert en gehoorzaam is, is een fortuin waard.

De chihuahua geheimen kost € 37,00 dit is inclusief de bonussen en de levenslange updates.

En dit is nog niet alles. Want je hebt ook nog eens de mogelijkheid op niet goed geld terug. Als je binnen 60 dagen niet tevreden bent kun je je geld terug vragen. Dit geeft wel aan dat de maker vertrouwen heeft in zijn product.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie