Edelstenen voor honden

Veel mensen hebben baat bij het dragen of het hebben van edelstenen. Maar hoe zit dit met huisdieren en uiteraard met honden? Hebben de edelstenen ook een uitwerking bij de hond, kunnen de stenen iets toevoegen voor je hond?

Voor deze pagina heb ik mij verdiept in de edelstenen voor honden. Je leest er in deze blog alles over, zodat jij na het lezen van deze blog kunt kiezen of een edelsteen ook iets voor jou hond kan zijn en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Zijn edelstenen geschikt voor honden?

Honden zijn veel gevoeliger dan mensen, dit komt omdat de hond dichter bij de natuur staat dan de mens. Honden kunnen zeker baat hebben bij edelstenen en het kan een ondersteuning bieden aan je hond.

Mits je wel de goede edelstenen gebruikt, want niet alle stenen zijn geschikt voor dieren. Gebruik dus niet zomaar edelstenen en als je edelstenen gaat gebruiken, kies dan voor 1 steensoort tegelijk.

Je kunt bergkristal wel in combinatie gebruiken bij een andere edelsteen, omdat deze de werking kan stimuleren.

Als je edelstenen gaat gebruiken houdt je hond dan wel goed in de gaten, let goed op signalen, het kan soms zijn dat de stenen toch te sterk werken op je hond. Uiteraard is het dan verstandig deze steen niet meer te gebruiken en in ieder geval niet in combinatie met bergkristal.


Hoe kun je edelstenen gebruiken bij je hond?

Je kunt edelstenen op verschillende manieren gebruiken voor je hond. Je kunt kiezen voor edelstenen met een clip / een soort sleutelhanger en deze aan de halsband te handen. Er zijn ook speciale halsbanden met stenen te koop.

Je kunt de steen ook in de mand leggen of in de buurt van de mand. Een andere optie is een bergkristal of een amethist in de waterbak van je hond te leggen. De meeste honden vinden het water hierdoor ook lekkerder smaken, naast dat het ook nog een positieve werking kan hebben.

Gebruik voor de waterbak wel grotere stenen van minimaal 4 centimeter, trommelstenen zijn hier zeer geschikt voor.

Sommige honden proberen alles op te eten, als dit het geval is bij jouw hond zou ik zelf niet kiezen voor losse stenen in de buurt van je hond. Onder het kussen in de mand kan ook gevonden worden door je hond. De steen in de buurt leggen buiten het bereik van je hond of aan de halsband is in dit geval een betere keuze.

Als laatste optie kun je kiezen voor een edelsteen massage bij jouw hond, natuurlijk moet je hond dit wel prettig vinden. Niet alle honden vinden dit even fijn. Voor een edelsteen massage kun je kiezen voor een bergkristal of hematiet. Kies wel voor een gladde grote steen.

Je kunt de steen het beste gebruiken als een borstel en wrijf zacht over het lichaam van de hond heen. Doorgaans is 5 minuten ruim voldoende.


Edelstenen voor het eerst gebruiken bij je hond

Wees voorzichtig bij het gebruiken van de edelstenen, kies voor edelstenen die veilig gebruikt kunnen worden voor je hond en ga er verstandig mee om.

Als je de eerste keer een edelsteen gaat gebruiken bij je hond, let dan goed op de signalen van de hond die ze af geeft. Als jij het idee hebt dat ze te sterk worden haal dan de steen weg en probeer het de volgende dag of een paar dagen later weer. Sommige honden hebben meer tijd nodig bij bepaalde edelstenen. Het kan ook wezen dat je hond gelijk baat heeft bij het gebruik van stenen.

Als je kiest voor een steen in de buurt van je hond te leggen kun je dit bijvoorbeeld in een zakje doen onder het kussen of ergens op een plek waar ze niet bij kan komen. Als je merkt dat de hond deze plek ontwijkt of snel vertrekt is dit ook een teken dat de signalen te sterk zijn. Je kunt er voor kiezen om de steen verder weg te leggen of te kiezen voor een kleiner exemplaar. Dit wil ook nog wel eens helpen. Neem de tijd soms moet je hond er even aan wennen.


Welke stenen kun je veilig gebruik bij je hond

EdelsteenKan een bedrage leveren bij
AmazonietHuidklachten
AmethistGeschikt voor jonge honden in opleiding
AquamarijnBij allergie├źn zoals een vlooien allergie
Aventurijn Emotionele problemen en nervositeit. Bevordert de rust. (vooral geschikt bij zenuwachtige honden)
Barnsteenteken en vlooien, goed voor het zelfvertrouwen.
BergkristalHeeft een reinigende werking, vitaliserend en kan bijdragen aan een betere concentratie.
CarneoolBevordert de levenslust en goed voor de botten en de gewrichten (zeer geschikt voor oudere honden)
Chalcedoon Rustgevend en heeft een positieve werking op suikerziekte en bij ademhalingsproblemen
CitrienZelfvertrouwen.
Jade (geel)Rustgevend met name geschikt tijdens het reizen
Jaspis Bied bescherming tegen negatieve energie, heeft een positieve werking op zenuwen, kraakbeen, verstuikingen en reflexen. 
LabradorietZorgt ervoor dat je hond niet alle spanningen van zijn omgeving en de mensen om hem heen in zich opneemt.
LarimarNek/rug hernia
RozenkwartsHarmonie en geeft troost
Toermalijn (zwarte)Beschermend, geeft zelf vertrouwen geschikt voor Overactieve en erg angstige honden
TurqooisBeschermend, zuiverend, kalmerend, ontstekingsremmend en pijnstillend. 

Er zijn meer stenen die geschikt zijn voor dieren en honden. Als jij een andere edelsteen wil gebruiken check dan wel even of dit geen kwaad kan. De bovenstaande mogelijk positieve bijdrage is geen garantie het werkt bij de ene hond beter dan bij de andere. Het is ook zeker geen vervanger voor medicatie. Het kan zorgen voor een positieve bijwerking op de gezondheid of gedrag van je hond.


Edelsteen reinigen

Voor het gebruik is het verstandig om eerst de edelsteen te reinigen. Andere mensen hebben de steen aangeraakt en misschien ook al gebruikt. Het reinigen van een steen wordt ook wel energetische reinigen genoemd. Elke steen heeft weer een andere reinigingsmethode.

Op het internet is het eenvoudig te vinden hoe jij het beste jouw edelsteen kan reinigen, bij sommige stenen is dit heel eenvoudig onder stromend water houden en dan weer opladen in de zon andere methodes kunnen iets lastiger zijn.


K9 Shop de dierenwebshop

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie