Hond eten eend
|

Gedroogde Eend als hondenvoer voor je hond? is het gezond?

Eend als hondenvoer

Eend is natuurlijk niet direct waar je aan denkt als je het over hondenvoer hebt.

Toch wordt er steeds vaker wordt voor eendenvlees gekozen als het om voedsel gaat voor je trouwe viervoeter.

In deze blog gaan we bespreken of eendenvlees wel gezond is?, wat de voor- en nadelen zijn. Ook is er een review te lezen over een aantal producten.

Waarom zou je eend aan je hond geven?

Er zijn veel mogelijkheden betreft het voedsel voor de hond. Denk hierbij aan de diverse vlees varianten. Kip, Rund, Lam ook in vissoorten is er veel keuze tonijn, zalm, etc.

Toch is er ook een heel ander product op de markt en dat is eend. Eend wordt steeds vaker gebruikt voor honden, helemaal nu er steeds meer allergieën voorkomen onder honden.

Hoewel er steeds meer complete maaltijden van eend op de markt komen, zijn de snacks nog steeds het meeste verkocht. Bij heel veel producten wordt er alleen eend gebruikt qua dierlijke producten. Ook heb je veel combinaties met eend en andere dieren.

Als de eend gecombineerd wordt moet je natuurlijk wel goed uitkijken met je gevoelige eter en of allergieën.

De onderdelen die gebruikt worden van de eend zijn de organen, spiervlees en karkas/botten.

Hondensnacks:

Hieronder volgt een aantal snacks die onze hond Lexi heeft getest. Eigenlijk is het geen goede testhond, want ze eet eigenlijk alles ook al vind ze het echt niet lekker. Wij hebben gekozen voor producten met alleen eend als dierlijk product.

Iams Naturally Dog Freeze Dried – Eend 50 g

Een gezond tussendoortje. Gemaakt van 100% Eendenborst zonder toevoegingen. De prijs is ruim € 4,00 voor 50 gram. Het duurste product wat Lexi heeft getest.

De vries gedroogde eend ziet er smakelijk uit. Lexi heeft genoten van de stukjes vlees. Het product vind ik te duur als beloningssnack maar met speciale gelegenheden is het een leuke aanvulling. Als je hond allergisch of gevoelig is voor andere dierlijke producten dan heb je met dit product een gezonde snack gevonden.

Eend als snack

Dr. Clauder’s eendenborstfilet strips:

De kleine strips zien er smakelijk uit. De Strips zijn van 100% eendenborstfilet. Door het kleine dunne formaat, ook zeer goed te gebruiken voor training of een lekker snackje. Prijs is € 3,70 voor 80 gram. De prijs is voor de kwaliteit die je ervoor krijgt, 100% eendenborstfilet netjes.

Dit was Lexi’s favoriet van de uitgeteste eenden snacks. Wij hebben inmiddels al vaker een pakje gekocht.

Eend in strips voor de hond

Renske Gezonde Beloning Vlees Strip Eend 100 Gram:

Vergelijkbaar met de eendenborstfilet strip, ziet er wel minder aantrekkelijk uit. Het bevat 97% eend en 3% groenten. De prijs van dit eendenproduct is ongeveer € 5,00. De prijs komt in de buurt van het bovenstaande product.

De Renske strips vielen ook goed in de smaak. Deze zijn ook makkelijk te breken om kleine stukjes te geven bij een training of als een lekker tussendoortje.

brede strips van eend voor je hond

Smolke – vers gestoomde eend:
Geen echte snack maar een echt vleesproduct, te gebruiken als maaltijd. Het pakje vlees bevat 395 gram. Het bevat alleen eend als dierlijk product wel aangevuld met rijst, groenten en kruiden. We hebben hiervoor iets meer dan € 2,- betaald., meer dan we normaal voor vergelijkbare producten betalen.

Lexi heeft volgens mij niet door gehad dat zij eend at i.p.v. rund, lam of vis. Het was net zo snel op als anders en ook deze keer was de honger niet gestild. Het is wel leuk om een keer af te wisselen.

Eend als complete maaltijd

Conclusie:

Leuk om andere producten uit te proberen waar je het bestaan eigenlijk niet van weet. Voor onze eigen hond is het leuk om een keer iets anders te geven, maar is het niet nodig i.v.m. allergieën of gevoeligheid.

De strips vielen het meest in de smaak, ook de rest was geen straf om op te eten. De producten zijn wel iets duurder dan de normale dierlijke voeding voor de hond.

De producten zijn van goede kwaliteit en in veel gevallen 100% dierlijk of zonder kleur- en smaakstoffen en ingrediënten waar de hond allergisch voor kan zijn.

Heeft je hond een allergie of is ze een gevoeligere eter, dan zou ik zeker een tijdje gaan voor eend. om te proberen of eend beter voor je hond is. Anders is het een leuk tussendoortje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie