De leukste uitjes /dagjes weg samen met je hond voor 2022

Wij gaan graag met ons gezin een dagje uit waar uiteraard ook onze hond Lexi bij hoort. Helaas kan Lexi niet mee met alle uitjes, dan is het vaak wel even kijken dat we dan niet te lang weg zijn of dat we Lexi naar oma kunnen brengen.

Het liefst gaan we dan ook een dagje weg met Lexi. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden als jij je hond mee wil nemen met een uitje.

Op deze pagina vind je de leukste uitjes/ dagjes weg samen met jouw hond. De uitjes zijn voor Nederland als ook net over de grens.

De allerleukste uitjes en dagjes weg samen met je hond.

Hieronder vind je de allerleukste uitjes en dagjes weg met je hond. De ene activiteit is meer geschikt voor je hond de andere meer voor het gezin, en van andere genieten jullie beiden even veel.

Vaak is het zo dat je hond blij is dat ze mee mag en dat jij gelukkig bent als je hond geniet en samen zijn.

Hieronder vind je de leukste uitjes samen met je hond. de dagjes weg / activiteiten worden uitgebreid beschreven met diverse tips en links.

Zwemmen

Neem je hond mee naar een plek waar ze heerlijk kan zwemmen. Dit kan in de natuur maar je hebt ook speciale hondenzwembaden.

De zwembaden voor honden waar ik mee bekend ben zijn:

Helaas zijn nog niet overal hondenzwembaden, mis je er één in de lijst laat het ons weten dan kan ik deze toevoegen.

Er is meer keuze als het gaat over wateren waar je hond mag zwemmen. Bij het hondenzwembad mag je in de meeste gevallen niet mee met je hond het water in dit is wel mogelijk bij de waterplassen.

Op de website van Doggydating.nl staat een overzicht van losloopgebieden en wateren waar je hond mag zwemmen. Zelf gaan we met Lexi meestal naar het hondenstrand bij Nationaal Park Lauwersmeer.


Hondenspeeltuin

Je verwacht het misschien niet, maar er zijn speciale speeltuinen voor honden en niet één er zijn er al verschillende verdeeld over heel Nederland. Je hond kan hier heerlijk spelen en haar energie kwijt. Naast leuke hindernissen, vind je er vaak graafkuilen, stapstenen, hoogtesprongen en nog veel meer.

De parken zijn omheind en in de meeste gevallen gratis te bezoeken. Ook hier vind je op Doggydating een overzicht van speeltuinen voor honden.


Suppen

Suppen is een nieuwe opkomende hobby in Nederland. Suppen is staand peddelen op een surfplank. Dit is alleen leuk maar nog veel leuker samen met je hond. Het voordeel is dat je hond bij je op de surfplank kan staan en zitten.

Bij ikSup in Loosdrecht zijn speciale supplanken die zijn aangepast met een speciaal matje en heupgordels. Zodat je hond niet ineens in het water kan springen. Als je hond een fanatieker en goede zwemmer is hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn.


Dierentuin en attractieparken

Veel gezinnen zijn dol op Dierentuinen en Pretparken vooral gezinnen met kinderen. Veel dierentuinen en pretparken mag de hond aangelijnd mee zowel in Nederland als in Duitsland en België.

Niet in alle dierentuinen en pretparken zijn honden toegestaan. De honden mogen niet mee in de verblijven waar dat mogelijk is. (zoals de kinderboerderij) en uiteraard kun je de hond ook niet mee nemen in de attracties. Dus af en toe moet er iemand even bij de hond wachten uiteraard kun je om de beurt in de attracties.

Neem uiteraard wel poepzakjes en eventueel een schepjes mee zodat andere bezoekers geen last heeft.

Klik hier voor een overzicht waar je hond in Nederland mee naar toe mag. Kijk wel even voor de zekerheid op de website van het park waar je heen gaat om teleurstelling te voorkomen.

Wil je goedkoop naar dierentuinen, attractieparken en andere uitjes kijk eens bij Tripper.nl deze site geeft korting op entree kaarten kan soms veel schelen.


Wandelen in een losloop gebied.

Soms kan het blij maken van je hond met een uitje heel simpel zijn, wat dacht je van je hond meenemen naar een losloopgebied? In Nederland zijn er verschillende losloopgebieden waar jou hond los mag lopen. Soms is de route afgezet andere keren is het een open gebied.

Een losloop gebied heeft een groot voordeel dat je geen bekeuring of waarschuwing krijgt als jij met je hond losloopt. Ook zijn vaak hier meerdere honden die vinden de meeste honden ook leuk om samen te spelen zonder aan een riem vast te zitten.

Wandelen hoeft natuurlijk niet na een losloop gebied, een keer een ander rondje of een andere omgeving kan natuurlijk ook. Wil je een overzicht van de losloopgebieden in Nederland? Klik dan hier!

Uiteraard zijn natuurgebied en Nationale parken ook een uitstekende plek om samen te wandelen. Een goede inspannen en ontspanning tegelijk voor zowel jullie als de hond.


Samen fietsen

Sommige honden vinden het heerlijk om mee te rennen als je aan het fietsen bent. Dit is niet voor alle honden mogelijk en even geschikt ook houden niet alle honden het lang vol. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om je hond mee te nemen met een fietstocht.

Een fietskar is een mogelijkheid ideaal voor meerdere honden en grote honden. Een ander alternatief is een fietsmand. Je hebt fietsmanden voor op de fiets maar ook achter op de fiets. De mand voor achter op de fiets heeft een voordeel dat je niets aan het stuur hebt zitten en is ook meer geschikt voor grotere honden.


Samen de stad in

De hond vind fijn dat ze mee mag de locatie en de activiteit maar in veel gevallen niet uit. Je kunt ook gezellig samen de stad in. De tocht er heen is al een uitje met de auto, fiets, wandelend of met het openbaar vervoer.

Helaas mag de hond de meeste winkels niet in maar samen naar de dierenwinkel is geen probleem kan ze zelf een keer wat lekkers uitzoeken. In de stad is vaak wel iets te beleven een markt, festival of evenement.

Ook hebben de meeste steden een park waar je eventueel heerlijk met je hond doorheen kan wandelen als jullie na een wandeling door de stad nog energie over hebben.

De restaurants hebben vaak een waterbak klaar staan waar je hond heerlijk water kan drinken als jij geniet van een drankje of een kopje koffie. Neem voor de zekerheid water mee mee en poepzakjes.


De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!

Vergelijkbare berichten