De clicker voor honden! Veel Informatie + de 5 beste clikers

De clicker en de clickertraining is nog lang niet bij iedereen bekend, in diverse boeken over puppy’s en opvoeding komt het wel aanbod maar in mijn ogen nog te weinig vandaar dat het mij een goed moment leek om er eens een blog aan te wijden. Waarom zou jij je afvragen de clickertraining is een krachtige methode waarmee jij honden sneller oefeningen kan leren.

Deze blog geeft veel informatie over de clickers, de basis training, waar je op moet letten bij de aanschaf en de 5 beste clickers van dit moment.

Wat is een clicker?

Een clicker is een klein doosje met een metalen plaatje (strip) erin. Wanneer je erop druk is er een metalige / blikken geluid te horen. Deze clicker gebruik je als training om gewenst gedrag te belonen met een click. De hond zou gewenst gedrag vaker vertonen omdat ze hier voor beloont wordt. Ongewenst gedrag wordt niet beloont en ook niet gestraft. De clickers zijn diervriendelijk.

Het mooiste voorbeeld wat ik gelezen hebt over de clicker is het voorbeeld van de vuilnisbak, als de hond de vuilnisbak omgooit en hier eten in vind zou ze dit snel nog een keer doen. Als je hond een aantal keer de vuilnisbak omgooit en niets meer vind verdwijnt dit gedrag vanzelf.

Oorspronkelijk werden de clickers gebruikt voor het trainen van dolfijnen en wilde dieren. Naast dat het tegenwoordig veel gebruikt wordt voor honden, worden er zelfs katten, konijnen, vogels en andere huisdieren mee getraind.


Het clickgeluid

Sommige honden vinden in het begin het geluid van de click een beetje eng of zijn terughouden. Als dit het geval is kun jij het geluid eenvoudig dempen door de clicker achter je rug of bijvoorbeeld in je broek- of jaszak te gebruiken. Op deze manier produceert de clicker een zachter geluid als je hond hier positief op reageert kun je het opbouwen. Als je hond dit ook nog niets vind laat het geluid dan regelmatig horen zodat ze er aan gaat wennen

Gebruik wel altijd dezelfde clicker, het gehoor van de hond is heel scherp en er kan tussen de clickers toch geluidsverschil zitten zonder dat het ons opvalt. Het voordeel van een clicker is dat het geluid voor de hond ook in de meeste gevallen beter te horen is dan de stem of je eigen gemaakte geluid.


Waarom een hondenclicker kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een clicker kunt gaan kopen en hier mee gaan trainen de belangrijkste redenen en voordelen lees je hieronder.

De belangrijkste reden is misschien wel dat de clickers diervriendelijk zijn. De clicker heeft een simpel geluid dit de hond prettig vind ondanks dat ze er in sommige gevallen misschien eerst even aan moet wennen. Het geeft geen schokjes, pieptonen of vibraties ook hoeft je jou hoeft niet te straffen als je werkt met de clicker. Omdat je jou hond beloont en niet straf ontstaat er ook een betere en sneller band tussen jullie.

De clicker is een goedkoop hulpmiddel dat al te koop is vanaf € 3,50 kun je al een clicker kopen. Voor deze prijs is het verleidelijk een voorraad je te kopen pas hier wel mee op de clickers klikken in de meeste gevallen allemaal anders ook van het zelfde type. Sommige honden kunnen hier gevoelig voor zijn en dus minder goed reageren als je met verschillende clickers gaat werken anders honden geven er weinig tot niets om.

Juist omdat een specifiek geluid is kun je er juist zo goed mee trainen. tevens bespaar het ook jou stem vooral als je wat luider moet praten omdat je hond op afstand is. Eigenlijk is dit overbodig de hond heeft een beter gehoor en met zachtjes praten hoort de hond je ook goed. Omdat het een uniek geluid is kan je hond deze wel beter thuis brengen dan als er veel mensen praten en veel geluiden in de omgeving zijn dan kan je hond jou stem minder goed ontvangen


Hoe werkt een clickertraining.

beagle dog in front of white background

Nu je veel over de clicker te weten bent gekomen ben je ook vast benieuwd hoe de training werkt als je hier nog niet mee bekend bent. Het werkt heel eenvoudig. Als jij je hond bijvoorbeeld wil laten zitten en ze gaat op jouw commando zitten beloon je haar met een click, je stem en iets lekkers (trainingsnoepje). Als je dit een paar keer hebt herhaald weet je hond dat de click een beloning is als je hond dit onder de knie heeft(de ene hond pikt het sneller op dan de andere) kun je dit bij meer commando’s gebruiken en als je hond iets goed doet.

Gebruik de clicker wel alleen bij een training en als je hond de commando’s goed onder de knie heeft kun je het ook rustig afbouwen, op dezelfde methode dat je dat ook bij de beloningssnoepjes doet.

Als je hond niet na het commando luistert beloon je haar uiteraard ook niet. Honden zijn gek op aandacht en beloningen dus de kans is groot dat je hond na een tijdje gaat gehoorzamen en als gaat doet voor de beloning in dit geval de click.

Hieronder een aantal boeken die alles vertellen over de clickertraining voor je hond en hoe je deze het beste kunt gebruiken en wat je vooral niet moet doen.

Wil jij een clicker kopen? let dan op het volgende!

Als jij een clicker wil aanschaffen, wil je ook graag één kopen die voldoet aan jouw eisen en behoefte daarom is het belangrijk om bepaalde zaken van te voren te weten waar je op moet letten bij de aankoop.

Hieronder heb ik de belangrijkste functie en elementen voor je op een rij gezet.


Clickers met of zonder pols/riem bandje

Je hebt clickers met en zonder een pols/riem bandje. Als je voor een polsbandje kiest heb jij de clicker aan je pols hangen en kan je deze snel pakken zonder dat je deze moet zoeken Je kunt zelf beslissen of je dit prettig vind. De meeste polsbandjes of riempjes zijn makkelijk te verwijderen en er aan te koppelen zodat je ook na aankoop nog kan beslissen of je deze gaat gebruiken.

In het begin als je van plan bent de clicker veel te gaan gebruiken kan het wel handig zijn deze snel bij de hand te hebben de timing is erg belangrijk binnen een paar seconde anders is je hond het al weer vergeten.

Een andere optie kan een sleutel ring zijn zodat je de clicker aan je sleutelbos kan maken bijvoorbeeld de huissleutel als je samen gaat wandelen of een eigen sleutelbos van maken.


Clickers met of zonder fluitje

Veel clickers zijn tegenwoordig met een fluitje te koop. We hebben als een blog gemaakt over de hondenfluitjes. Als jij ook gebruik maakt of wil gebruik maken van een hondenfluit kan dit een goede keuze zijn dan heb je combinatie. Uiteraard hoeft je het fluitje niet te gebruiken maar wel handig dat die er bij zit. Als je zeker weet dat je de fluit niet gaat gebruiken kun je ook kiezen voor een clicker zonder fluit.


Ervaringen van andere gebruikers

Een van de grote voordelen van online kopen is dat je makkelijk een product onderzoek kunt doen. Bij veel sites zoals Bol.com staat indien van toepassing ook al de waardering in beeld bij het product.

Naast de waardering kun je ook de recensies lezen van de gebruikers. Lees zowel de positieve als de negatieve maar neem beide wel met een korreltje zout als het om een enkele positief of negatieve gaat. En beoordeel zelfs als de minder sterke punten voor jou een probleem kunnen zijn of niet.

Staat er bijvoorbeeld de kleur blauw wijkt iets af, kun je bij je snel nagaan of dit een probleem is het wordt een ander verhaal als er staat na 1 keer gebruik kapot.


Prijs van de honden clicker

Zoals je hierboven als hebt gelezen hoeft de clicker niet duur te zijn vanaf € 3,50 heb je al verschillende clickers te koop. Er zijn ook diverse clickers te koop vanaf € 15,- of dit altijd een meerwaarde heeft kun je ook het beste zelf bepalen en aan de hand van de recensies van de gebruikers.


De 5 beste clickers voor de hondentraining 2022.

Nu je alle belangrijke zaken weet waar je op moet letten is het tijd voor de 5 beste clickers voor 2022. De clickers worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com aan toegevoegd zodat je ook meteen de waardering en de recensies van de gebruikers kunt bekijken. Via de link kun je ook eenvoudig en snel de clicker bestellen.

Luxe clicker met fluit – 2 in 1 Hondentrainer – Met bevestigingsring

De perfecte tool om je hond te trainen!

Wil jij je hond ook allemaal leuke trucjes leren of juist dingen afleren? Met deze clicker gaat dat helemaal lukken. Het is bewezen dat met deze clicker het leerproces van honden 50% sneller gaat dan normaal! Met deze clicker kan je het gewenste gedrag markeren en zo je hond belonen. Deze clicker bevat een harde click en een fluit. Met de fluit kan je hond je al van ver horen en kan je dingen duidelijk maken. Op het internet staan verschillende video’s hoe je de clicker het best kan gebruiken om zo je hond alles aan te leren.

Deze honden trainer clicker heeft de volgende voordelen:

  • Diervriendelijk
  • Effectief trainingsmiddel
  • Het leerproces versnelt zich met 50%
  • Gemakkelijk vast te houden
  • Door de fluit kan de hond je van een grootte afstand horen


De Clicker is gemakkelijk vast te houden en makkelijk overal mee te nemen door de bevestingsring die aan de clicker is verbonden. De verhoogde knop voorkomt mis klikken. De metalen delen van de Clicker zijn van roestvrij staal, hierdoor gaat je clicker jaren lang mee. Aan de voorkant bevindt zich de fluit.

Leverbaar in 9 kleuren


Luxe clicker voor hondentraining

Een clicker gebruik je om het gewenste gedrag van je hond te markeren en te belonen.

Op het internet is veel informatie te vinden over clicker training. Wanneer je het goed toepast kun je je hond snel gewenst gedrag leren.

De Clicker is gemakkelijk vast te houden.

Ook is hij voorzien van een polsbandje. De verhoogde knop voorkomt mis klikken

De metalen delen van de Clicker zijn van roestvrij staal.


Starmark clicker voor training 6×4 cm

Versnel met deze Clicker het leerproces tot wel 50%, omdat je snel en op het juiste moment gewenst gedrag kan belonen.

Door positief gedrag herhaaldelijk te belonen leert je hond snel.

De Clicker is gemakkelijk vast te houden.

De verhoogde knop voorkomt mis klikken. De metalen delen van de Clicker zijn van roestvrij staal.


Clix Multi-Clicker – Regelbare toon en volume

Deze Clix Multi-Clicker van The Company of Animals heeft een ergonomisch design waardoor het heerlijk in de hand ligt. Raak de clicker nooit meer kwijt met het bijgeleverde touwtje om de clicker om de nek te hangen tijdens het trainen.

Bij deze clicker is het mogelijk om de toon en het volume in te stellen op de gevoeligheid van de hond, waardoor er eindeloos veel mogelijkheden zijn! Dankzij de bijgeleverde trainingshandleiding wordt het aanleren van commando’s via de clicker aan de hond erg gemakkelijk.


Petsafe clicker voor training

De Clicker training is een gemakkelijke en leuke manier om je hond te trainen. Het klikgeluid vertelt je hond dat er iets leuks aankomt zoals een kleine, smakelijke traktatie of een stuk speelgoed als een beloning. In de tussentijd geef je je hond een commando of leer je hem iets aan. Het duurt niet lang voordat je trouwe viervoeter het spel begrijpt en staat te popelen voor meer!

Specificaties:
– De Clicker is compact en ligt gemakkelijk in de hand
– De Clicker heeft een vingerbandje voor extra comfort
– Opvallend gekleurd zodat ook de hond de clicker snel herkent


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie