| |

De voordelen van zalmolie voor honden! Bekijk de 3 beste voor 2022!

Je gunt je hond het beste en soms is het beste niet goed genoeg en heb je extra producten nodig. Zalmolie voor honden staat erom bekend dat het goed is voor hun gezondheid. Maar wat doet zalmolie eigenlijk voor de honden, is het alleen goed voor de huid en de vacht of ook voor de hersenen en het zenuwstelsel?

Zalmolie wordt steeds populairder voor de hond, waarom dit het geval is lees je op deze pagina. Niet alleen de voordelen, ook waar je op moet letten en de nadelen. Naast veel informatie vind je ook een top 3 van de beste zalmolie producten.

Wat is zalmolie voor de hond?

Zalmolie is een hoge kwaliteit visolie. De visolie is voorzien van goede vetzuren voor je hond. Het bevat vetzuren zoals omega 3 en omega 6. Deze vetzuren zijn goed voor de trouwe viervoeter. Deze vetzuren kan je hond zelf niet aanmaken en moeten worden opgenomen via de voeding.

Veel hondenvoeding is rijk aan omega-6 vetten, terwijl Omega-3 er vaak bij inschiet. Zonde want binnen de omega-3 vetzuren zijn ) van groot belang voor een gezond dierenlichaam. Gelukkig zijn deze stoffen in zalmolie voor de hond rijkelijk aanwezig.


Waarom zalmolie voor honden?

Zalmolie is een zeer goede aanvulling op de hondenvoeding. Het bevat vetzuren die niet of weinig in de standaard voeding van je hond zitten. Doordat zalmolie rijkelijk gevuld is met goede vetzuren draagt dit bij aan de welzijn en gezondheid van je hond. Naast vetzuren bevat zalmolie tot zo’n vijfentwintig keer meer mineralen dan andere voedingsmiddelen.

De vetzuren EPA en DHA die in omega 3 zit zijn van groot belang voor de gezondheid van je hond. Hieronder lees je er vetzuur de eigenschappen en welk positief effect het kan hebben op het lichaam van je hond.

EPA (Eicosapentaeenzuur)

 • Ontstekingsremmend (kan ook artritis verlichten)
 • Verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten
 • Ondersteunt de interne herstellende systemen die werken op een reactie van fysieke stress

DHA (Docosahexaeenzuur)

 • Vermindert het risico op gezichtsverlies dat kan ontstaan bij ouderdom, en verminderd het risico op staar.
 • Ondersteunt gezond weefselvocht en de gezonde traanproductie.
 • Versterkt de huid en Vermindert droogheid en roodheid.
 • Ondersteunt de hersenfunctie.

Overige effecten op de gezondheid van de hond

Door de combinatie van EPA en DHA en de andere vetzuren en mineralen kan het ook bijdrage aan het volgende:

 • Ondersteunt de gezondheid van het hart
 • Verbetering van het immuunsysteem
 • Heeft een positieve invloed op de nieren
 • Ondersteunt de gezondheid van huid en vacht
 • Verbetert de prestaties
 • Verbetert de spiergroei en spierkracht van je hond
 • Een positief effect op emoties en cognitiviteit van de hersenen
 • Kan het eiwitsynthese verbeteren

Wat zijn de voordelen en nadelen van zalmolie voor honden?

Hierboven heb je alle gezondheidsvoordelen die kunnen voorkomen bij het gebruik van zalmolie kunnen lezen. Als je overweegt om zalmolie te gaan gebruiken is het ook belangrijk dat je de nadelen weet. Dan kun je ook beter besluiten als zalmolie een goede toevoeging kan zijn voor jouw hond of honden.

De voordelen die je kunt hebben als het gaat om de gezondheid heb je grotendeels al kunnen lezen, hieronder vind je de beknopte versie en de nadelen van zalmolie voor je hond.

Voordelen

 • Ontstekingsremmend.
 • Helpt om allergieën te voorkomen.
 • Verbetert de gezondheid van de vacht van je hond. (draagt bij als het gaat om de glanzende vacht)
 • Helpt om het cholesterolniveau laag te houden.
 • Versterkt het immuunsysteem en is goed voor de hart- en bloedvaten.
 • Verhoogt de energie
 • Zorgt voor een betere stemming, dit is vooral zichtbaar bij oudere honden.

Nadelen

 • Extra kosten naast je voeding.
 • Zalmolie kan bijwerkingen veroorzaken, zoals misselijkheid, buikpijn en duizeligheid. Vaak de dosis van inname hier ook een rol van betekenis in.
 • Sommige honden kunnen hiervoor allergisch zijn al komt dit niet veel voor.
 • Visolie kan giftige stoffen bevatten. (visolie wordt gewonnen uit het vet in de vis, dit is ook de waar giftige stoffen worden vastgehouden. Denk hierbij aan kwik, lood en andere zware metalen, dit kan weer schade aanrichten aan de gezondheid van je hond).
 • Visolie is niet duurzaam.

Welke producten zijn er leverbaar met zalmolie?

Diverse voedingsmiddelen voor honden bevatten zalmolie, hieronder 2 voorbeelden.

Het meeste eten voor de hond bevat standaard geen zalmolie. Gelukkig zijn er diverse supplementen die je eenvoudig kan toevoegen aan de voeding van je hond. Zo hoef je niet te switchen naar een andere voeding en kun je wel profiteren van de gezondheidsvoordelen van je hond.

In de volgende hoofdstukken lees je meer over de zalmolie en waar je het beste op kunt letten, en welke 3 zalmolies aanbevolen worden op dit moment.


Wat is de juiste hoeveelheid zalmolie voor honden?

Er zit veel verschil in de kwaliteit en de zuiverheid van de voedingstoffen van de zalmolie. De aanbevolen dosis kan dus erg verschillend zijn per product. Ook de levensfase van en de grote heeft invloed op de dosis. Een puppy krijgt niet dezelfde dosis als een zwanger teefje of een oudere hond met gezondheidsproblemen. Bekijk de verpakking en de gebruiksaanwijzing goed, hier staat de aanbevolen dosis op.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het eerste effect zoals meer energie al binnen paar dagen merkbaar moet kunnen zijn. Iedere hond is anders dus hier kan uiteraard wel verschil in zitten en voor sommige effecten is langer gebruik gewenst. Blijf je gewoon aan de aanbevolen dosis ook als je weinig tot geen effect merkt bepaalde effecten zijn moeilijk te zien zo als het immuunsysteem verbeteren en de vacht.


Waar moet je op letten bij het kopen van zalmolie?

Als je op het internet zoekt of in de winkels kijkt zie je veel producten als het om zalmolie gaat. Door de populariteit zou dit ook alleen nog maar toenemen. om de kaf van de koren te scheiden heb ik voor je de belangrijke eigenschappen en elementen op een rij gezet en toegelicht. Aan de hand van deze criteria kun jij de beste zalmolie voor je hond uitzoeken en kopen.

Natuurlijk of synthetisch zalmolie.

Synthetische zalmolie is in de meeste gevallen een stuk voordeliger, tocht is het aan ter raden om te kiezen voor een natuurlijk zalmolie. Synthetisch zalmolie veroorzaakt sneller allergieën en in sommige onderzoeken wijst het er op dat er een verband is tussen synthetische ingrediënten en een verhoogde kans op kanker.


Hoeveelheid omega 3-vetzuren

Zalmolie / visolie moet minimaal 30% omega 3 bevatten. Uit onderzoeken blijft dat een hogere concentratie van omega 3 een positief effect heeft op het lichaam met name op het ontstekingsremmende effect. Hoe meer omega 3 met een hoge concentratie van EPA en DHA hoe beter het is voor je hond.


Verpakking

De verpakking speelt ook een belangrijke rol. Zalmolie is gevoelig voor licht, tocht en hitte. Glazen flessen zijn de beste optie als het de verpakking gaat. Een alternatief kan kunststof verpakkingen zijn. Koop geen zalmolie in een doorzichtige fles het licht kan namelijk de vetzuren laten oxideren.

Als je zalmolie in een lichte fles thuis hebt staan of toch wil kopen plaatst het dan op een hele donkere plek bijvoorbeeld in een kelderkast of in de kelder. Als de zalmolie heel sterk is gaan ruiken is het een teken dat de vetzuren zijn gaan oxideren. Gebruik de zalmolie dan niet meer.


De 5 beste zalmolies voor de hond

Nu je de belangrijkste informatie hebt gelezen over zalmolie is het tijd voor de 3 beste zalmolies van dit moment. De zalmoliën wordt uitgebreid beschreven en aangeboden met een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies/review van de gebruikers. Ook kun je eenvoudig de zalmolie bestellen via de link.


Henne Zalmolie Hond – 1000 ml

Henne zalmolie is een 100% zuiver en zeer smakelijk natuurproduct met een hoog gehalte aan essentiële Omega-3 vetzuren. Ook bevat Henne zalmolie de essentiële Omega-6 vetzuren, zij het in geringere mate. Henne zalmolie wordt koudgeperst uit verse zalm. De zalm die gebruikt wordt bij de productie van Henne zalmolie is ook geschikt voor menselijke consumptie en afkomstig uit Canada en Noorwegen. Vet is een belangrijke voedingsbron voor ieder organisme. Vet bevat de essentiële vetzuren die het organisme nodig heeft voor de opbouw van een effectief afweersysteem. Goed vet is duur en daardoor ontbreekt het, of is niet voldoende aanwezig in de dagelijkse (commerciële) voeding van uw dier.

Henne zalmolie heeft ook een gunstige invloed op:

de bevordering van de vruchtbaarheid
de bevordering van bepaalde zenuwfuncties, evenals oog en netvlies
de verlaging op het risico van hart en vaatziekten
verhoging van het weerstandsvermogen
de conditie van vacht en huid

In tegenstelling tot andere vetzuurbronnen zoals b.v. zonnebloem/tarwekiem/olijolie, bevat Henne zalmolie uitsluitend actieve essentiële vetzuren, wat inhoudt dat ze direkt door het lichaam worden opgenomen, waardoor effecten snel merkbaar zijn en de de opname van de vetzuren niet afhankelijk is van de conditie van het dier. Bij gebruik van Henne zalmolie gaat uw hond niet naar vis stinken zoals dat bij normale visolie vaak wel het geval is. Henne zalmolie kan aan ieder voer toegevoegd worden en is zuinig in gebruik. Een hond met een gewicht van rond de 25 kilo heeft circa 8ml. per dag nodig. De olie wordt gelevert in flacons met een doseerpomp zodat u nauwkeurig kunt doseren. Overdosering is niet schadelijk voor de gezondheid van het dier.


Zuivere Wilde Zalmolie voor Honden met Doseerpomp

Grizzly Wilde Zalmolie 250 ml
Wilde zalmolie afkomstig uit Alaska, uitstekend voor een droge en jeukende huid, zorgt voor een zachte, glanzende vacht, ondersteunt het immuunsysteem, zorgt voor meer energie, stimuleert de bloedsomloop en heeft een rijk aroma waar honden verzot op zijn.

De olie is verpakt in een flesjes met een doseerpomp.

Samenstelling
Wilde zalmolie uit Alaska, rozemarijnextract

Analytische bestanddelen per kg
Ruwe eiwit 0 gr, ruwe vezels 0 gr, ruwe oliën en vetten 999 gr, ruwe as 0 gr, vitamine A 10-30 mg, vitamine D 0,5-3 mg, vitamine E 100-125 mg


100% Wilde Schotse Zalmolie, 500 ml

Carnis Zalmolie is een 100% zuivere, koudgeperste zalmolie, afkomstig van wilde zalm uit Schotland.
Zalmolie bevat een grote hoeveelheid aan Omega-3 vetzuren, alsmede een natuurlijk noodzakelijke hoeveelheid aan Omega-6 vetzuren.

Koud persen betekent dat zoveel mogelijk essentiële vetzuren bewaard blijven. Dit product geeft de ideale combinatie van vetzuren, welke een verbetering geeft van de spijsvertering (betere voedselopname, minder ontlasting), gunstige invloed heeft op hart en bloedvaten, ondersteuning biedt aan de gewrichtsfunctie, en een gezonde huid en een stralende vacht oplevert.

Carnis Zalmolie is een goede ondersteuning bij:

 • huid- en vacht
 • stofwisseling
 • immuunsysteem
 • gunstige invloed op hart en bloedvaten
 • eetlust (moeilijke eters)
 • afweersysteem
 • spijsvertering

Inhoud: pure, wilde zalmolie, zonder toevoegingen

Analyse: Verzadigde vetzuren 20,5 %, onverzadigde vetzuren 45 %, Meervoudig onverzadigde vetzuren 33,5 %, Omega-3 vetzuren 27 %, Omega-6 vetzuren 5,5 


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie