|

De 4 beste boeken over het hondenras de Chihuahua.

De Chihuahua is misschien de kleinste hond, maar dit zegt niets over het karakter van het beestje. Het karakter van dit kleintje hondje is groot te noemen. De hond kan erg pittig zijn en éénkennig. Een goede opvoeding is dan ook echt een pre.

Boeken kunnen je helpen bij de opvoeding van de chihuahua. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 4 beste boeken over de chihuahua. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven of het boek geschikt is voor jou.

De Chihuahua

De Chihuahua Klein van stuk, groot in persoonlijkheid: dat is de Chihuahua. Steeds meer mensen ontdekken dat in dit kleine hondenlijfje een grote kameraad schuilt. In dit boek lees je alles over de geschiedenis, het karakter en het uiterlijk van dit populaire rashondje.

Ook de aanschaf, puppyfase, opvoeding, verzorging, gezondheid en tal van andere onderwerpen komen in dit uitgebreide naslagwerk aan bod. Dankzij de medewerking van verschillende fokkers, een dierenarts en twee keurmeesters bevat dit boek veel praktische informatie en nuttige tips.

In combinatie met de prachtige fotografie en de bijzondere vormgeving is dit informatieve boek een aanwinst voor iedere (toekomstige) Chihuahua-eigenaar!

Over de auteur: Vanwege haar grote dierenliefde schrijft communicatieadviseur Cindy Schwering graag over huisdieren.

Voor deze titel kon zij deels uit eigen ervaring putten dankzij haar Chihuahua Loulou. Cindy Schwering beschikt over een vlotte pen waardoor haar boeken lekker weglezen.


Over Dieren 136 – Chihuahua

Chihuahua

Uit de grootste staat van Mexico komt het kleinste hondje ter wereld. Beide met de naam Chihuahua. Natuurlijk mag dit ras niet ontbreken in de Over Dieren serie rashonden. Deze titel is dan ook kort geleden verschenen.

De Chihuahua is mateloos populair in ons land en verantwoord houden van deze lichtgewicht is belangrijk. Vandaar een boek over dit ras.

De uitgave de Chihuahua staat boordevol informatie over aanschaf, voeding, verzorging, voortplanting, opvoeding, gezondheid, tips en nuttige adressen.


De Chihuahua

De kleine Chihuahua trekt met zijn grote oren en sprekende ogen overal de aandacht. Laat je echter niet misleiden door zijn kleine formaat, want achter dat aandoenlijke uiterlijk schuilt een sterke en zelfverzekerde hond, die niet alleen slim, maar ook erg dapper is. Als dit pittige, handzame hondje eenmaal jouw hart heeft gestolen, ben je een trouw en levenslustig kameraadje rijker.

Dit complete verzorgingshandboek bevat kleurrijke kaders en foto’s over alle onderwerpen die belangrijk zijn voor mensen met een Chihuahua. Het is een voortreffelijke verzameling van deskundige, diepgaande informatie, zodat jij en jouw gezin kunnen genieten van een gezonde en gehoorzame trouwe viervoeter.


Chihuahua Geheimen

Misschien ben je al bekend met Chihuahua geheimen, maar het kan ook wezen dat je het helemaal niet kent. Het is een E-book met informatie over het ras maar ook de opvoeding en vele adviezen. Het richt zich helemaal op de Chihuahua.

Naast het hoofdboek worden er ook nog extra e-books meegeleverd die je helpen bij het opvoeden en trainen van de Chihuahua.

Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept: Dit kleine e-book bevat 8 tips die leert om je hond op commando bij je te laten komen.

Honden training Geheimen: Dit e-book bevat tips voor de opvoeding van je hond. Zijn algemene tips en niet alleen voor de chihuahua’s.


Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy: Dit boek is van toepassing bij de eerste dagen dat je hond bij je is gekomen en met de voorbereiding, het bevat 14 pagina’s.

Je hond de baas: 17 pagina’s met tips die voornamelijk voor de baas zijn hoe deze een goede roedelleider in huis wordt en blijft.


Inhoud van het e-book.

Op de voorpagina / inleiding staat direct wat je allemaal kunt verwachten van het boek. Om je een goed beeld te geven wat je echt kunt verwachten heb ik de hoofdstukken hieronder voor je in kaart gebracht, na het lijstje licht ik de hoofdstukken toe.

Op de voorpagina staat natuurlijk direct dat je alles leert over de Chihuahua, maar is dat ook wel echt zo? In de inhoudsopgave staan de volgende hoofdstukken vermeld:

 • De Chihuahua: klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf  
 • Welkom thuis
 • Je Chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke Chihuahua
 • Tijd voor Training
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij een Chihuahua

Hoofdstuk 1: De Chihuahua: Klein van stuk, groot in geschiedenis.

De Chihuahua heeft een interessante en zeer lange geschiedenis die ik kort heb uitgelegd.

Maar het is zeker de moeite waard is om er dieper op in te gaan, zoals in het e-book.


Hoofdstuk 2: Innerlijk en uiterlijk

In dit hoofdstuk wordt er uit gebreid ingegaan op zowel het innerlijk en uiterlijk van de Chihuahua’s. Het heeft een bijzonder uiterlijk en karakter, maar het is niet voor niets één van de populairste rassen in Nederland.


Hoofdstuk 3: De aanschaf

Vanaf hoofdstuk 3 wordt het interessant. Als je nog een chihuahua wil aanschaffen is het belangrijk dat je op bepaalde elementen en zaken gaat letten. In dit hoofdstuk leer je precies waar je op moet letten en of jij en jou leefomstandigheden wel echt passen bij deze hondjes.


Hoofdstuk 4: Welkom thuis     

Voordat je de hond op gaat halen is het belangrijk dat je bepaalde zaken geregeld hebt. Dit wordt precies uitgelegd in hoofdstuk 4. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt voor een goede start. Ook wordt er aandacht besteed aan het voer, hondenmand, speeltjes etc. Alle belangrijke zaken passeren de revue.


Hoofdstuk 5: Je Chihuahua ophalen bij de fokker.

Helaas zijn er veel broodfokkers in Nederland die niet op het welzijn en de gezondheid van honden let. Dit is een belangrijk hoofdstuk, helaas hebben wij met de aanschaf van onze hond Lexi wel te maken gehad met een broodfokker. Daarom is het een belangrijk hoofdstuk als je nog een puppy moet uitzoeken.


Hoofdstuk 6: De zindelijke chihuahua

Zindelijk maken is één van de eerste zaken die je graag wil regelen. Hiervoor is een goede training van groot belang. In dit hoofdstuk leer je de beste methode voor de Chihuahua.


Hoofdstuk 7: Tijd voor Training

Training is erg belangrijk voor deze kleine maar pittige hond. Je leert met dit hoofdstuk luisteren, maar jij als baas leert de goede regels en een goed baasje te zijn voor je hond. Regels lijken misschien streng, maar honden houden van regels en duidelijkheid.


Hoofdstuk 8: Ongewenst gedrag voorkomen en afleren

Ongewenst gedrag is zeer vervelend. Voor zowel de baasjes als andere mensen. Dit hoofdstuk gaat je leren hoe je met bepaalde situatie om moet gaan en van een negatieve situatie een positieve te maken. Ook leer je situaties en gedrag te voorkomen door op tijd te reageren.


Hoofdstuk 9: Etenstijd

Het hoofdstuk over voeding dit lijkt misschien niet zo belangrijk maar daar vergis je je in. In dit hoofdstuk leer je alles over goede voeding voor je Chihuahua en waarom dit juist zo belangrijk is.


Hoofdstuk 10: Uiterlijke verzorging

In dit hoofdstuk wordt je alle zaken vertelt die te maken hebben met de uiterlijke verzorging van je hond. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan de vacht maar dit is lang niet alles.


 Hoofdstuk 11: Gezondheid.

De Chihuahua’s kunnen helaas ook gezondheidsklachten krijgen. In dit hoofdstuk wordt hier uitgebreid op ingegaan en welke gezondheidsproblemen kunnen voorkomen en waar je rekening mee moet houden.


Hoofdstuk 12: Voortplanting bij de Chihuahua

Het laatste hoofdstuk gaat over het fokken van de Chihuahua’s. Er komt veel bij kijken als je van die schattige puppy’s wil. In dit hoofdstuk wordt het hele proces uitgebreid behandeld, zodat je weet wat je kunt verwachten en waar je rekening mee kunt houden.


Review

Er zijn verschillende handboeken voor hondenrassen te koop, het grote voordeel is dat de boeken zich richten op 1 hondenras en je met deze boeken ook de juiste informatie voor jou krijgt. Van de handboeken die ik promoot op de blog is dit wel de dunste versie. Dit wil niet zeggen dat de inhoud minder goed is of niet compleet. Je kunt ook zeggen dat de Chihuahua makkelijker op te voeden is en een minder grote handleiding nodig heeft. Het is maar net hoe je het bekijkt.

De inhoud is compleet en waardevol waar je zeker mee uit de voeten kan met de opvoeding van je Chihuahua. Ook de informatie over fokken vond ik erg interessant. Het is wel een boek voor vrij onervaren hondenbezitters, als je voor het eerst een chihuahua in huis krijgt en als je hond probleem gedrag vertoont.

Om je een eerlijk beeld te geven van het boek wil ik je ook de minpunten die ik zelf heb ervaren vertellen. De e-book is vrij klein (dit gaat niet ten koste van de informatie en de kwaliteit ervan) daarbij krijg je 5 e-books. Persoonlijk had ik de nuttige informatie uit de 5 e-books toegevoegd aan het hoofdboek om deze meer power te geven. Want behoorlijk wat informatie van de e-books vind je ook in het hoofdboek.

Daarnaast had ik ook persoonlijk meer aandacht aan de website en de vormgeving gegeven, dit is niet meer van deze tijd 2021. Gelukkig krijg je als extra bonus een levenslange update en ik hoop dat ze bij de volgende update niet alleen informatie aanpassen of actualiseren, maar ook de vormgeving aanpakken.

Uit ervaring weet ik dat een goede opvoeding erg belangrijk is bij de Chihuahua en dit e-book helpt je op een simpele en begrijpelijke manier, zodat jij ook een echte vriend en een fijn familielid erbij krijgt zonder ergernissen.

De prijs

Helaas kan ik je niet vertellen dat het e-book gratis te downloaden is. Maar een vriend voor het leven die ook nog eens luistert en gehoorzaam is, is een fortuin waard.

De chihuahua geheimen kost € 37,00 dit is inclusief de bonussen en de levenslange updates.

En dit is nog niet alles. Want je hebt ook nog eens de mogelijkheid op niet goed geld terug. Als je binnen 60 dagen niet tevreden bent kun je je geld terug vragen. Dit geeft wel aan dat de maker vertrouwen heeft in zijn product.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie