|

Drinkfontein voor de hond kopen? Bekijk hier de 5 beste modellen.

De kans is groot dat je interesse hebt of een drinkfontein wil gaan kopen, omdat je terecht bent gekomen op deze pagina. Dit is een goede keuze op deze pagina vertel ik alles over de drinkfonteinen voor de hond.

Hoewel de drinkfonteinen op elkaar lijken zijn er toch grote verschillen en naast vele voordelen zijn er ook nadelen bij een drinkfontein. Dit en nog veel meer wordt hier besproken, dit alles om je goed beeld te geven of de drinkfontein voor jouw en je hond geschikt en welke je het beste kunt aanschaffen.

Hoeveel water moet een hond drinken?

Water is een eerste levensbehoefte van een hond. Een gezonde hond drinkt tussen de 40 en 60 ml water per kilo lichaamsgewicht per dag (24 uur). Dit houdt in dat een hond van 10 kilo gemiddeld tussen de 400 en 600 ml water per dag drinkt.

Een kleine hond drinkt gemiddeld meer dan een grote hond. Houd ook rekening met de voeding, in de voeding van je hond zit ook vocht. Een hond die alleen maar natte voeding krijgt, heeft minder vocht nodig dan een hond die alleen droge brokken eet.

Het lichaam van de hond bestaat uit 50 tot 65% uit water. Niet alleen de hoeveelheid water is belangrijk ook dat je hond regelmatig vers water krijgt is van groot belang.


Wat is een drinkfontein of waterfontein?

Een drinkfontein is eigenlijk niet anders dan een water voor je hond met stromend water. De meeste drinkfonteinen hebben een filter elementen om het water continu te filteren. Een andere naam voor de drinkfontein is waterfontein.

Bij katten wordt de waterfontein al vele jaren gebruikt bij de hond is het nog niet bekend bij het grote publiek. Een drinkfontein voor de hond heeft vele voordelen verder op deze pagina ga ik alles vertellen over de voor en nadelen van een drinkfontein.

Een drinkfontein bestaat in de meeste gevallen uit een bak waar het water wordt opgeslagen en een filter om het water te filteren, naast het filters is er ook een pomp aanwezig om het water rond te pompen. De drinkfontein kan werken op netstroom of op een batterij / accu dit is per fontein verschillend. Als je de fontein hebt aangezet stroomt er binnen afzienbare tijd het water.


Waarom kun je het beste kiezen voor een waterfontein als drinkbak voor je hond

De meeste honden drinken uit een normale drinkbak voor de hond die is ook geen probleem. Wel is het belangrijk dat je regelmatig het water ververst omdat er bacteriën en viezigheid terecht kan komen in dit stilstaand water.

Je hebt het vast wel gemerkt dat de meeste honden dol zijn op stromend water, denk hierbij aan de kraan met stromend water, de tuinslang etc. Doordat de hond dit leuk en lekker vind drinkt ze ook automatisch meer. Dit kan vooral handig zijn bij warm weer of als je hond een slechter drinker is.

Doordat de waterpomp het water rond blijft pompen door het fontein en het filter blijft het water ook langer vers. Door het filteren van het water komt er ook minder kalk ik het water en is de kans op bacteriën ook kleiner. Dit kan gemakkelijker ontstaan in stilstaand water.

Door een waterfontein als drink bak voor je hond heeft je hond altijd de mogelijkheid om schoon en fris water te drinken. Dit kan ook voorkomen dat je hond op gekke plekken water gaat drinken, uit plassen water, de sloot, de wc, etc.

Bij een groot reservaat hoef je minder vaak water aan te vullen en is de kans ook kleiner dat je hond zonder water komt te zitten. Een ander voordeel kwam uit een onderzoek na de houding van de hond. Bij een drinkfontein is de houding van je hond natuurlijker dan bij een normale waterbak.

De drinkfonteinen zijn zomer ook goed buiten te gebruiken zet ze dan wel in de schaduw neer zodat het water ook koel en fris blijft. Hiermee vergroot je de kans dat je hond voldoende water drinkt tijdens de warme dagen.

Een waterfontein wordt vaak aangeraden bij honden met nier- en urineweg problemen omdat deze honden vaak meer moeten drinken.


Wat zijn de nadelen van een waterfontein?

Alles heeft zowel voordelen als nadelen die geldt ook voor de drinkfonteinen. Niet elk nadeel hoeft gelijk een probleem te zijn of voor jullie te gelden maar ik meld ze wel even om je een goed beeld te geven.

Een drinkfontein is een apparaat met een pomp, zo fonteinen kunnen een beetje geluid maken, vaak is het een zoemend geluid. Als je gevoelig bent voor geluid of snel afgeleid bent kan het wel als storend worden ervaren en kun je het beste opzoek gaan na een geluidloze drinkfontein. Bij de recensie is dit vaak ook te lezen of de fontein geluidloos is of niet.

Niet elke hond is het zelfde, de ene hond vind het gelijk geweldig een fontein als drinkbak vertel een andere hond er echt aan moet wennen. Een groot voordeel is wel dat de meeste honden nieuwsgierig van aard zijn en graag nieuwe dingen verkennen. Het kan even duren maar de meeste honden vinden een drinkfontein geweldig.

Als je bang bent dat ze er niet gelijk gebruik van maakt en niet gaat kun je er ook altijd een kleine waterbak naast zetten. Het is vaak wel zo als een hond dorst krijgt gaat ze wel op zoek naar water en is de kans ook groot dat ze de drinkfontein gaan uitproberen als er geen andere opties zijn.

Sommige honden kunnen al smeren met een normale waterbak, laat staan bij een drinkfontein. De kans is groot dat je een kees vaker de voer moet schoonmaken. Ook heb je iets meer werk met de waterbak zelf. Het is verstandig regelmatig het filter schoon te maken, dit vraagt iets meer schoonmaak werk dan een normale waterbak. Uiteraard moet je de waterbak zelf ook regelmatig schoonmaken.

Een drinkfontein is ook prijziger dan een simpele waterbak en gebruikt ook energie dit kan stroom zijn (direct of via een accu) of batterijen.


Waar moet je op letten bij de aanschaf van een drinkfontein.

Als je een drinkfontein wil kopen, wil je wel graag eentje kopen waar je hond lang plezier aan heeft en ook geschikt is voor je hond. Omdat er meerdere keuzes zijn als het om waterfonteinen gaat is het verstandig om goed te kijken welke fontein voor jouw hond geschikt is.

Om je te helpen heb ik de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet en uitgebreid toegelicht.

De grootte en de inhoud van de drinkfontein

De grootte van de fontein zelf speelt natuurlijk een rol maar ook de inhoud hoeveel water er in de drinkfontein kan. De standaard hoeveelheid is tussen de 1 en 2 liter maar je hebt ook grote reservaten tot wel 6 liter maar ook fonteinen van 0,5 liter. Heb je een kleine hond die niet veel drinkt kun je voldoende hebben aan 0,5 liter dit is niet het geval bij een middel grote of een grote hond.

Qua grote wil je natuurlijk ook de juiste maat zodat je hond er ook goed bij kunt. Vooral kleine honden is het belangrijk dat de fontein niet te groot is.


Energie verbruik

Hoewel de meeste drinkfonteinen op stroom verwerkt heb je ook uitzonderingen zoals een batterij of een accu. Stroom is wel het handigst en aan te raden het stroom verbruik is vaak niet meer dan 2 watt. Helaas heb je geen drinkfonteinen zonder stroom, wel heb je drink dispensers de werking komt overeen alleen heb je wel meer stilstaand water.


Materiaalgebruik.

De meeste drinkfonteinen zijn gemaakt van plastic / kunststof. Deze varianten zijn ook een stuk goedkoper dan keramiek of metalen (rvs) drinkfonteinen. De plastic variant gaat wel minder lang mee dan de metalen versie maar wel langer mee dan keramiek. Elke materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.


Met of zonder filter.

De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van een filter, het voordeel hiervan is dat ze het water filteren. Fonteinen met een filter zijn vaak wel duurder. Je hebt bij de filters 2 varianten dan zijn herbruikbare en niet herbruikbare filters. Herbruikbare filters kun je zelf reinigen en vaker gebruiken en zijn dus op de langere termijn goedkoper. Ook is het een voordeel dat je niet steeds nieuwe filter moet kopen.


Extra opties

Bepaalde drinkfonteinen hebben nog extra functies denk hierbij aan de UV-bacteriedoder, deze door dood de mogelijke bacteriën. Door het filter en de pomp is de kan op bacteriën wel een heel stuk kleiner geworden. Als je een gevoelige hond hebt kan dit een goede keuze zijn.

Een andere luxe optie is een app die je op te telefoon kunt zetten. Deze app geeft veel informatie weer over de drinkfontein. Dit is per drink fontein wel verschillend, maar denk hierbij aan de hoeveelheid water, de waterkwaliteit, wanneer je een filter moet vervangen en nog veel meer. Er zijn zelfs apps waarbij je het een lampje uit en aan kan zetten of de led verlichting dimmen voor de nacht.


Ervaringen van andere gebruikers

Een groot voordeel van het internet is dat je hier eenvoudig een product onderzoek kunt uitvoeren. Naast diverse blogs en verkoopsites met informatie kun je ook veel informatie halen uit de ervaringen van andere gebruikers.

Diverse verkoopsites hebben al een waardering en recensie van de gebruikers bij het product staat. Deze recensie kun je ook goed gebruiken bij de keuze van een product. Bekijk zowel de positieve al de negatieve recensie en kijk voor je zelf als de negatieve recensie voor jou een probleem kunnen zijn.

Als er staat maak een zacht geluid kun jij zelf goed oordelen of dit een probleem is. Als de drinkfontein in de keuken staat hoeft dit niet gelijk een probleem te zijn. Het wordt een ander verhaal als er staat loopt vaak vast, app werkt niet, of gaat snel kapot. 1 negatieve recensie zegt natuurlijk niets en dat geldt ook voor één positieve recensie. Bekijk de recensie realistisch en neem soms de recensie met een korreltje zout.


Prijs van de drinkfontein

De prijs verschil is enorm van de drinkfonteinen. Dit heeft met de grote van de inhoud van het waterreservaat te maken, maar ook met de filters en de eventuele app.

De meeste drinkfonteinen zitten in de prijsklasse van € 25,- tot € 100,- uiteraard heb je uitzonderingen. In elke prijs klasse heb ik de beste modellen voor je geselecteerd en uitgebreid toegelicht om je een goed beeld te geven. En dat er voor iedereen een geschikt drinkfontein te vinden is. De 5 beste modellen vind je hier onder.


De 5 beste drinkfonteinen voor je hond 2022.

Nu je de belangrijkste informatie weet over de drinkfonteinen en ook weet waar je op moet letten bij de aanschaf is het tijd voor de 5 beste drinkfonteinen van dit moment.

De fonteinen worden uitgebreid toegelicht en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.om er aan toegevoegd. Deze link geeft meteen de waardering van de lezers weer, de link zelf geef extra informatie over het product en de recensies van de lezers. Via de link kun je de waterfontein ook eenvoudig bestellen.

Premium Drinkfontein Kat & Hond – Finez – Incl. Herbruikbare Filter 

Schoon drinkwater is een van de belangrijkste basisbehoeften voor uw huisdier! De drinkfontein van Finez bevordert de gezondheid van uw geliefde huisdier! Het stromend water uit de fontein is altijd schoon en zuurstofrijk, hierdoor zal u kat of hond kat geprikkeld worden om meer te drinken. De kattenfontein heeft 3 unieke verschillende standen, LED verlichting, is fluisterstil en heeft een laag energieverbruik!

Bevordert de gezondheid

Sommige honden of katten hebben er een pootje van om niet voldoende te drinken. Een drinkfontein kan dan uitkomst bieden voor uw hond of kat om ze zo voldoende (of meer) te laten drinken, het stromende water van de fontein prikkelt namelijk de hond of kat om te komen kijken en verhoogt de drink intentie. Wel zo fijn want voldoende water drinken bevordert de gezondheid van uw geliefde huisdier!

Voordelen van de Finez Drinkfontein:

 • Bevordert de gezondheid
 • Continue vers water
 • Voorkomt uitdroging & ziektes
 • 3 Verschillende standen
 • LED verlichting
 • Quadrupel filtratie systeem
 • Herbruikbare filter
 • Intelligente pomp ( Dryburn-bescherming )
 • Fluisterstil & laag energieverbruik
 • 2.5 Liter reservoir
 • Modern & stijlvol design ( BPA vrij)
 • Transparant voorvenster (waterniveau en schoonmaakniveau check)

LifeGoods Drinkfontein voor Honden – met 4 Filters

De drinkfontein van LifeGoods is geschikt voor katten en honden van (middel)groot tot klein formaat. De drinkfontein is uitgerust met drie verschillende standen en heeft een waterreservoir van 2 liter. Het koolstoffiltersysteem en de pomp houden het water schoon en zuurstofrijk. De drinkfontein maakt bijna geen geluid, heeft een laag energieverbruik en is binnen handomdraai geïnstalleerd!

Drie verschillende standen
De LifeGoods drinkfontein beschikt over drie verschillende standen en kan zo worden afgesteld op de wensen van jouw huisdier. De bloemenwaterval geeft een stroom zoals een bidet en is ideaal voor katten. De waterval en fontein geven een bubbelend effect aan het water en is ideaal voor honden. De fontein geeft een licht bewegend water en is geschikt voor de iets voorzichtigere honden en katten. Ideaal dus voor honden en katten van ieder formaat.

Bevordert de gezondheid
Sommige honden of katten hebben er een pootje van om niet voldoende te drinken. Een drinkfontein kan dan uitkomst bieden voor je hond of kat om ze zo voldoende (of meer) te laten drinken. Het stromende water van de fontein prikkelt namelijk de hond of kat om te komen kijken en verhoogt de drinkintentie. Wel zo fijn, want voldoende water drinken bevordert de gezondheid van je geliefde huisdier!

Voordelen:

 • Circulatie- en filtersysteem
 • Geschikt voor honden en katten
 • Fluisterstil & laag energieverbruik
 • Drie verschillende standen
 • Waterreservoir: twee liter
 • Eenvoudig in gebruik
 • Inclusief vier filter pads

Fluisterstil en laag energieverbruik
De LifeGoods drinkfontein is uitgerust met een super stille pomp. Fijn en veilig voor je huisdier en geen irritant zoemend geluid voor jou. Daarnaast heeft de pomp ook nog een zeer laag energieverbruik (2W).

Drinkfontein met circulatie- en filtersysteem
De drinkfontein is uitgerust met een pomp die zorgt voor circulatie en filtering via een koolstoffilter. Hierdoor blijft het water constant circuleren en neemt het meer zuurstof op. Door de koolstoffilter worden alle haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes uit het water gefilterd. Zo heeft je hond of kat altijd het meest verse en gezonde water! Bij de drinkfontein worden vier koolstoffilters meegeleverd. De fontein is gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en BPA-vrij plastic. Dit zorgt ervoor dat er geen schadelijke stoffen binnen komen bij de huisdieren. Veiligheid staat uiteraard voorop!

CE-markering
Omdat veiligheid voorop staat, heeft de LifeGoods drinkfontein een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en prestatie. Zo heb je het beste voor je huisdier.


Miaustore grote keramische drinkfontein – 3.4L – geen filter nodig

Fontein voor katten en honden gemaakt van hoogwaardig keramiek. Doordat de fontein van keramiek is heb je geen gedoe met filters. Deze fontein beschikt over wel 8 drinkzones. Zo kan je hond zelf goed kiezen welke drinkzone hij/zij het prettigste vindt drinken. Voor katten en honden is het belangrijk om veel te drinken om vervelende ziektes te voorkomen.

Gooit jouw hond je oude fontein wel eens om? Dat is met deze fontein verleden tijd. Deze fontein weegt 4.5kg en is voor katten (bijna) onmogelijk om het om te gooien.

Grootste voordelen keramische drinkfontein

 • Hoogwaardig keramiek
 • beschikt over 8 drinkzones
 • Moeilijk omstootbaar
 • Geen filters nodig
 • Mooi en uniek design
 • Beschikbaar is 9 verschillende kleuren
 • Capaciteit van 3,4 liter (25x28x18)
 • Vaatwasser bestendig
 • 1 jaar garantie op de pomp
 • Geluidloze pomp
 • Katten en honden drinken meer

Pettadore Hydrate Compact – Drinkfontein Kat/Hond – Slimme Waterfontein met App – 1,9L

De smart drinkfontein Hydrate Compact van Pettadore is een slimme drinkfontein voor katten en honden. De waterfontein is verbonden met een app en heeft een waterreservoir van 1,9 liter. Het 4 filtersysteem en pomp houden het water schoon en zorgen voor veel zuurstof in het water. De kattenfontein heeft gedempt geluid en verbruikt weinig energie. De app weergeeft het waterniveau inclusief de werking en herinneringen van de smart drinkfontein!

Extreem Stil en krachtig met 4 filtersysteem

De Pettadore Hydrate Compact drinkfontein bevat een hangende pomp, wat zorgt voor een goede geluidsdemping welke comfort biedt aan jou en je huisdier. De pomp is krachtig en geeft een fijne stroom water recht naar het midden afstromend die katten en honden aantrekkelijk vinden. De kattenfontein heeft een filter met 4 filtermethodes die meegeleverd wordt. Deze filter is van onschadelijk materiaal wat het veilig maakt voor jouw katten en honden.

App-bestuurbaar

De Pettadore smart drinkfontein Hydrate Compact is via jouw smartphone bestuurbaar en weergeeft hierop het waterniveau inclusief de werking en herinneringen. Zo krijg je een melding als het water bijna op is en wanneer de filter vervangen moet worden of de pomp een schoonmaak nodig heeft. Geïntegreerd zit een aan/uit modus voor het uit of inschakelen van het LED licht. Je kunt ook de werkingsduur van het apparaat bepalen vanaf een afstand via jouw smartphone.

Voordelen:

 • App-bestuurbaar
 • Compact, niet inleveren op functies of inhoudt maar wel meer in jouw drinkfontein.
 • Hangende pomp voor weinig geluid
 • Filter met quad-werking (4 filter middelen)
 • Waterniveau notificatie
 • Filter vervang notificatie
 • Goede circulatie vanwege sterke pomp
 • Geschikt voor honden en katten
 • Gedempt geluid & laag energieverbruik
 • Aan/uit modus voor indicator
 • Pomp schoonmaak notificatie
 • Waterreservoir: 1,9 liter
 • Simpel te installeren
 • Meegeleverde filtersysteem

Petsafe Drinkwell Original – Drinkfontein – 1,5 L

In de natuur is stromend water veel frisser dan stilstaand water. De beweging doorbreekt voortdurend de oppervlaktespanning van het water, waarbij zuurstof uit de lucht wordt gehaald en in het water wordt opgenomen.

Dit proces wordt beluchting genoemd en maakt water aantrekkelijker om te drinken. Mogelijk worden huisdieren om deze reden instinctief naar stromend water getrokken. Onderzoek heeft aangetoond dat één van de beste manieren om de gezondheid van jouw huisdier te verbeteren is ervoor te zorgen dat hij meer water drinkt, en de beste manier om dit te doen is met de Drinkwell® Original drinkfontein.

In de drinkfontein wordt voortdurende stromend water gefilterd en belucht, zodat het veel verser blijft dan stilstaand water in een bak. Bovendien zorgt de constante watercirculatie voor remming van de bacteriegroei en voor een schonere drinkfontein. De Drinkwell® Original drinkfontein voldoet aan de behoefte van huisdieren aan vers stromend water en stelt huisdierenbezitters gerust door de wetenschap dat hun huisdier voldoende schoon water heeft.

Drinkfonteinen stimuleren huisdieren om meer water te drinken en worden daarom aanbevolen door dierenartsen gespecialiseerd in urologie.

Productkenmerken:

 • Een vrijvallende waterstroom stimuleert huisdieren om meer water te drinken
 • Instelbare stromingsregeling
 • Een opvanghelling vermindert het spetteren van vallend water
 • De constante watercirculatie remt de bacteriegroei tussen reinigingsbeurten
 • Een vervangbare koolstoffilter neemt vieze smaakjes en luchtjes weg
 • Een voorfilter vangt haren, vuil- en voerresten weg die nog in het water zitten
 • Dompelpomp voor een stille werking
 • Kan in de vaatwasser (met uitzondering van de pomp)

Hoe maak je een waterfontein schoon?

Net zoals als wij graag uit schone glazen drinken wil een hond ook graag uit een schone bak of fontein drinken. Maak de drinkfontein sowieso 2 keer in de week schoon en maak het filter 1x in de 2 à 3 weken schoon of vervang deze dan. (dit is per merk een beetje wisselend).

De meeste fonteinen kun je in de vaatwasser wassen haal dan wel de pomp en het filter eruit. Je kunt er ook voor kiezen om de water bak met de hand schoon te maken of als het niet mogelijk is om de fontein door de vaatwasser te laten wassen.

Als je de eerste keer de waterfontein wil wassen bekijk dan eerste gebruiksaanwijzing voor de juiste manier van schoonmaken.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie