|

De 5 beste boeken over het gedrag van honden! (2022)

Welkom en bedankt voor je bezoek van de blog met de 5 beste boeken over het gedrag van honden. De hond is bij de meeste mensen een echt gezinslid. Toch zijn er ook honden die met hun gedrag het bloed onder je nagels weg kan halen en je een hoop grijze haren bezorgen.

Voor deze blog heb ik boeken geselecteerd die specifiek over het (negatieve) gedrag van je hond gaat. Gelukkig staan er in de boeken wel methodes om dit op te lossen.

De 5 beste boeken die over het gedrag van de hond gaat.

Bepaalde handelingen en gedag van de hond kan als storen gezien worden enkele voorbeeld hiervan zijn: voortdurend blaffen, aan de riem trekken, springen etc.

De onderstaande boeken zijn gewijd aan 1 of meerdere minder prettige gedrag van de hond. Naast de titel de kaft hebben we ook een beschrijving van het boek toegevoegd en een link van bol.com. Waar de recensie over het boek te lezen is en waar je uiteraard ook het boek kunt bestellen.


Help mijn hond trekt!

Hondvriendelijke methode voor het ontspannen aan de lijn leren lopen.
Dit is het vervolg op de bestseller ‘Kalmerende Signalen‘. In haar nieuwe boek beschrijft de Noorse hondentrainster Turid Rugaas haar hondvriendelijke en effectieve methode om honden aan te moedigen zonder trekken te wandelen.

De methode is snel en makkelijk te leren en geldt voor alle honden, onafhankelijk de grootte, het ras, en de leeftijd. Het is een hulpmiddel voor honden die makkelijk afgeleid zijn, snel aan de lijn trekken, blaffen of agressief gedrag vertonen. Zij leren rustig aan een doorhangende lijn te lopen. Het wandelen in de stad, in een dorp of in de vrije natuur wordt meer ontspannen waardoor stress bij zowel de hond als de eigenaar gereduceerd wordt.

De methode wordt stap-voor-stap uitgelegd met ondersteuning van informatieve foto’s. Hiermee is het een praktische handleiding geworden voor het netjes aan de lijn leren lopen. Verder wordt er in het boek aangegeven welk materiaal geschikt is om te gebruiken, waar het fout kan gaan en dit alles gecompleteerd met tal van casestudies.


Blafgedrag van honden

Wat betekent blaffen en hoe kun je ermee omgaan Turid Rugaas is over de hele wereld bekend door haar onderzoek naar Kalmerende Signalen bij honden. Haar gelijknamige boek geldt als klassieker in de kynologische vakliteratuur en is in talrijke landen in vele talen uitgegeven.

Met haar boek `Het blafgedrag van honden` snijdt ze een thema aan dat de gemoederen nogal eens verhit, want de tolerantie die de samenleving heeft ten opzichte van blaffende honden neemt in toenemende mate af. Het miauwen van een kat of het hinniken van een paard wordt geaccepteerd, maar van honden verwacht men dat ze overwegend stil zijn.

Hoe komt dat? Blaffen honden echt te veel of worden mensen alleen maar zenuwachtig van een taal die ze niet verstaan. Hoe zou je honden die echt teveel blaffen, en die zelfs hun eigenaren die oprecht van hen houden tot vertwijfeling brengen, zo kunnen trainen dat dit probleem opgelost word?
Turid Rugaas geeft het antwoord op deze en nog veel meer vragen rondom het blafgedrag van honden.

Ze onderscheidt verschillende typen geblaf en ze wil ons `het honds` deze vreemde taal, beter leren begrijpen, Ze zegt: ”Dieren hebben gevoel. Ze kennen gevoelens van liefde en aanhankelijkheid, achterdocht en angst, woede en vreugde, teleurstelling en hoopvolle verwachtingen.

Die gevoelens delen zij ons ook mee via geluiden die ze maken en het is aan ons die geluiden te leren begrijpen en daarop met gevoel te reageren.
Het boek wordt geleverd met Audio CD ter verduidelijking van verschillende typen blaffen.


Bewust van hondengedrag

Connie Berendsen neemt je mee in de wereld van de hond. Ze doet dit door vele persoonlijke ervaringen te delen. Je leert het gedrag van honden te herkennen en te begrijpen. Ze reikt je handvatten aan om je pup te begeleiden tot een sociale en stabiele hond; een hondeneigenaar is de coach van zijn hond!

Ze maakt met vele praktijkvoorbeelden duidelijk waarom een hond zich gedraagt zoals hij doet. Ook leer je hoe honden ‘denken en leren’. Veel probleemgedrag op latere leeftijd is te verklaren en Connie wil je helpen dit te voorkomen.

Je wordt je heel bewust van je eigen gedrag en het effect hiervan op je hond. Connie levert je met haar boek alle informatie om een prachtige relatie met je hond op te bouwen om uiteindelijk vooral heel veel plezier met elkaar te hebben.


Agressie bij honden

Menige hond ontspoort doordat hij zich niet weet aan te passen aan de eisen van nu. Vaak staat een hond bekend als de vechtersbaas van de buurt waarvoor iedereen liever een straatje om loopt. Agressief gedrag is te overwinnen door een hond heel gericht op zijn

probleemgedrag te trainen. Martin Gaus weet als geen ander honden met agressieproblemen te trainen. Duizenden kregen in zijn Gedragscentrum te Lelystad een nieuwe kans om niet alleen te mogen blijven leven, maar ook om een fijner leven te hebben.


BAT 2.0 – nieuwe technieken om honden te helpen bij angst, frustratie en aggressie

B.A.T. voor angstig, gefrustreerd en agressief gedrag bij honden

Grisha Stewart is de grond­legger van Ahimsa Dog Training in Seattle. Ze werkt met een team van meer dan tien men­sen en haar honden­school heeft vele prij­zen ge­won­nen, waar­onder Beste van Seattle en Beste van het westelijk deel van de staat Washington. Grisha is wis­kun­dige van origine en ze is door haar pas­sie voor hon­den uit­ge­groeid tot inter­natio­naal bekend instruc­teur en veel­gevraagd spre­ker.

Er zijn nog steeds veel mensen die de dominantietheorie aanhangen en hebben geleerd dat je je hond af en toe ‘flink moet aanpakken’, ‘moet laten zien wie de baas is’ en / of ‘honden het onderling maar moeten laten uitzoeken’ en dat dus met de beste bedoelingen doen.

Plasman Vertalingen / Uitgeverij streeft ernaar boeken uit te geven waarin andere inzichten naar voren komen. Het principe van geweldloosheid spreekt ons zeer aan en om die reden brengen we in 2017 een tweede boek van de hand van Grisha Stewart uit.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie