Hieronder vind je diverse handboeken over bepaalde rassen. Wat kun je verwachten van de handboeken: Allerlei informatie over het ras, de verzorging, aanschaf van een hond, zindelijkheid, opvoeding, voeding, apporteren en nog veel meer.

Dit boek is onmisbaar voor de nieuwe honden eigenaar. Ook voor de ervaren eigenaren van honden staat er nuttige informatie in die niet vanzelfsprekend is. Naar het hoofdboek over je favoriete ras krijg je er ook nog eens bonussen bij. Hieronder lees je welk bonus materiaal je ontvangt.

Bonus materiaal

Naast het hoofdboek krijg je ook 5 bonus boekjes. Dit zijn kleinere exemplaren, maar zeker niet minder interessant. Het grote handboek richt zich echt op het ras. De bonus boeken bevatten nuttige informatie, maar niet altijd voor een specifiek ras maar voor alle rassen.

Hieronder vertel ik meer over de 5 bonus boekjes :

Je hond de baas: Dit handboekje bestaat uit 29 pagina’s. Deze informatie gaat voornamelijk over de baas zijn over je hond, de leider zijn. Hoe je dit doet wordt op een positieve manier uitgelegd. Daarnaast gaat het nog over gedragsproblemen en wat andere kleine onderwerpen.

Succesvolle tips voor de training en verzorging van je puppy: Dit e-book gaat over puppy’s. Er worden nuttige tips gegeven over pups. Het gaat onder andere over de slaapplaats, trainingen en voeding. Dit boekje heeft 13 pagina’s. Veel onderwerpen met beknopte maar goede informatie.

Honden training geheimen: Dit boek heeft 27 pagina’s. Hier kun je veel lezen en leren over wat je wel of juist niet moet doen met je hond. Het boekje staat boordevol met relevante informatie wat met trainen te maken heeft.

Acht simpele technieken om te zorgen dat je hond op commando komt: Dit boekje bevat in totaal 12 pagina’s . In dit boekje wordt het terugroepen van je hond behandeld.

De vijfde bonus: Is afhankelijk van het ras waar het handboek over gaat. Zie het als een mooie verrassing. De bonus is ieder geval erg nuttig.

De handboeken per hondenras:

Hieronder vind je de rassen waar deze uitgebreide handboeken voor geschreven zijn. Tevens geef ik nog een kleine beschrijving van het boek. Bij elk boek ontvang je het bonusmateriaal. Als je op de link klinkt van het e-book, krijg je nog meer informatie over het boek en hier kun je ook jouw e-book bestellen.

Hieronder vind je eerst de rassen waar de handboeken over zijn gemaakt, daaronder vind je meer informatie.

  • Beagle
  • Border Collie
  • Chihuahua
  • Duitse Herder
  • Franse Buldog
  • Golden Retriever
  • Jack Russel.
  • Labradoodle
  • Labrador

Beagle Geheimen

De Beagle is een sportieve, vrolijke en zelfstandige hond. Hij is sociaal, aanhankelijk en eigenzinnig. Het is een echte jachthond en past goed bij een actieve, consequente en geduldige eigenaar. Een goede opvoeding is wel erg belangrijk bij dit vaak eigenwijze ras.


Border Collie Geheimen

Border Collies zijn actieve werkhonden die het meest geschikt zijn voor het buitenleven. De Border Collie is een levendige, slimme / intelligente hond en leert snel. Ze zijn sociaal aangelegd maar wel heel gevoelig. Het is belangrijk de hond bezig te houden en uit te dagen dit heeft het ras ook echt nodig. Alles over een goede opvoeding voor dit ras lees je in Border Collie Geheimen.


Chihuahua Geheimen

De Chihuahua wordt mede door zijn formaat ook echt gezien als schoothondje. De hond heeft doorgaans een pittig karakter en is daarnaast zelfverzekerd en gedurfd. Alertheid en wantrouwen jegens vreemden maken de Chihuahua een uitstekende waakhond. Hij is plezierig, druk, gevoelig en hecht veel waarde aan genegenheid en kameraadschap. Een juiste opvoeding is wel heel belangrijk bij de Chihuahua zodat je je hond ook mee kunt nemen en niet éénkennig wordt en onhandelbaar. Chihuahua Geheimen is een echte aanrader.

Duitse Herder

De Duitse Herder is een herders hond die oorspronkelijk uit Duitsland komt. De Duitse herdershond is evenwichtig, zenuwvast, zelfverzekerd, onbevangen en goedaardig. Daarnaast is de herders hond opmerkzaam en handelbaar en ook zeer geschikt als gezinshond. Mede hierdoor erg geschikt voor geleide-, waak-, verdedigings-, dienst-, en hulphond. Het is wel een ras was erg dominant kan zijn daarom is een goede training noodzakelijk. Het handboek van de Duits Herder is een trainingsboek die je bij de opvoeding kan helpen.

Franse Buldog

De Franse buldog is een kleine stevige en gespierde hond. Kenmerkend zijn de redelijk platte en brede neus en de rechtop staande oren. Kenmerken voor het karakter zijn: Intelligent, vriendelijk, dapper, nieuwsgierig, aanhankelijk en gevoelig. In het handboek Franse Bulldog geheimen wordt zowel de opvoeding als de verzorging uitgebreid behandeld.

Golden Retriever

De Golden Retriever is een sociaal dier en staat bekend als een zachtaardige, betrouwbare hond. Intelligent, niet schrikachtig, met een natuurlijke jachtaanleg. Hoewel het doorgaans geen moeilijke honden zijn is de opvoeding wel van groot belang.

Jack Russell

De Jack Russell is een dominante en rasechte jager. De Jack Russell heeft een grote dosis energie is erg behendig. Het ras is doorgaans erg intelligent en is voor niets of niemand bang. De hondjes krijgen graag aandacht en doen hier ook veel voor om aandacht te krijgen. Onze eerste hond was een Jack Russell en spreek uit ervaring dat een goede opvoeding essentieel is voor een Jack Russell. Jack Russell Geheimen is een goed boek voor de opvoeding.

Labradoodle

De Labradoodle is een gefokt kruisingsproduct tussen de labrador en de poedel. De Labradoodle heeft een vriendelijk karakter, sociaal, aanhankelijk, intelligent, opgewekt, energiek en dol op en goed met kinderen. Hij heeft de “will to please “ van de Labrador en de intelligentie van de poedel. Ze verharen niet tot nauwelijks en zijn geurloos. Bekijk het Labradoodle Geheimen handboek voor meer informatie en de juiste opvoeding.

Labrador

De Labrador is stabiel, werkwillig, vriendelijk en open van karakter. Dol op water en op mensen. De vacht van de Labrador is waterafstotend en heeft weinig verzorging nodig. De labrador is gefokt als jachthond voor wild te water. Het is een harde hond die graag werkt voor de baas. De labrador zijn ook erg geschikt als blindengeleidehond, als assistentie- of hulphond, reddingshond en speurhond. Deze goedzak heeft ondanks zijn karakter wel een goede opvoeding nodig. Labrador Geheimen geeft je alles wat je nodig hebt.