|

Hoe moet je een Border Collie opvoeden? (review Border Collie geheimen)

Leuk dat je terecht bent gekomen op de blog over de border Collie hoe je deze het beste kunt opvoeden en veel informatie over de oorsprong van de Border Collie. De meeste mensen denken ook meteen aan schapen als het ras ter sprake komt. De Border Collies zijn over het algemeen ook perfecte schapendrijvers, maar de hond is ook meer. Dit en alles over de opvoeding van je Border Collie lees je in deze blog/review.

De oorsprong van de Border Collie.

De Border Collie is afkomstig uit het gebied de Borders. Het gebied tussen Engeland en Schotland wordt zo genoemd. Dit ras werd daar gebruikt voor het drijven en hoeden van schapen. Het ras kwam al voor in het einde van 19de eeuw, maar pas in 1976 is het een officiële ras standaard geworden. De naam Border Collie, heeft te maken met de streek (border) en Collie betekent herdershond. Ook tegenwoordig wordt de hond nog als werkhond gebruikt.

Als ze met de kuddes werken kunnen ze wel 100 km per dag lopen. Ze zien deze taak ook echt als werken, zowel mentaal als fysiek. Ze moeten de schapen in het oog houden, zodat ze niet bij de kudde afhaken en moeten ook op de commando’s van de herder reageren. Een bijzondere eigenschap is dat ze al rennend bijna in één keer 180 graden kunnen draaien.


Het uiterlijk

Over het algemeen zijn de mannetjes iets groter en hebben een schofthoogte van ongeveer 53 cm. Het lichaam is zo gebouwd dat het in staat is om lang achter elkaar actief te zijn. Een van de kenmerken van het lichaam is dat het een brede sterke rug en een gespierd lichaam heeft. Door de lichaamsbouw kan de Border Collie een krachtige sprong maken vanuit een lage stand.

De vachtkleur wordt bepaald door de huidcellen van het type melanocyt. In de melanocyten worden pigmentgranules gevormd, die de kleurstoffen eumalanine en feomelanine bevatten. Eumalanine zorgt voor donkere kleuren (zwart, bruin, blauw), feomelanine zorgt voor de lichtere kleuren (rood, geel, tan). Tijdens de ontwikkeling van het embryo plaatsen deze cellen zich waar de kleur te zien zal zijn. Ook de kleur van de ogen wordt door deze kleurstoffen bepaald.

De kleuren van de vacht zijn zwart, bruin, crème, blauw, lilac en sable. Binnen die kleuren kunnen ook merles en tricolours bestaan. Er zijn ook speciale gevallen zoals mottled, extreme white, split face, white face en seal white.

De ogen van Collie kunnen bruin of blauw zijn, ook kunnen de beide ogen een andere kleur hebben. De oren van de Collie kunnen 3 verschillende oordrachten hebben:

 • staand: wordt ook wel pricked ears genoemd, bij deze oordracht staan de oren volledig recht.
 • half staand: De oren staan een stukje recht en plooien om naar beneden.
 • tippend: of tipped ears, deze staan helemaal recht, behalve de top is iets omgeplooid.

Het gewicht van de Border Collie is tussen de 12 en 20 kilo. Het is mannetje is in de meeste gevallen zwaarder dan de vrouwtjes. Het ras wordt gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar oud.


Het karakter van de Border Collie

De bordercollie is een actieve en zeer waakse hond, die zijn baas en zijn eigendommen fanatiek verdedigd. De hond is graag buitenshuis en heeft veel ruimte nodig. Het is één van de intelligentste rassen. Ze leren erg snel en houden van werk en uitdaging. Als dit niet wordt aangeboden gaan ze er vaak naar op zoek. Sporten vinden de honden vaak ook erg leuk zoals herding, agility, flyball, frisbee en treibball. Regelmatig spelen Border Collies op het hoogste niveau voor de prijzen.

De Border Collie is zachtaardig, levendig, waakzaam, slim. Door het prettige karakter kan de Collie ook goed gehouden worden als gezinshond.


De verzorging

De prachtige vacht van de Collie heeft niet veel verzorging nodig. Regelmatig borstelen is gewenst. Houd ook goed de plekken waar het haar wat langer is in de gaten. Kam deze goed, zo voorkom je klitten. De plekken die extra aandacht nodig hebben zijn de staart, de oksel, de achterpoten en de staart.

Naast de oren schoonhouden en het gebit reinigingen vraagt de Collie geen extra aandacht voor de verzorging.


De opvoeding (Border Collie Geheimen)

Een goede opvoeding van je hond is erg belangrijk. Hoewel de Border Collie niet het lastigste ras is, heeft de hond wel een opvoeding en veel beweging nodig. Speciaal voor de Border Collie is er een speciaal handboek gemaakt. Dit is een e-book van 179 pagina’s.

Dit e-book bied je het hele pakket aan vanaf de aanschaf tot het vitaal houden van je hond. Ook vind je in het e-book veel achtergrond informatie en de geschiedenis van de Collie.


Samenvatting van het boek

Hieronder vind je een korte samenvatting van het e-book.

 • Tips en adviezen bij gedragsproblemen bij je Border Collie om het op te lossen.
 • Belangrijke zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een puppy.
 • De belangrijkste elementen bij de uiterlijke verzorging van de Collie.
 • Informatie voor het opvoeden van je Border Collie puppy.
 • Trainingsinformatie en tips. Ook tips en adviezen, zodat je hond niet trekt tijdens het wandelen.
 • Hoe jij je Collie vitaal en gezond houdt.
 • De oorsprong van het ras.
 • En nog veel meer.

4 extra e-book + extra bonus.

Naast het Border Collie geheimen e-book krijg je nog 4 extra e-books meegeleverd en een extra bonus. Dit is een levenslange update. Als de boeken worden aangevuld of geactualiseerd krijg je de nieuwe versie. Deze updates krijg je je leven lang.

De 4 e-books die je extra krijgt licht ik hieronder toe:

border collie geheimen boek
 • Verzorging Tips ebook: Het boek bestaat uit 18 pagina’s en geeft waardevolle tips voor de verzorging en training van je puppy. Een voorbeeld hiervan is waarom je bepaald voedsel wel en juist beter niet kan geven.
 • Baas over je eigen Border Collie: Dit is het grootste meegeleverde e-book met 36 pagina’s. Dit boek leert je wat je wel en niet moet doen bij de border Collie. Ook leer je een goede band op te bouwen met je hond. Waarin de hond jou als baas ziet en jou ook gehoorzaamd.
 • Honden Trainen Geheimen: Honden trainen geheimen bestaat uit 27 pagina’s. Je leert met dit boek hoe je hoe je bepaalde gewenste manier aan leert. Bijvoorbeeld waar zij moet plassen in de tuin of met het wandelen.
 • Je Border Collie Laten Komen Op Commando: Dit laatste boek is het kleinste boek met 16 pagina’s. Leert je stap voor stap hoe je jouw hond op commando leert komen.

Review van het boek

Helaas is de uitstraling / vorming van het boek erg simpel met weinig illustraties, dit geld ook voor de website waar je het boek kunt bestellen. Gelukkig is de inhoud een stuk professioneler. Het boek is goed opgebouwd en leest ondanks de weinige afbeeldingen en matige vormgeving wel lekker weg.

Het voordeel van dit boek vind ik dat het zich richt op de Border Collie. Je hebt zeer veel goede puppy en opvoedboeken te koop, maar deze zijn zeer algemeen en richten zich op het gemiddelde. Dit boek richt zich echt op de knelpunten van de Border Collie, maar ook op de positieve punten en hoe je dit ras het beste kunt opvoeden, benaderen en trainen.

Daarnaast is de informatie goed te begrijpen, ook als je geen ervaren hondenbezitter bent en ook nog eens makkelijk toepasbaar in de praktijk. De extra books zijn leuk en sommige bevatten ook waardevolle informatie. Persoonlijk had ik het hoofd e-book iets dikker gemaakt en de extra boeken achterwege gelaten.

Buiten de inhoud zijn er in mijn ogen wel paar verbeter punten, aan de andere kant kun je ook zeggen de ontwikkelaar heeft zich gericht op het belangrijkste de inhoud.


De prijs van het boek

De prijs is niet onbelangrijk, maar aan de andere kant, een Border Collie heb je als het goed is minimaal 10 jaar en dan wil je ook een goede die gehoorzaamd en een echte vriend voor jouw gezin.

Het boek Border Collie geheimen kost € 37,- dit is inclusief alle bonussen en speciaal gericht op de Border Collie. Een puppy cursus is een stuk prijziger.

Dit is nog niet alles, je krijgt ook nog eens een garantie (lijkt wel of een je auto koopt) Als je niet tevreden bent kun je binnen 60 dagen je geld terug krijgen. Dit laat wel zien dat de ontwikkelaar gelooft in zijn product.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie