|

Het beste honden speelgoed voor je puppy. uitleg + beste modellen 2021.

Met speelgoed kan je puppy zich uren vermaken, zowel alleen als samen met jou. Door samen met je pup te spelen en bezig te zijn bouwen jullie een band op, maar ook leer jij je hond zo beter en sneller kennen en weet je hoe ze kan reageren op situaties.

Een puppy heeft speeltijd nodig, ze moeten zich ontwikkeling, coördinatie gevoel krijgen, maar ook hun tanden trainen door te kauwen. Daarom is speelgoed ook erg belangrijk. Met het speelgoed kun je ook trainen,zoals apporteren en speurwerk.

In deze blog vertel ik meer over het speelgoed voor de pup en waar je op moet letten bij het kopen. Daarnaast vertel ik over het beste speelgoed van het moment (2021)


Vanaf welke leeftijd mag een puppy met speelgoed spelen?

Als jij jouw pup ophaalt uit het nest rond de 8 weken kan ze al gelijk spelen met speelgoed, uiteraard wel speelgoed geschikt voor de grootte van je hond. Let wel op de veiligheid dat je wel verantwoord speelgoed koopt, niet te klein of kleine onderdelen die ze op kan eten of in kan stikken. Welk speelgoed je hond leuk vind is ook afhankelijk van de hond zelf en het ras.

Lees verder op deze pagina waar je op moet letten bij het aanschaffen van het speelgoed en welk speelgoed over het algemeen erg in trek is bij de puppy’s .


Waarom is spelen zo belangrijk voor een puppy?

Spelen is een belangrijk onderdeel voor jouw puppy het draagt zelfs bij aan het welzijn / gezondheid van je puppy, zowel op de lange als op de korte termijn. Het spelen geeft een positieve energie aan jouw pup wanneer ze speelt. Ook stimuleert het speelgoed de zintuigen van jouw hond. Denk hierbij aan de vormen, kleuren, geluiden, bijt gevoel, materialen de mogelijkheden van het speelgoed.

Er zijn tegenwoordig veel soorten speelgoed die perfect aansluit aan de behoeftes en voorkeuren van jouw puppy. Denk aan de puzzel en interactieve spelletjes voor het ontwikkelen van het brein en voor de geestelijke inspanning. Zoals je al gelezen hebt in de inleiding kan het ook goed zijn voor jullie band om lekker samen te spelen en de hond te leren kennen. Ook breng je op de manier gezellig samen de tijd door. Vooral in het begin is dit erg belangrijk. De hond voelt zich zo ook eerder thuis bij jullie.

Speel wel op het niveau van de hond. Met een chihuahua speel je anders en kort dan met een jachthond of een groot ras.Met het samen spelen leer jij je hond ook wat ongewenst gedrag is. Uiteraard moet je dit gelijk aanpakken. Welke manier het beste is ligt ook aan het karakter van de hond. Denk hierbij aan een commando doormiddel van je stem Nee is vaak al ruim voldoende, het negeren bij sommige honden en rassen is dit niet voldoende. Bij deze honden moet je strenger en duidelijker zijn.

Bij het negeren kun je het beste gelijk stoppen en je omdraaien wanneer de hond iets doen wat jij niet wil hebben. Op deze manier leert je hond wat wel goed is en niet. Uiteraard kun je ook verschillende methodes combineren.


Tips voor het kiezen van het juiste speelgoed voor jouw puppy.

Puppyspeelgoed wordt vaak gemaakt van zachte materialen, het beste kun je kiezen voor duurzaam en stevig speelgoed. Puppy’s hebben erg scherpe tanden als ze in jouw huid bijten kan het aanvoelen als kleine naaldjes. Hard speelgoed kan de tandglazuur en de tanden over het algemeen beschadigen en in het ergste gevallen kunnen ze zelfs afbreken. Maar let ook zeker op dat het materiaal niet te zacht is en makkelijk uit elkaar valt of kapot gemaakt kan worden dit kan ook gevaarlijke situaties opleveren, zoals het openhalen van het speelgoed of er in stikken.

Het speelgoed van tegenwoordig geeft vaak al aan of het geschikt is voor puppy’s of voor volwassen honden. Kijk ook goed naar het formaat, een klein pup heeft niet aan groot en zwaar speelgoed. Dit kan ook veel frustatie opleveren omdat je hond er niet mee kan spelen. Er zijn verschillende formaten speelgoed ook voor de puppy’s.

Houdt het speelgoed van je hond goed in de gaten en laat haar in het begin ook niet alleen zonder toezicht spelen met speelgoed. Als het speelgoed kapot is of zwaar beschadigd is gooi dit dat meteen weg en vervang het voor nieuwe speelgoed voor je hond. Dit draagt namelijk ook bij aan de veiligheid.

Als je twijfelt of het speelgoed geschikt is kijk dan eens op het internet, vraag het aan de winkel of bij de dierenarts als je er komt.

Goed om te weten: Als je hond ongeveer 16 weken is wisselt ze haar puppy tanden in voor een blijvend gebit. (Dit kan per hond en ras nog wel eens verschillen)


De beste soorten speeltjes voor puppy’s

Bijt speeltjes

Zoals je hier boven hebt gelezen wisselen puppy tussen de 3 en 4 maand hun melktanden om voor volwassen tanden. Deze periode kan de pup wel last van e tanden hebben. Goed bijt speelgoed kan dit verzachten of zelfs wegnemen. Kies wel voor goed en veilig bijtspeelgoed voor de hond of een goede kluif / bot.

Speelgoed van rubber of touw is een goede keuze. Het bijten hierin gaat makkelijk. Kies voor verschillende materialen en vormen kan wezen dat de hond bijvoorbeeld rubber niet fijn vind en touw wel of juist andersom. Met vormen is dit hetzelfde een lange vorm of juist een bal.


Interactief speelgoed

Interactief speelgoed wordt ook wel puzzels voor honden genoemd, zorgt er voor dat je het geestelijk vermogen van je hond gaat stimuleren.

Daarnaast zorgt interactief speelgoed er ook voor dat de band tussen jou en je hond versterkt wordt, doordat jullie samen aan het spelen zijn. De interactieve speeltjes kunnen een grote uitdaging zijn voor je hond, vooral omdat er veel niveau verschil is in de moeilijkheidsgraad. Begin daarom eerst met makkelijke puzzel spelletjes en laat eerst aan je hond zien hoe het werkt. Vaak hoef je dit maar één te laten zien.

Interactieve spelletjes zijn niet alleen goed voor het geestelijk vermogen ook qua vaardigheden is het goed. Soms is het lekker lastig om de brokjes te pakken. Daarnaast stimuleert het ook alle zintuigen van de hond (reuk, zicht en het gehoor ).


Knuffel- / Troost speelgoed

Veel puppy hebben behoefte aan een knuffeltje of een troost speelgoed. Dit is voor elke hond anders deze ene hond heeft een doekje terwijl de ander echt een knuffel heeft. Let er wel op dat het veilig is en geschikt is voor jou pup en haar tanden. Niet dat ze gelijk de vulling eruit kan halen.

Vooral de eerste nachten kan de pup angstig zijn daarom is het verstand haar gelijk een knuffeltje te geven als je haar ophaalt.


Actief speelgoed.

Lichaamsbeweging is goed voor je hond op deze manier raakt ze haar energie kwijt en kan ze ook beter slapen en rusten. Je kunt op verschillende manieren met je hond spelen, zodat ze genoeg beweging krijgt. Denk aan het weg gooien en speelgoed die je pup dan ophaalt en terug brengt (apporteren) Speurwerk vind veel honden ook erg leuk, hier kun je ook niet jong genoeg mee beginnen. Maar ook frisbees zijn de meeste honden dol op.


De 5 beste speeltjes voor je puppy (2021)

Mijn persoonlijke favoriet is het speelgoed van Kong het is misschien wel iets duurder dan het andere speelgoed maar het is ook een stuk sterker, en vaak ook nog eens interactief (meerdere mogelijkheden) Lexi onze hond heeft meerdere Kong speelgoed zelfs nog speelgoed die ze als pup kreeg terwijl ze normaal vrijwel het speelgoed kapot maakt.

Hieronder vind je de 5 leukste, beste en zeer geschikt speelgoed voor puppy’s naast de uitgebreide omschrijving vind je ook een foto en een link van Bol.com voor een goed beeld van het speelgoed.


Kong Puppy

Deze Kong puppy is ontwikkelt voor puppy’s en ook zeer geschikt als eerste speelgoed. Deze Kong is gefabriceerd van puur 100% latex wat iets zachter is als de normale Kong. Dit heeft tot doel het tandvlees (Gum) extra te beschermen. Helpt de pup bij de ontwikkeling van zijn gebit.

Je hond kan goed alleen spelen met dit speelgoed maar ook het weg rollen samen met je hond is een goede optie. De bal die een bijzondere vorm heeft gaat alle kanten op dus lekker onvoorspelbaar.

Je kunt de Kong ook vullen met een speciale spray (spuitbus) of met lekkernijen je hond kan dit er proberen uit te halen, maar het kan er ook uit gaan doormiddel van spelen als de Kong alle kanten oprolt.


Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel

Dit is een fijne lange knuffel voor je pup

Een puppy houdt vaak van geborgenheid en iets om tegenaan te slapen, immers kan het zijn dat ze hun nestgenoten of moeder nog missen. Vooral in een ‘koude ‘bench is het fijn dat ze ergens tegenaan kunnen slapen. De Puppy Knuffel Cosy van Beeztees is een heerlijke knuffel voor je pup.

De Cosy knuffels zijn ideaal om je pup een veilig gevoel te geven in de bench. Deze extra lange knuffel kan je tegen de rand van de bench aanleggen, zodat je pup daar lekker tegenaan kan kruipen. En deze knuffels zien er ook nog eens heel schattig uit! Natuurlijk kan je de Cosy ook buiten de bench gebruiken als knuffel of speeltje.

Het speeltje is 120 centimeter lang en kan voor meerder doeleinden gebruikt worden.


Trixie Slide & Feed Strategiespel 

Spelen is voor de hond belangrijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Voerpuzzels kunnen hierbij helpen, je hond krijgt z’n eten of traktaties niet gewoon in een voerbakje maar moet er moeite voor doen. Dog Activity Slide & Feed van Trixie is zo’n voerpuzzel.Uitdaging voor lichaam en geest.

Het spel bestaat uit een doolhof voor snoepjes of de dagelijkse brokjes met aan de zijkanten nog uitsparingen waar je brokjes onder een dekseltje kan verstoppen. Al met al wordt je hond uitgedaagd, eet hij langzamer en eet hij minder, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een goed gewicht.

Dankzij de rubberen ring blijft het spel goed op zijn plek staan. De voerpuzzel is gemaakt van kunststof waardoor je deze eenvoudig kunt schoonmaken. Het spel wordt geleverd met handleiding zodat je je hond het spel juist kunt aanleren. Het spel is vaatwasserbestendig.

De Dog Activity strategiespellen zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus. Deze variant is niveau 1, geschikt voor honden die nog nooit eerder een voerspel gebruikt hebben. Het spel is ook geschikt voor katten.

De Dog Activity Slide & Feed is wit met blauw van kleur en is 30 x 27 cm groot.


Dental Kauwbal Traktatie Voeder – Puppy

Dental-kauwbal is geschikt voor alle Puppy Dogs & Kitten Cats .
Een traktatie uit het dental kauwbal waardoor het kauw speelgoed aantrekkelijk blijft en anti verveling werkt.
De Dental-kauwbal brengt meer geluk aan uw hond & kat.
Zo Kan je de perfecte binding-ervaring aan je hond geven .
Het product heeft geen luidruchtige pieper en houdt het huis schoon.

De super vriendelijke Dental kauwbal is een goede oplossing voor u en uw puppy in de tandwisseling fase.
Vaak worden de dieren geneigd om aan uw spullen en meubels te kluiven, Met dit product voorkomt u veel in deze fase zoals het vervangen van meubels en etc.


De Dental-kauwbal is gemaakt van SAFE eco-vriendelijk en non toxic materiaal, en is na gebruik eenvoudig te reinigen onder de kraan. Altijd goed naspoelen met koud water.


Petloverz – Honden Speelgoed Set – Honden Speeltjes – Knuffel – Speelgoed – Intelligentie – 15 Speeltjes


In de Petloverz honden speelgoed set zitten wel 15 verschillende soorten speeltjes voor allerlei situaties, met een afmeting tussen de 8 cm en 38 cm. Wil je je hond even alleen laten genieten? Geef hem dan het bot of het knuffel speeltje! Toch liever samen even spelen? Dan kun je voor het touw of de frisbee kiezen en de band met je viervoeter versterken. Voor elk verschillend verlangen van je hond of puppy is er weer een toepasselijk speeltje. Op deze manier geef je jouw hond genoeg opties om zich te vermaken, zo worden jouw meubels en kostbare spullen een stuk minder interessant.


Natuurlijk willen we wel dat wanneer de hond lekker aan het spelen is, er niet zomaar iets fout gaat. Petloverz speelgoed is daarom gemaakt van premium en duurzaam materiaal, zo zijn zowel de touwen als de knuffel gemaakt van stevig, duurzaam katoen en polyester. De plastic speeltjes zijn van hoogwaardige kwaliteit en bevatten verder geen giftige stoffen of andere troep die hier niet thuis hoort. Over de rubberen speeltjes hoef je je ook geen zorgen te maken, deze zijn gemaakt van TPR rubber oftewel rubber wat haast niet kapot te maken is. Bang zijn dat er iets mis gaat is verleden tijd!

Wat krijg je?

  • 7 verschillende soorten touwen: helpen (kaak)spieren te versterken.
  • Frisbee: goed voor de conditie van je hond en leuk om samen mee te spelen.
  • Knuffel: jouw hond zijn beste vriend voor in de mand!
  • 5 verschillende soorten rubberen speeltjes: laat jouw hond urenlang speelplezier beleven.


Materiaal: duurzaam katoen & polyester, TPR rubber, hoogwaardig plastic
Afmeting: (verschillen per speeltje) min. 8 cm en max. 38 cm


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie