|

De 5 beste hondenschoenen! Maar waarom eigenlijk hondenschoenen?

Hondenschoenen zijn niet natuurlijk en het staat ook bijzonder, maar de hondenschoenen kunnen een speciale reden hebben, maar ook uit veiligheid kan er gekozen worden voor schoenen voor je hond.

Op deze pagina lees je alles over schoenen voor je hond, waarom je deze zou kunnen aanschaffen, welke de beste zijn, waar je op moeten letten en nog veel meer.

Waarom hondenschoenen?

Een hondenschoen werd in eerst instantie gebruikt om een wond aan de voetzolen te laten genezen. Na een wond of bijvoorbeeld een operatie. Een hond wil graag aan de wonden likken dus de schoenen zijn een goed idee als het om de voetzolen gaat.

Voorkomen is beter dan genezen, de voetzolen zijn heel belangrijk voor de hond en tevens ook gevoelig. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor hondenschoenen om de voetzolen te beschermen.

In de zomer kan het asfalt erg heet worden. Asfalt kan bij een temperatuur van 25 graden in de volle zon al opwarmen tot 50 graden Celsius. Dit geld niet alleen voor asfalt maar ook voor zand, misschien heb je dit zelf wel eens mee gemaakt op het strand, hoe warm het zand kan worden in de volle zon. In de zomer met warme dagen kan de hondenschoenen een preventief maatregelen zijn tegen het verbranden (blaren) van de voetzolen van de hond. Dit is zeer pijnlijk.

Maar niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kunnen schoenen voor een hond verstandig zijn. De voeten van onze honden hebben in de winter veel te verduren, sneeuw, ijs en niet te vergeten pekel. Het zout wat wordt gestrooid om de gladheid tegen te gaan komt rechtstreeks in aanraking met de voetzolen van je hond. Dit kan wondjes veroorzaken maar ook pijnlijk zijn als er al wondjes aanwezig zijn.

Het koude weer en door sneeuw en op ijs lopen kan ook vervelende wondjes veroorzaken. Ook kan er sneeuw makkelijk vast tussen de tenen en voetzolen gaan zitten. Dit is vooral het geval bij honden met veel en lange haren. Door de lichaamswarmte van je hond smelt de sneeuw en bevriest weer door de buiten temperatuur. Hierdoor kunnen stukken ijs ontstaan die voor veel ongemak (zoals niet of moeilijk lopen) en pijn zorgen.

Schoentjes voor honden kunnen hier een goede oplossing voor zijn. Als je met je hond in de sneeuw en kou gaat om te wandelen of als jij je hond meeneemt op wintersport is het verstandig de nagels kort te knippen. Dit voorkomt dat het risico dat ze afbreken door de kou.


Voordelen van het gebruik van hondenschoenen

Hierboven heb je de belangrijkste redenen gelezen waarom schoenen voor honden gebruikt kunnen worden. Wat ik er nog bij aan toe wil voegen dat de schoenen ook zeer geschikt zijn voor ruige terreinen denk bijvoorbeeld aan rotsen, onverharde wegen, grindpaden etc. Dit voorkomt snijwonden of ander letsel.

Als je hond een snee heeft voorkomt de hondenschoenen dat er bacteriƫn bij kunnen komen dit verlaagd de kans op infecties weer. Ook geneest de wond en snee sneller als de hond er niet bij kan komen en ook niet los kan barsten door het wandelen of er tegen aan stoten.

De schoenen voor honden zijn in de meeste gevallen eenvoudig aan te trekken en voor alle honden geschikt. De meeste hondenschoenen hebben klittenband en zijn verstelbaar. Dit maakt het makkelijk je kunt indien nodig de schoenen strakker trekken of juist iets losser.

De grootste voordelen zijn dat je de eventuele wondjes kunt beschermen maar ook nieuwe ongemakken zoals wonden kan voorkomen of iedergeval het risico erop. Dus naast een medische reden kan het ook preventief gebruikt worden.


Waar moet je opletten bij het kopen van Hondenschoenen?

Als jij schoenen voor de hond wil kopen om welk reden dan ook is het wel belangrijk dat je de juiste schoenen koopt daarom heb ik de belangrijkste punten waar je op moet letten voor je op een rij gezet.

Juiste maat

De juiste maat spreekt eigenlijk van zich maar toch wil ik het noemen. Als de schoenen voor de hond te klein zijn kunnen de poten van de hond afgekneld worden dit zou tevens pijnlijk zijn voor je hond.

Een te grote schoen kan weer afglijden. Gelukkig met de meeste schoenen voor honden klittenband zodat je deze goed kan laten aansluiten. Maar bij een veel te grote schoenen kan het ondanks het strak trekken van de schoen nog afzakken. Koop daarom de juiste maat dit loopt ook veel prettig voor de hond.

Naast een klittenbandsluiting kunnen ook elastische sluitingen voorkomen. Als je voor de juiste maat gekozen heb moet dit ook goed afsluiten tegen vocht en vuil. Je hebt hier minder handeling voor nodig bij het aandoen van de schoenen.


De juiste schoen voor het doel kiezen.

Er zijn verschillende varianten verkrijgen als het gaat om schoenen voor honden. De verschillen zitten voornamelijk in de materialen. Zo heb je materialen die waterdicht zijn dit kan erg handig zijn als jij het wondje van de hond schoon en droog wil houden.

Wil jij de hond mee nemen op wintersport vakantie dan zijn schoenen met een thermische isolatie laag weer belangrijker. Uiteraard moeten ook deze schoenen waterdicht zijn. Bij ruige terreinen heb je juist graag weer een dikke schoen nodig om je hond tegen scherpe stenen en andere elementen te beschermen.

Hondenschoenen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, afhankelijk van het doel waarvoor je de hondenschoenen wilt gebruiken. Als het doel is om met je hond in de regen te kunnen lopen, dan is het belangrijk dat de laarzen waterdicht zijn. Hiermee kun je de poten van je hond goed drooghouden.


Wat zijn de alternatieve voor schoenen voor honden?

Veel alternatieven zijn er niet voor hondenschoenen, naast hondenschoenen zijn er wel hondenhokken. Deze sokken kunnen de wond ook beschermen tegen vuil en vocht en bieden tegen voor comfort. Sokken bieden ook extra warmte en vaak zijn ze voorzien van antislip zodat je hond niet gaat uitglijden. De sokken zijn ook zeer geschikt om binnen te gebruiken.

Bij sokken is het wel belangrijk dat je de nagels niet te lang hebt deze kunnen anders vast gaat zitten. De meeste sokken zijn voor verstelbaar of kunnen bij geknipt worden als ze te lang zijn.

Sokken worden ook regelmatig gebruikt bij de schoenen voor de hond. Met sokken kunnen de schoenen eenvoudiger aan en bieden tevens extra bescherming tegen vuil en vocht. In de winter kan het ook voor extra warmte zorgen.

Hieronder een paar hondensokken modellen.


De 5 beste hondenschoenen van dit moment (2021)

Er zijn diverse soorten en maten te koop als het om schoenen voor honden gaat. Hieronder vind je de 5 beste modellen van dit moment. De modellen worden uitgebreid beschreven en om je extra informatie te geven heb ik de link van Bol.com er aan toegevoegd. Via deze link kun je naast informatie ook eenvoudig de schoenen bestellen.

Beeztees Beschermingsschoen – Hond – Zwart – M – 2ST

De Beeztees beschermingsschoen voor de hond, is bedoeld om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld strooizout op de weg of tegen een vervelende harde ondergrond.

Deze schoentjes zijn ook een zeer effectieve oplossing om wondjes op de poot te laten gelezen. Door middel van deze schoentjes kan jouw hond namelijk niet bijten op de wondjes of eraan likken. De schoen is eenvoudig aan te trekken door middel van de klittenbandsluiting. – Gemaakt van neopreen met een imitatie lederen zool –

Verkrijgbaar in 5 verschillende maten Afmetingen: – S – M – L – XL – XXL


Trixie Walker Active Hondenschoen – Zwart – Maat M – 5,5 cm

Hondenschoen Active Walker is speciaal ontworpen ter bescherming van een beschadigde poot. Door het gebruik van deze hondenschoen wordt de kans op infectie aan de poot verkleind, doordat Walker het verband beschermt en schoon houdt.

Ook te gebruiken als bescherming voor heet asfalt of in de winter.

Welke maat heeft u nodig?
Maat Poot lengte Indicatie rassen
XS-S4,5 cm oa. Westland Highland Terrier, Yorkshire Terrier
S-M5 cm oa. Cocker Spaniel, Jack Russell Terrier
M5,5 cm oa. Border Collie, Beagle
M-L6 cm oa. Australische Herder, Dalmatiƫr
L6,5 cm oa. Labrador, Airedale Terrier
L-XL7 cm oa. Golden Retriever, Labrador


Hondenschoenen Met Gripzolen Elastische Sluiting En Waterbestendig – 4 St. – Zwart – 4,5 x 4 cm

De SBVR hondenschoen is ideaal voor het beschermen en uitlaten van uw hond. De schoen is waterdicht waardoor deze op regenachtige dagen niet nat wordt. Naast de waterdichtheid beschermd de schoen tegen vuil en andere voorwerpen.

De schoenen zijn elastisch aan trekbaar waardoor deze goed om de potjes van de hond blijven zitten. Ook hebben de schoenen een reflecterende strip waardoor ook op regenachtige- en donkere dagen de hond zichtbaar blijft.

De schoenen zijn voorzien van gripzolen die ervoor zorgen dat de hond niet uitglijdt bij regen of sneeuw. Al met al een goede oplossing om de potjes van uw hond warm en veilig te houden.

Geschikt voor honden onder de 16 kg!


Hurtta 2 / outback boots hondenschoen zwart Medium

De Hurtta Outback Boots zijn stevige en waterdichte schoentjes die poten van uw hond beschermen op iedere ondergrond.

U kunt de Outback Boots eenvoudig aantrekken en afstellen met behulp van het klittenband.

Het Softshell-materiaal en flexibele rubber zorgen voor een hoog draagcomfort.

De comfortabele hondenschoentjes wordt per 2 stuk geleverd.

En zijn ook zeer geschikt voor preventief gebruik


Able & Borret | Hondenschoenen | Hondenschoenen pootbeschermer | Maat M

De Able & Borret heeft een speciaal ontworpen schoen voor honden.

Die naast medische noodzaak ook zeer goed preventief gebruikt kan worden voor het hete asfalt of met sneeuw en ijs.

De hondenschoenen zijn leverbaar in verschillende maten deze variant is in de maat M voor kleine hondenrassen (5-15 kg)

Het voordeel van deze schoentjes is dat er reflectie lijnen op de schoenen zijn verwerkt waardoor de hond beter zichtbaar is in het donker of schemer.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie