| | |

De top 10 van beste boeken over puppy’s en de opvoeding 2022.

Op onze blog zie je regelmatig een lijst met boeken verschijnen. Regelmatig krijg ik de vraag welke boeken over puppy’s nu het meest geschikt zijn. Daarom heb ik nu een blog gemaakt met de 10 beste puppy boeken.

Een pup in huis heeft vele mooie kanten en zorgt vaak voor veel plezier, maar een goede opvoeding is ook heel belangrijk. De boeken die ik heb geselecteerd gaan over de opvoeding, het kiezen van de pup, over de pup zelf en ook over het puberen van de hond. Een mooie mix met allemaal toppers van boeken. Die je kan helpen om van je pup een lieve, trouwe en gehoorzame hond te maken.

Hieronder vind je een lijst met de beste puppy- en opvoedingsboeken Naast de omschrijving en een recensie / review over het boek, heb ik er ook een link van Bol.com aan toegevoegd deze geeft nog extra informatie over het boek. Om je een goed beeld te geven.

Puppymanieren – Hét opvoedboek voor puppy’s.

puppymanieren

Sacha en Martin Gaus‘ Puppymanieren is hét opvoedboek voor puppy’s (en baasjes). Een pup in huis zet de boel flink op zijn kop! Wat moet je doen en laten om te zorgen dat de hond niet het heft in eigen pootjes neemt? Sacha en Martin Gaus laten zien hoe leerprocessen werken en hoe je die kunt aansturen als een hond tussen de zeven en twaalf weken oud is. Hiervoor schreven zij een programma dat loopt van week tot week, waarin de hond spelenderwijs kan leren, zonder dat baasjes hoeven te mopperen of te straffen.

Recensie:

Een groot voordeel van het boek is dat het advies en de opvoeding per week gaat. Zo kun je vanaf het begin af aan gelijk goed beginnen en dit maakt het ook duidelijker, je slaat in het begin of in de loop van de tijd niks belangrijks over.

Je kunt het boek al lezen voordat je de pup in huis hebt. Zo ben je goed voorbereid en kun je lezen wat je ongeveer kunt verwachten. Het boek is erg duidelijk en de methodes om je hond op te voeden erg vriendelijk. Ook worden er vaak verschillende methodes aangereikt zodat je zelf kunt uitzoeken wat het beste werkt bij je hond.

Het boek is echt een aanrader voor mensen die voor het eerst een pup in huis krijgen. Maar ook voor hondenbezitters die de pup een goede opvoeding willen geven of voor honden die een strakke en duidelijke opvoeding nodig hebben.


Voor Dummies – Puppy’s voor Dummies

Puppy's dummies

Zorg voor een goede relatie tussen jou en je puppy!

Een toegankelijk boek dat stap voor stap uitlegt hoe je een puppy opvoedt. – Stephen J. Musso, sr. vice-voorzitter, COO, ASPCA

Een boek waar je van gaat houden – en een boek dat elke puppy nodig heeft. Van zindelijkheidstraining tot de juiste puppysocialisatie, het staat allemaal in deze leuke en vriendelijke handleiding voor het moeilijkste en leukste tijdperk in het leven van je hond – de puppyjaren. Sarah Hodgson richt zich vooral op gedrag en relatie en helpt zo je puppy op te groeien tot een gezonde, speelse, welgemanierde hond.

Sarah Hodgson, directeur van Cooperative Canine, traint al meer dan tien jaar honden. Ze is auteur van Dog Perfect en medeauteur van You and Your Puppy.

DE DUMMIES MANIER
– Tekst en uitleg in begrijpelijk Nederlands
– Informatie klaar voor gebruik
– Pictogrammen en andere navigatiehulpjes
– Handige spiekbrief
– Toptienlijstjes
– Een vleugje humor

Recensie:

Ik ben een fan van de voor dummies boeken. De meeste boeken zijn duidelijk omschreven en vertellen je altijd de belangrijkste dingen die je zeker moet weten. Dat is ook zo bij dit boek. Het is een soort naslagwerk over puppy’s.

Wel vind ik dat het boek de nadruk legt hoe je de hond moet trainen en minder diep ingaat over de opvoeding. Een voordeel van het boek is wel dat de adviezen goed toepasbaar zijn en ook echt werken. Een ander voordeel is dat de onderwerpen duidelijk in de hoofdstukken staan, zodat je niet hoeft te zoeken als je een bepaald onderdeel nog eens na wilt lezen.


Een puppy in huis – De eerste maanden!

puppy in huis

Martin en Sacha Gaus laten in Een puppy in huis zien hoe je ervoor zorgt dat een puppy opgroeit tot een leuke, betrouwbare hond. Hoe leer je een puppy om buiten te plassen of om alleen thuis te blijven? En hoe kunnen kinderen veilig met de hond spelen? In dit boek staat alles wat ieder hondenbaasje moet weten over de opvoeding van een hond. Achtste druk van een standaardwerk in puppyland.

Recensie:

Het boek kun je het beste eerst lezen voor je de pup op gaat halen. In het boek wordt namelijk veel aandacht besteed aan de eerste dag en de eerste maand. In het boek kun je lezen wat je het beste wel en juist niet kunt doen bij het opvoeden van de pup.

Ondanks dat het boek zich voornamelijk op de eerste maand richt, dit is de basis die je leert, altijd goed te gebruiken en zorgt voor een goede opvoeding in de belangrijkste tijd. Ook in een later stadium kun je het boek er weer bij pakken als het nodig is.

Het boek is zeer duidelijk geschreven en geeft veel waardevolle informatie. De opvoeding gaat op een lieflijke manier waar de nadruk op belonen ligt i.p.v. straffen.


Welkom puppy – Praktische gids voor opvoeding van jouw unieke pup

Welkom Puppy.Behoort tot de beste puppy boeken

Daar is hij dan, je nieuwe pup! Naast een heerlijk gevoel, heb je wellicht ook een hoop vragen. Hoe laat je hem best wennen aan zijn nieuwe thuis en huisgenoten? Hoe maak je hem zindelijk? Op welke manier leer je hem dat je nieuwe sofa geen kauwmateriaal is? Dit boek helpt je een heel eind op weg om van de opvoedingstijd van je pup een mooie periode te maken.

Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, vind je een schat aan praktische kennis, tips en weetjes, doorspekt met grappige anekdotes en levensechte verhalen. Daarnaast worden een aantal hardnekkige mythes doorprikt.

Je ontdekt de wereld door de ogen van je pup en je zal versteld staan hoe anders hij die ervaart. Zo leer je stap voor stap je pup beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen een liefdevolle band kunnen opbouwen.

Recensie:

Het boek is anders dan de andere boeken over puppy’s, het boek gaat voornamelijk over het gedrag en hoe je dit aan kan pakken. De denkwijze van de schrijver is bijzonder en verfrissend.

Het boek is duidelijk geschreven en makkelijk te lezen. Daarnaast helpt het je ook echt om een voorbeeldige pup te krijgen, en te denken vanuit de pup. Het boek is in het Vlaams geschreven dus voor de Nederlanders betekend soms een andere woordkeuze dan wij zelf gebruiken.

Naast dat het boek goed is geschreven en veel informatie geeft over het gedrag en de aanpak staan er ook prachtige illustraties in.


Cesars aanpak voor puppy’s – Vanaf het uitkiezen van een pup tot het puberen van de jonge hond

aanpak voor puppy's

Cesars aanpak voor puppy’s vanaf het uitkiezen van een pup tot het puberen van een jonge hond.

Alle ervaringen en kennis die Cesar Millan opdeed met puppy’s deelt hij in dit boek. Van het werken met regels, grenzen en beperkingen tot de juiste voeding, vaccinatie en optimale verzorging.

Cesar gaat uitgebreid in op veelvoorkomende pro-blemen en hoe je die al direct vanaf het begin kunt aanpakken. Met zijn aanpak word je een goede baas voor je puppy en geef je hem alles om evenwichtig op te groeien. Cesar Millan is een van de meest vooraanstaande honden-trainers ter wereld.

Hij beschikt over het unieke vermogen de psychologie van de hond werkelijk te doorgronden en te vertalen naar een aanpak die écht werkt. Voor iedereen. Hij is de grondlegger van het Dog Psychology Center en de ster van de hitserie Dog Whisperer op National Geographic.

Recensie:

Hoewel ik zelf geen fan ben van Cesar Millan, heb ik geprobeerd het boek zo neutraal mogelijk te beoordelen. Het boek leest makkelijk en de informatie en uitleg is helder.

Wat ik zelf mooi aan het boek vind is dat het je ook helpt bij het kiezen van de juiste pup. Want niet elke hond is geschikt voor elk gezin. Het is dus raadzaam het boek te kopen voordat je een pup gaat uitzoeken. Het boek gaat ook verder dan de eerste maanden, dit zie je ook niet veel bij puppy boeken.

Dit boek is uit eigen ervaring geschreven, waar Cesar en zijn honden wel een prominente rol in hebben. Het boek bestaat uit veel tekst en weinig foto’s al met al heeft het boek mij wel verrast.


Hondentaal is lichaamstaal – Leer honden beter begrijpen

Hondentaal

Hondentaal is lichaamstaal van Martin en Sacha Gaus is een praktisch boek bij de opvoeding van honden en het oplossen van mogelijke gedragsproblemen. Honden spreken met hun lichaam.

Kleine veranderingen in mimiek en houding kunnen voor de goede verstaander duidelijke taal zijn. In dit boek laten Martin en Sacha met vele foto’s en heldere uitleg zien wat honden in de omgang met soortgenoten of mensen bedoelen. Leer je hond beter begrijpen

Recensie:

Dit boek is niet alleen geschikt voor puppy’s, het is een goed boek voor de opvoeding van je hond. Het boek heeft veel foto’s, de foto’s worden gebruikt om de lichaamstaal van de hond uit te leggen.

Via het boek leer je de hondentaal begrijpen, de hond communiceert via lichaamstaal. Het boek is duidelijk en helder geschreven, zodat je ook de signalen die de hond gaat begrijpen.

Het boek is geschikt voor de onervaren hondenbezitter, maar ook voor meer ervaren hondenbezitters. Ondanks dat ik mijn hele leven al omringd ben door honden, heb ik nog veel nieuwe informatie over de hond geleerd betreft de hondentaal.


Uw hond trainen en opvoeden

Uw hond trainen en opvoeden 1 van de 10 beste boeken over puppy's

Psychologie van de hond – Clickertraining – Opvoeden door motivatie en beloning – Gehoorzaamheidstraining – Gedragsproblemen aanpakken.

Een hond kunstjes aanleren kan iedereen. Maar hoe krijgt u een gezonde relatie met uw hond, gebaseerd op respect en vertrouwen? Op welke manier leert u uw hond dat u zijn meerdere bent? En hoe voorkomt of verhelpt u probleemgedrag?

Recensie:

In dit boek reikt Geert De Bolster een éénvoudige en hondvriendelijke opvoedingsmethode aan, waarbij de psychologie van de hond en het belang van motivatie en beloning centraal staan. Daarbij wordt ook de nodige aandacht besteed aan de oorzaken van probleemgedrag. Dankzij deze methode ligt de droom van elk baasje binnen handbereik: een gelukkige en gehoorzame hond die zich zonder stress of frustratie thuis voelt in uw omgeving.

Spelenderwijs opvoeden van uw pup – volledig nieuwe editie van de meest gebruikte leermethode.

Spelenderwjis gaat over puppy's

Er zijn verschillende manieren om honden op te voeden. De eerste methode gaat uit van het principe dat een hond ongenadig op zijn kop moet krijgen als hij niet doet wat hij eigenlijk wel zou moeten doen. Zodat hij uit angst voor de correctie doet wat wij willen. Een andere manier is om het voor een hond zo leuk te maken als hij iets voor ons moet doen, dat hij het graag en met plezier doet. Dit boek gaat uit van de laatstgenoemde methode.

Recensie:

Dit is een prima boek , het is wel aan te raden deze te kopen voor je de pup ophaalt. In het boek staat namelijk ook veel informatie voor je pup in huis komt. Vanaf dag 1 is het boek goed te gebruiken.

De informatie is duidelijk omschreven en er zijn veel mooie foto’s in het boek.De foto geven een goed beeld wat er wordt bedoeld met een bepaald gedrag of hoe je het moet aanleren.

In het boek wordt ook de reden uitgelegd of de herkomst van het gedrag, zodat je het ook kunt begrijpen en beter kunt aanpakken. Een aantal punten zul je niet snel gebruiken, maar over het algemeen staat er veel waardevolle informatie en tips in het boek.


Je hond opvoeden met de connectiemethode.

Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann staat boordevol tips om jouw pup goed op te voeden.

Steve Mann is al meer dan 30 jaar professioneel hondentrainer en -gedragstherapeut.

Vol humor en met behulp van eenvoudige, wetenschappelijk bewezen technieken laat hij zien hoe je de beste relatie met je pup kunt opbouwen, zodat de pup goed luistert.

Een must have voor elke hondenliefhebber.

Niet voor niets kochten al meer dan 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk dit boek om hun pup te trainen!

Recensie

Het boek begint met informatie over de schrijver en zijn gedachten goed, dit lijkt misschien niet interessant maar zijn zeker de moeite waard om te lezen. Het boek is leest makkelijk dit komt doordat het op een eenvoudig manier is geschreven en met een groot en prettig lettertype is gewerkt.

Persoonlijk vond ik het een verfrissend boek met nuttige en waardevolle informatie over het opvoeden van een pup. Wat ik wel mis ten opzichte van de andere boeken zijn schema’s / grafieken en illustraties. Niet dat dit een rol heeft op de kwaliteit van de inhoud maar het kan de voorbeelden en tips wel versterken. Buiten dit is het een leerzaam boek en zeker een aanrader daarom is dit vrij nieuwe boek release in 2021 ook in de top 10 van beste puppy boeken geplaatst


Basisboek opvoeden van honden – gids voor levenslange relatievorming volgens de roedelmethode

Het basisboek ook voor puppy's

De Roedelmethode® is een methode voor het opvoeden van en de relatievorming tussen hond en baas, op basis van natuurlijke leerprocessen, zonder voerbekrachtiging en zonder onnatuurlijke correctiematerialen.
Opvoeding is onontbeerlijk.

Dit geldt zowel voor mensen als voor dieren.
We voeden onze kinderen op, waarbij we een emotionele relatie, wederzijds vertrouwen en begrip opbouwen, maar we trainen onze honden. ‘Goed getraind’ wil echter niet automatisch zeggen ‘goed opgevoed’ zijn. Dit basisboek gaat niet over het trainen, maar over het opvoeden van een hond, over het opbouwen van een emotionele relatie.


Hoe ontwikkel je die emotionele band, hoe speel je in op de behoefte en mogelijkheden van de leeftijd? Het is een boek over opvoeden, over sociaal leren en over alles wat daarmee samenhangt. Het geeft ook inzicht in de relatie tussen hersenen, zintuigen, emoties en de psychische ontwikkeling van honden. Hierdoor is het geschikt voor iedere hondenbezitter, voor de opvoeding van élke hond, ongeacht ras, of leeftijd, voor herplaatsers en voor elke hond met een taak (werkhonden, zoals assistentiehonden of jachthonden, speurhonden en politiehonden).


In het eerste deel beschrijven de auteurs hoe je een relatie met de hond aangaat op basis van elementen die voor honden begrijpelijk, verstaanbaar en te beantwoorden zijn. Dit is het ‘sociaal leren’, waarin de eigen taal, eigen motivatie en eigen emoties van de hond centraal staan.


In deel twee komen de zintuigen van de hond uitgebreid aan bod. Ze werken in vergelijking met die van hun baas wel heel anders. Een echte eye-opener die het opbouwen van de relatie met uw hond in een veel begrijpelijker perspectief plaatst.


In het derde deel wordt de psyche van de hond in elke levensfase uit de doeken gedaan. Hoe speel je in op de behoefte en mogelijkheden van de leeftijd, wat kan je hond wel begrijpen en niet begrijpen?


Met dit basisboek kun je je hond goed begeleiden vanaf het moment dat hij bij je komt, tot het moment dat het echt tijd is om afscheid te nemen van elkaar. Niet zomaar een boek voor even, maar voor het hele hondenleven!
Arjen van Alphen en Francien Koeman zijn gedragsdeskundigen, met name gericht op honden. Ze geven trainingen en cursussen. Ze schreven eerder boeken over het opvoeden en trainen van honden.

Recensie:

Dit dikke boek met ruim 300 pagina’s is een zeer uitgebreid informatie / naslag boek. Het boek is eigenlijk wel een compleet opvoedingsboek te noemen. Het leuke van dit boek vind ik dat het zowel op de hond als op het baasje is gericht. Het boek leert je op een vriendelijke manier met honden om te gaan.

Het boek geeft je veel informatie zonder langdradig of te technisch te worden. Het blijft helder en goed leesbaar. De prachtige foto’s die in overvloed in het boek staan geven de informatie een extra dimensie. Niet alleen de foto’s zijn een goede aanvulling, ook de vele voorbeelden zijn een aanwinst.

Het boek is uiteraard geschikt voor het opvoeden van een puppy. Maar ook zeker voor een asielhond, adoptiehond of herplaatser.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord