De review van Easy Peasy Puppy Opvoeding van Steve Mann.

Voor onze blog proberen we regelmatig producten uit en lezen we boeken om een goed beeld te kunnen geven. Dit keer hebben we gekozen voor het boek Easy Peasy Puppy opvoeding.

Het boek is een opvallende verschijning, dit komt zeker de door titel van het boek, maar ook de cover spreekt aan.

Een lieve en ondeugende pup met een poot omhoog om je een high five te geven staat op de cover. De titel is in verschillende kleuren gedrukt, een vrolijke cover, dit hoort bij de komst van een pup in huis.

Op deze pagina lees je nog veel meer over het boek, zoals wat je van het boek kan verwachten, maar ook onze mening (recensie) over het boek Easy Peasy Puppy Opvoeding en zoals je van ons weet ook mindere punten van het boek worden besproken.

Deze recensie is ook te lezen op allesoverboeken.nl onze boeken blog.

Het boek Easy Peasy Puppy Opvoeding

‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann staat boordevol tips om jouw pup goed op te voeden. Naast de 30 jaar lange ervaring op het gebied van opvoeding en gedragstherapie zijn de tips en adviezen ook wetenschappelijk bewezen. De adviezen en tips zijn eenvoudig in de praktijk te brengen omdat het gaat om éénvoudige technieken.

Steve Mann laat zien hoe je de beste relatie met je pup kunt opbouwen, zodat de pup goed luistert. Een must have voor elke hondenliefhebber. Niet voor niets kochten al meer dan 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk dit boek om hun pup te trainen! En sinds Juli 2021 ook in de Nederlandse versie beschikbaar.


Over de auteur Steve Mann:

De eerste hoofdstukken van het boek gaan ook over de auteur, maar daar heb je weinig aan. Als je het boek niet leest en je wilt toch meer over Steve Mann weten, hij is al ruim 30 jaar hondentrainer en -gedragstherapeut. Hij heeft in verschillende werkomgevingen gewerkt met meer dan honderdduizend verschillende honden van de beveiligingsbranche tot aan filmopnames met honden.

Daarnaast is Steve ook nog gastdocent geweest bij hoger onderwijs voor dierengedrag en dierfokkerij. Uiteraard heeft Steve ook diverse mensen en gezinnen geholpen met de opvoeding en gedrag van honden, zowel jan met de pet als internationale sterren.

Andere bijzonderheden van Steve Mann zijn:

  • Steve Mann werd de winnende hondentrainer bij het Tv-programma The Underdog Show van de BBC.
  • Steve is oprichten van The Institute of Modern Dog Trainers.
  • Zelf heeft Steve Mann 7 honden van een Chihuahua tot een Duitse Herder.

De Review van Easy Peasy Puppy Opvoeding.

De cover, zoals in de inleiding al is besproken, valt positief op en bij het openslaan van het boek krijg je de cover nog een keer te zien, maar nu zonder hond en in het zwart-wit. Naast de inleiding, het dankwoord, informatie over Steve Mann, etc. vind je 19 hoofdstukken die je echt gaan helpen bij de opvoeding van de pup. Van de aankoop tot de dierenarts en de lichaamstaal van de hond toe. Geen belangrijk onderdeel wordt overgeslagen.

De inhoud van het boek is makkelijk te lezen en toe te passen in de praktijk, het grote lettertype en de humor in het boek spelen hierbij ook een grote rol. De opbouw van het boek is logisch, je leert alles wat je moet weten stap voor stap.

Het mooie aan het boek is dat het niet alleen aandacht besteed aan de opvoeding van de hond en alles wat erbij komt kijken, maar er is ook veel aandacht voor de lichaamstaal van de hond. Honden communiceren anders dan mensen en voor het baasje is het prettig te weten wat je hond bedoeld als de hond de staart tussen de benen heeft of je juist niet aankijkt etc.

Hoewel ieder ras en hond anders is, is het boek geschikt voor elk ras en hond of je nu een grote of een kleine pup thuis hebt. Het boek is in eerste instantie geschikt voor puppy’s, maar de tips en adviezen zijn ook toe te passen op oudere honden en bij honden met gedragsproblemen. Ondanks dat Lexi, onze eigen hond geen pup meer is, heb ik nog veel dingen geleerd en toe kunnen passen. Vooral het gedeelte van lichaamstaal was erg verrassend en leerzaam.

Het boek heeft 283 pagina’s en deze waren in een mum van tijd uitgelezen, de inhoudsopgave en het register zijn erg handig om snel iets terug te vinden of nog voor als je het nog een keer wilt lezen. Persoonlijk vond ik het boek een verfrissing, mede door de combinatie van lichaamstaal en de opvoeding van een puppy.

Ondanks dat ik het boek een aanrader vind zijn er wel een paar minpuntjes voor mij persoonlijk. De meeste boeken van tegenwoordig staat vol met illustraties. Een foto zegt natuurlijk niets over de inhoud van het boek, maar kan een techniek of adviezen wel goed weergeven of extra kracht geven. Daarnaast is het ook een leuke afwisseling naast de teksten. De vormgeving is wel prettig en zorgt wel dat je niet alleen maar lange stuken tekst ziet in het boek.

Sommige onderwerpen hadden van mij wel iets uitgebreider gemogen, niet dat deze informatie niet voldoende is, maar het had van mij soms wel iets meer gemogen. Het is vaak duidelijk, kort en bondig, dit heeft uiteraard ook voordelen, nutteloze informatie is daarentegen weggelaten.

Het boek is geschreven met veel humor, het is wel Engelse humor, je moet hier van houden, ik heb er wel van genoten.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie