|

De top 9 van grootste hondenrassen ter wereld!

Welkom en bedankt voor je bezoek aan de blog over de grootste hondenrassen ter wereld. In onze blog besteden we regelmatig aandacht aan rassen, ook hebben wij blogs met handboeken en boeken over hondenrassen gepubliceerd. Ook in deze blogs komen grote rassen voor. Een hondenras wordt als groot gezien als de hond zwaarder is dan 40 kilo. In deze blog heb ik 9 van de grootste rassen voor je opgezocht en uitgebreid toegelicht.

Voordat we beginnen met de grootste hond wil je ik nog even vertellen wat de zwaarste en grootste hond ooit was. De zwaarste hond ooit geregistreerd was een Sint-Bernard genaamd ‘Benedictine’ die 161 kg woog.

De grootste hond was Freddy, een Deense dog uit Engeland. Een paar weken voor het schrijven van deze blog is hij overleden. Staand op vier poten was Freddy 1,03 meter hoog. Staand op zijn achterpoten reikte hij tot een hoogte van 2,26 meter.

Als extraatje heb ik een aantal producten en/of boeken geplaatst onder de beschrijving van de hondenras.

Newfoundlander


De Newfoundlander hoort echt thuis in het lijstje met de grootste honden ter wereld. Het gewicht van deze massieve honden ligt rond de 118 kilo. De lengte van Newfoundlanders is ongeveer 183 centimeter van neus tot staart. De Newfoundlanders zijn zacht van karakter maar hebben enorm veel kracht. Ze staan bekend dat het sterke werkhonden zijn en kunnen geweldig zwemmen en zijn liefdevol tegenover hun familie.

De oorsprong van de Newfoundlander ligt in Canada hier werden ze gebruikt als water- en slede hond. De hond is zowel goed in dingen zoals mensen uit het water te halen. De Newfoundlander heeft zwemvliezen tussen de tenen. De vacht heeft wel veel aandacht en verzorging nodig.


Sint-Bernard

De grootte van de Sint-Bernard kan erg variëren. De hoogte is vaak tussen de 69 tot 89 centimeter. Het gewicht zit gemiddeld tussen de 73 tot 117 kilo. De Sint-Bernard is gefokt om te werken. De Sint-Bernard werd oorspronkelijk gebruikt om verdwaalde reizigers in de Zwitserse Alpen op te sporen en te redden. Het karakter van de hond is vriendelijk, gevoelig en loyaal wel hebben deze honden een juiste training nodig. Ook hebben ze een goede koele omgeving nodig i.v.m. de dikke vacht kunnen ze niet goed tegen de warmte.

De Sint-Benard wordt vaak ook gezien als goede oppashond voor kinderen. Het ras geniet er erg van om bij haar dierbaren te zijn.


Deense / Duitse dog

De Duitse / Deense Dog staan bekend dat ze het hoogste hondenras ter wereld zijn. De hoogte loopt gemiddeld op tot 87 centimeter (ook zijn er vele Dogs van rond de meter hoog). Het gewicht ligt tussen de 54 en 90 kilo. Van oorsprong zijn de Dogs gefokt voor de jacht. Tegenwoordig worden ze ook gehouden als gezelschapshond. De Duitse / Deense Dog is goed met kinderen, vriendelijk, betrouwbaar en ook nog eens goede waakhond. Hoewel ze makkelijk vrienden maken zijn ze ook heel beschermend als er vreemden in de buurt komen.


Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff valt vooral op door zijn gewicht. Ze kunnen namelijk tot wel 100 kilo gaan wegen. Dit ras werd voornamelijk gebruikt als waak- en vechthond. Ze werden zelfs gebruikt in de oorlog. Tegenwoordig worden ze gehouden als gezelschapshond en waakhond.

De Mastiff is zeer liefdevol voor de familie, vreemden wordt niet altijd geaccepteerd en ze kunnen ook veel blaffen.Ze zijn heel alert op alles wat er om hun heen gebeurt. Om een prettige gezinshond te krijgen is een training echt aanbevolen. De Mastiff staan ook bekend om het kwijlen houdt hier wel rekening mee als je een Mastiff wilt kopen.

De Engelse Mastiff heeft veel verwanten waaronder de Napolitaanse-, de Tibetaanse- en de Bullmastiff. Ook de andere mastiffs zijn over het algemeen grote rassen.


Anatolische herder.

De Anatolische Herders komen uit Turkije en werden gebruikt om de schapen te beschermen tegen roofdieren zoals wolven en beren. De Anatolische Herder is een sterke gespierde hond met een onbevreesd beschermend instinct. Daarnaast zijn deze honden slim, trouw en liefdevol. Wel hebben deze honden een leider nodig die hun sterke en dominante persoonlijkheid aankan. De Anatolische herder is een zeer oud ras en volgens sommigen komen ze al voor in de eerste boeken van de bijbel. Het Ras is ook wel bekend onder de naam Kangal.


Bordeauxdog


De Bordeauxdog staat ook bekend als de Franse Mastiff. De grootte zit niet in het gewicht of de hoogte, maar voornamelijk in de kop van dit ras. De Bordeauxdog heeft de grootste hondenkop. De honden van dit ras zijn sterk en onverschrokken dit zorgt ervoor dat het een perfecte waakhond is. Ze zien er beschermend en voor sommige mensen eng uit. Maar over het algemeen zijn het lieve en makkelijk benaderbare honden. Andere karakter eigenschappen zijn trouw en aanhankelijkheid. Bij dit ras is de opvoeding erg belangrijk omdat ze ook erg eigenwijs kunnen zijn.


Leonberger

De Leonbergers zijn een kruising van 3 grote hondenrassen de Sint-Bernard, Newfoundlander en de Pyrenese berghond. De Leonberger zijn oorsprong ligt in Duitsland. De naam van de hond komt van het plaatsje Leonberger. De Leonberger is gefokt als gezelschapsdieren. Het karakter van deze reus is vriendelijk, lief, geduldig en elegant. Hoewel ze gefokt zijn als gezelschapshond zijn de Leonbergers ook uitermate geschikt als waakhond en harde werkers. Het gewicht van de Leonberger ligt gemiddeld tussen de 70 en 80 kilo.


Berner Sennenhond

Misschien niet de grootste hond in het lijstje maar wel één van de bekendste. De honden worden ook vaak als één van de mooiste rassen gezien. Dit komt mede door de zachte zijdeachtige vacht. De vacht helpt de hond om warm te blijven als het goed is. Het zijn over het algemeen ook echte buitenhonden. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn.

Van oorsprong komt de Berner Sennenhond uit Zwitserland en werd veelal gebruikt als herder, waakhond en werkhond om karretjes te trekken. De honden zijn erg sterk dus een klein karretje moet geen probleem zijn. Nu de hond voornamelijk als huisdier wordt gehouden is het gewicht in de loop van de jaren ook minder geworden dit zit rond de 45 kilo. Karakter kernmerken zijn aanhankelijk, intelligent, trouw en loyaal.


Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is in de jaren 1800 gefokt om op wolven te gaan jagen. En behoort hiermee ook tot de oudste hondenrassen. De hond is ook gek op knuffelen. De hond kan wel 70 kilo gaan wegen dus op schoot is geen optie om te knuffelen. De Ierse Wolfshond is een van de hoogste honden in de wereld. Gefokt in de jaren 1800 om op wolven te jagen. Ondanks zijn grote hoogte is de Ierse Wolfshond een perfecte gezelschapshond. Loyaal naar de baas en goed met vreemden. De hond is ook erg goed met kinderen die komt mede door zijn zachtaardig karakter. De hond heeft wel veel beweging nodig.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie