|

Een knuffel met een hartslag voor je puppy kopen? Bekijk de blog eens!

Als jij binnenkort een puppy mag verwelkomen wil je graag dat je haar een goede start geeft. Je huis puppy proof maken is hier een onderdeel van. Vaak zijn de nachten het moeilijkste, jullie nieuwe huisgenoot mist haar broertjes, zusjes en moeder. Ze ligt eenzaam op een nieuwe plek zonder de lichaamswarmte en aanwezigheid van haar nestgenoten.

Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor zonder dat je meteen met heel huis vol puppy’s zit. Namelijk een knuffel met een hartslag, naast de hartslag hebben een aantal knuffels ook nog een warmtebronfunctie.

Op deze pagina lees je alles over de knuffel met een hartslag voor je hond / puppy. Of het een nuttige aankoop is, of het wel echt werkt, waar je op moet letten bij het aankopen en nog veel meer. Als extraatje heb ik de 3 beste, leukste en meest handige knuffels met een hartslag voor je op een rij gezet en uitgebreid toegelicht.


Wat is een knuffel met een hartslag precies?

De naam verraad het al een beetje. Het is een knuffel met een hartslag. De knuffel bevat een klein plastic hartje met batterijen. Het hartje voelt aan als een kunstmatige hartslag. Dit doet je pup denken aan haar broertjes, zusjes en haar moeder en geeft geborgenheid. De meeste puppy’s zullen ook lekker dicht tegen de knuffel aankruipen.

Het hartje in de knuffel bevat batterijen, dit kunnen knoopcelbatterijen zijn, maar ook het formaat AAA. Het hartje is veilig weggestopt zodat je hond er niet bij kan komen. Het hartje zit meestal achter een rits of klittenband verstopt. Veilig voor de hond en je kunt batterijen vervangen indien nodig.

Ook is het handig dat je het hartjes kunt verwijderen voor als je de knuffel een keer moet of wil wassen in de wasmachine. Het gaat uiteraard niet goed als je het hartje in de wasmachine stopt.

De meeste knuffels met een hartslag gaan na een bepaalde tijd vanzelf uit. Andere knuffels moet je handmatig uitzetten / deactiveren.


Knuffels met een hartslag en een warmte bron.

Naast een knuffels met een hartslag met heb je ook knuffels met een extra functie, namelijk een warmte bron. Deze knuffels zijn voorzien van een warmtezak. Deze warmtezak gaat 24 uur mee. De warmte is veilig en ontstaat door een chemische reactie tussen koolstof, zout en ijzerpoeder. De warmte zak is 24 uur te gebruiken maar je kunt er wel een nieuwe warmtezak plaatsen in de knuffel. De warmte zakken zijn los verkrijgbaar.

Een voordeel van de warmtezakken zijn dat je ze niet 1x 24 uur hoeft te gebruiken. Je kunt de warmtezak meerder nachten gebruiken. Dit kun je doen door de warmtezak in een afsluitbare plastic zak te plaatsen. Knijp alle lucht uit de zak en sluit deze goed af. Het warmte proces stopt dan en je kunt de warmtezak op een later tijdstip nog een keer gebruiken.


Kan een knuffel met hartslag ook kapot?

Elke knuffel kan kapot en dat geldt ook voor de knuffels met een hartslag. Maar in de praktijk komt die maar weinig voor. De knuffel met een hartslag wordt gegeven aan de puppy en de puppy gaat de knuffel zien als een levensmaatje / lievelingsknuffel en raakt in de meeste gevallen erg gehecht aan de knuffel.

Uiteraard is dit geen garantie dat beide oren aan de knuffel blijft zitten. Als je hond graag spullen sloopt of niet zo voorzichtig is kun jij ook alleen bij het slapen gaan de knuffel geven en eventueel weg halen als ze een slaapt. Houdt je hond in de gaten als ze er mee speelt en wil ze de knuffel kapot maken spreek haar daar op aan. Vaak helpt dit ook goed en kan ze gewoon de knuffel bij haar houden.

Naast deze warmtezakken zijn er ook knuffels te koop met een ander soort warmtezak of worden er ander warmtezakken gebruikt bijvoorbeeld met pitten of tourmalijnsteentjes. De warmte zakken kunnen gevaarlijk zijn voor de hond als ze deze kapot gaat maken. Als je deze warmte zakken gaat gebruiken is het wel verstandig toezicht te houden en alleen dan te gebruiken.


Zelf een knuffel maken met een hartslag!

Je kunt zelf ook een knuffel maken met een hartslag. Door het hartslag kastje van Beeztees te kopen en deze zelf in een knuffel te maken. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke knuffel je wil gebruiken. Ook kun je het kastje weer gebruiken als je hond de knuffel toch heeft aangevallen.

Als jij het je zelf makkelijk wil maken is het wel verstandig om een rits, knoopjes en klittenband te gebruiken. Zo kun jij eenvoudig de batterij vervangen als deze leeg is geraakt.

Het kastje is maar klein, dus ook in kleinere knuffels kan deze eventueel geplaatst worden.


TIP voor de nestgeur

Wil jij het helemaal goed regelen en het zo prettig mogelijk maken voor je puppy kun je vragen of de fokker de knuffel een dag of paar dagen in het nest wil bewaren, zodat de nestgeur op de knuffel komt.

Als jij de hond met de knuffel ophaalt ruikt de knuffel na het nest van de pup, die kan extra geborgenheid geven en je puppy helpen bij een thuis maken van haar nieuwe huis.


De 3 beste en meeste geschikte hondenknuffels met een hartslag.

Doordat de hondenknuffel met een hartslag erg veel geborgenheid geeft zijn ze erg populair geworden voor puppy’s, maar ook voor honden die last van verlatingsangst hebben of zich eenzaam voelen door bijvoorbeeld het verlies van een hond, een ander huisdier of baasje / familielid. Een andere optie is het te gebruiken als surrogaatmoeder als je puppy op groeit zonder moeder.

Hieronder vind je de 3 meeste geschikte modellen van dit moment. De knuffels met hartslag worden uitgebreid toegelicht. Om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd deze geeft onder andere de waardering en de recensies van de gebruikers weer.

All For Paws Heart Beat Sheep Puppyknuffel – Pluche

Met dit pluche knuffelschaap voelt jouw pup zich nooit meer alleen!

Het zachte knuffeldier heeft namelijk een kloppend hartje waardoor jouw pup zich thuis voelt als in zijn of haar eigen nestje.

Hierdoor voelt je pup zich snel op zijn gemak. Ideaal als je net een angstige pup in huis hebt.

Afmeting van dit schaapje met hartslag is 36x18cm


Snuggle Puppy bruin/ wit – met warmtebron en hartslag 

Deze SnugglePuppy van Smart Pet Love wordt gebruikt als een surrogaatmoeder en zorgt voor een heerlijk comfortabel en veilig gevoel voor de pup of kitten. Dankzij de warmtebron en kunstmatige, voelbare hartslag in de knuffel zullen angstige dieren zich veilig en geborgen voelen.

Hierdoor zal gedrag veroorzaakt door angst, zoals janken of blaffen, afnemen en zal het dier zich sneller thuis voelen.

De 2 AAA batterijen die bij de knuffel geleverd zorgen voor de hartslag en zullen tot 2 weken meegaan bij continu gebruik. De hartslag kan tevens aan en uit gezet worden.

De warmtezak die bij de knuffel geleverd wordt gaat 24 uur mee en wordt warm door een zeer veilige chemische reactie tussen ijzerpoeder, koolstof en zout.

Mocht de SnugglePuppy vies zijn geworden kan deze gewoon in de wasmachine.

Een SnugglePuppy is ongeveer 30 cm lang, 20 cm breed en 8 cm hoog.


Knuffel met Hartslag Speciaal voor Puppy’s – Snuggle Heart Beat Puppy

Honden zijn van nature roedeldieren. Dit wil zeggen dat ze van jongs af aan vanuit instinct naar de moeder en de rest van de roedel toe trekken. Wanneer je een puppy in huis neemt verlaat het dier niet alleen de moeder, maar ook de huidige roedel. Om de puppy op een veilige en gezonde manier te helpen, kan de heartbeat Puppy worden ingezet. Deze knuffel creëert de intimiteit van de moeder door middel van warmte en een gesimuleerde hartslag. Hierdoor wordt jouw puppy rustiger en voelt hij zich minder snel alleen, minder angstig en heeft hij minder last van verlatingsangst.

Werking

De heartbeat knuffel is in werkelijkheid een knuffel met een voelbaar kloppend hartje waar uw jonge pup heerlijk tegenaan kan liggen. De heatbeat knuffel kan je puppy kalmeren:

  • Levensechte hartslag: In de buik van de knuffel zit een opening, hier kan het speciale pulserende hartje gestopt worden. Het hartje heeft een voelbare en hoorbare hartslag, en het kalme tempo heeft een rustgevende werking op de pup.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie