Een review over de 10 beste hondenpuzzels van 2022!

Een hond heeft naast lichamelijk beweging ook mentale uitdagingen nodig. Hondenpuzzels zijn een leuke en een goede uitdaging voor je hond en het stimuleert niet alleen het denkvermogen, maar combineert dit ook met fysieke handelingen. Je hond wordt gemotiveerd met een creatieve oplossing te komen als ze beloond wil worden met wat lekkers.

Voor Lexi hebben wij regelmatig puzzels tevoorschijn gehaald, onze Engelse Springer Spaniel is met puzzels een slimme hond en heeft de brokjes vaak snel gevonden. De laatste tijd speelt ze veel met de Kong, hier doen we ook regelmatig een spray of brokjes in.

In deze blog lees je alles over de hondenpuzzel en kun je de 10 leukste hondenpuzzels van dit moment bekijken.

Welke hondenpuzzels zijn er?

Hondenpuzzels zijn er in alle soorten en maten en ook in verschillende moeilijkheidsgraden. Voor elk hond is er een geschikte puzzel.

De hondenpuzzels bevatten allerlei onderdelen die weggenomen, opgetild, gedraaid, verschoven of op een andere manier verplaatst moeten worden, om uiteindelijk een beloning te pakken te krijgen. Je hond kan dit met haar neus, bek of poten doen.

De puzzel is naast een leuke afwisseling ook nog eens goed voor je hond. Het maakt je hond mentaal moe en het geeft een voldaan gevoel.

De 10 beste hondenpuzzels voor je hond!

Hieronder vind je de 10 beste en leukste hondenpuzzels van dit moment. Naast een afbeelding en de naam van het product geven wij ook een korte review en een beschrijving van het product.

Trixie Dog Activity Flip Board.

Een vrij eenvoudig spel, geschikt voor puppy’s en kleinere honden. Dit is een goede puzzel om mee te beginnen. De meeste honden zullen het vrij snel doorhebben, maar voor de puppy’s en kleinere honden is het een erg leuk spel.

Trixie Flip board
Het Trixie Flip board is een snackspelletje speciaal voor honden, maar ook zeer geschikt voor katten en knaagdieren. Dit spel heeft een anti slip onderkant en de verpakking bevat een boekje met trainingstips en tricks.

In het spel kan je snacks voor je hond verstoppen, je hond moet deze eruit puzzelen. Je hond moet de bijbehorende onderdelen op verschillende manieren openmaken, om bij zijn beloning te kunnen. Het bordspel heeft 2 kegels en verschillende kommetjes met klap- en schuifdeksels.

Trixie Turn Around 

In de basis is het spel vrij makkelijk maar gelukkig kun je het spel moeilijker maken, zodat je hond er ook langer over doet en er echt mee bezig moet zijn.

Het spel is stevig en blijft ook goed staan. Hierdoor is het ook geschikt voor middelgrote en grote honden.

Trixie Dog Activity Turn Around

Door snacks of brokjes in de buisjes te doen, wordt het voor jouw hond uitdagender om te snacks of brokjes op te kunnen eten, Als je hond de buisjes omdraait, heeft je hond kans dat de snacks of brokjes uit de buisjes vallen. Maar doordat de gaatjes klein en verschillend zijn, zal dit niet gemakkelijk gaan.

Doordat het spel op rubberen voetjes staat, slipt het spel niet weg als je lieverd ermee speelt. Daarnaast zit er ook een boekje bij met meer tips en trucs zodat jij het spel steeds weer uitdagend kan houden voor je hond.

Materiaal: Plastic Afmeting: 22x18x33 cm

Doggy-Brain-Train.

Het spel lijkt veel op andere spellen maar is toch anders. Mede doordat het spel niet van plastic is gemaakt en dat het 2 spellen bevat voor de prijs van 1. Beide spellen zijn ook leuk voor je hond. Ook geschikt voor de middelgrote en de grote hond.

Doggy-Brain-Train
Bestaat uit 2 spellen in één:

1. Hoedjesspel (opletten en terugvinden) 2. Schuifspel  (vinden door ruiken en het oefenen van openingstechnieken)

Het is gemaakt van robuust zachthout.

Nina Ottosson Multipuzzle

Dit prachtige hondenspel heeft 2 mogelijkheden. Voor de middelste puzzel moet je hond wel moeite doen. 2 Leuke puzzels waar je veel snoepjes in kan verstoppen en waar je hond wel even mee bezig is.

Het is ook zeer geschikt voor middelgrote en grote honden.

Nina Ottosson Multipuzzle voor de hond Traint de hersenen van je hond en voorkomt verveling! Laat jouw hond de vakjes wegschuiven of aan het wiel in het midden draaien met poot of neus om de 28 snackvakjes te ontdekken.

Nina Ottosson Dog Hide N Slide Composite.

Een leuk spel die niet al te moeilijk zalzijn voor de meeste honden. Daarom ook erg geschikt voor puppy’s.

Is je hond nog niet bekend met puzzelspellen, dan is dit een zeer geschikt spel om mee te beginnen.

De Hide ’n Slide Composite puzzel.

Bestaat uit een hoop schuivende kegels en draaiende vinnen die de hond moet bewegen.

Afmetting: 33 x 33 x 5 cm

Kerbl Denkspel Paw.

Het is een leuk kleurrijk spel. Die zeker niet te makkelijk is.

Kerbl Denkspel Paw

Leuk leerspeelgoed voor jouw leergierige hond. Onder de houten kegels en de draaischijven kunnen brokjes of snoepjes verstopt worden. Deze snoepjes kan jouw hond dan al spelenderwijs opspeuren.
Gemaakt van duurzaam MDF met gelakt oppervlak.

Dog Twister

Dit spel is echt leuk en ook nog eens stevig. Zowel geschikt voor kleine als grote honden. Doordat je de moeilijkheidsgraad kan opbouwen blijft het leuk en kan je het niveau aanpassen aan je hond.

Dog Twister Paars / Blauw

Met de Dog Twister moet de hond snoepjes vinden door de schijven, in de vorm van taartpunten, in verschillende richtingen in het rond te schuiven. Het spel kan nog uitdagender gemaakt worden door de schijven met pluggen vast te zetten, die de hond dan eerst moet verwijderen, voordat de schijven verschoven kunnen worden.
De Dog Twister is er natuurlijk voor om samen met jouw hond een leuke tijd te hebben. Je hond moet leren om het snoepje, de beloning, te vinden door de ene na de andere schijf in verschillende richtingen te verschuiven. Onder deze schijven zitten uitsparingen waarin de snoepjes verborgen kunnen worden. Doe het eerst aan jouw hond voor zodat hij het later na kan doen. Je hond kijkt, luistert, ruikt en leert.

Trixi Dog Activity Slide & feed

Het spel is ook te gebruiken als voerbak. Het is namelijk erg stevig en veilig. Geschikt voor alle honden en vooral voor nieuwsgierige honden. Een leuke bezigheid die de hersens traint van je hond.

Trixie Dog Activity Slide & Feed 30 x 27 cm

Het Trixie Dog Activity Slide & Feed 30 x 27 cm intelligentiespel voor de hond daagt het dier uit te zoeken naar zijn beloning of dagelijks voer en gaat zo verveling tegen. Dit leuke spel is gemaakt van kunststof en nodigt het dier uit zijn poot of snuit te gebruiken om bij zijn beloning te komen. Je kunt het spel gebruiken om de hond naar zijn beloning te laten zoeken, maar ook gewoon voor zijn dagelijkse eten. Zo voorkom je schrokken én verveling! Het spel is slipvast door de rubberen ring en wordt geleverd met een handleiding met tips voor een optimale training.

Dog Twister

Dit speeltje is ideaal voor de kleinere honden en puppy’s het is te licht voor grote honden. Dit stevige spel is erg leuk en je kunt het moeilijker maken als het te makkelijk is voor je hond. Persoonlijk vond ik dit wel een verfrissing.

De Dog Tornado.

Is vier lagen pret en ideaal om de training van je huisdier mee voort te zetten. Dit spel valt onder moeilijkheidsgraad 2. De Dog Tornado is de favoriete bezigheid van elke huisdier! In de vier draaiende lagen van dit spel zitten uitsparingen die gevuld kunnen worden met snoepjes. Lukt het je huisdier om het lekkers te vinden, prijs hem dan uitbundig en stimuleer hem op deze manier nog meer. Een beetje helpen bij het spel mag altijd! De Dog Tornado is een goede keuze voor actieve huisdieren die lekker met hun snuit willen werken.

GEBRUIK: Laat je huisdier eerst gaan zitten en toon hem dat je in de vier draaiende lagen brokjes verstopt. Pas nadat je een teken geeft mag je huisdier beginnen. Met zijn snuit kan hij de draaiende schijven opzij duwen om bij het lekkers te komen. Gaat het te wild, stop dan en begin opnieuw. Gaat het goed dan kan het spel moeilijker gemaakt worden door de draaiende schijven met de bijgeleverde botjes te blokkeren. Zoals altijd mag je helpen, maar met de Dog Tornado zal je huisdier zich snel zelf weten te redden! De Dog Tornado kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Het spel is bedoeld om samen te spelen en niet om je huisdier alleen mee te laten. Berg na afloop het spel altijd op voor de volgende keer.

Trixie Dog Activity Poker Box.

Dit spel is erg leuk voor de gevorderde puzzelaar. Het ziet er simpel uit, maar dat valt tegen. Het spel is het meest geschikt voor honden met een langere neus. Honden met een platte neus kunnen moeilijk bij sommige beloningen komen.

Trixie Dog Activity Poker Box 2
Verberg snacks of brokjes op vijf verschillende manieren bij dit leuke spel voor je hond. Je hond ruikt de snacks of brokjes en zal verschillende technieken moeten toepassen om bij de brokjes of snacks te komen.
Doordat het spel op rubberen voetjes staat, slipt het spel niet weg als je hond ermee speelt. Daarnaast zit er ook een boekje bij met meer tips en trucs zodat jij het spel steeds weer uitdagend kan houden voor je hond.
Materiaal: Plastic Afmeting: 31x31x9,5 cm

Tot slot:

Het is wel belangrijk dat je hond onder toezicht met de hondenpuzzels laat spelen, want sommige spellen hebben losse onderdelen. Een andere reden is dat het zo ook leuk blijft voor de hond. De meeste honden zullen ook blij reageren als het spel gepakt wordt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie