Een ondeugende pup kan een echt handenbindertje zijn, het is daarom prettig om af en toe je handen vrij te hebben zonder dat het hele huis op de kop staat, de tuin wordt gesloopt of achter je pup aan kunt rennen. Hiervoor kan een puppyren erg handig zijn.

Welke voordelen van een puppyren zijn er nog meer?

Een puppyren is erg handig tijdens de opvoeding van de pup. De bovenkant van de ren is open dus je kunt bij je hond indien nodig. Het wordt altijd wel een puppyren genoemd, maar ook volwassen honden kunnen in een puppyren bijvoorbeeld als je op vakantie bent of met de camper of caravan onderweg bent.

De puppyren wordt ook geregeld gebruikt als je hond langere tijd alleen thuis moet zijn. In een bench is er veel minder ruimte voor de hond ten opzichte van de ren. Ook fokkers maken veel gebruik van een ren, misschien heb je de ren wel gezien toen jij een puppy uitzocht. Vaak verblijft de moederhond samen met haar puppy’s in de ren. Zo blijven de puppy’s bij de moeder in de buurt en hebben ze toch ruimte om de omgeving te verkennen. Ook kun je snel bij de puppy en de moeder komen als het nodig is.

Daarnaast is de puppyren is een veilige plaats waar je hond kan spelen zonder steeds aandacht nodig te hebben of in de gaten gehouden moet worden. Je hond kan zo niet op plekken komen waar dat niet mag of met dingen spelen die er niet voor bedoeld zijn, zodat jij kunt gaan koken, werken of het huishouden doen.

De ren kan ook goed gebruikt worden als honden of dieren aan elkaar moeten wennen. Ook kun je de pup even rust geven als die dat nodig heeft en de andere hond of huisdier alleen maar wil spelen.

Dit zijn maar enkele voordelen en zijn er natuurlijk nog veel meer ligt ook aan de huissituatie en waar je de hond bij kunt hebben of niet.

Hoe groot moet de ren zijn?

Hoe groot de ren moet zijn? is ook afhankelijk van de grootte van de puppy en het ras. Ook kan de tuin en huis reden zijn dat je een kleine ren nodig hebt, omdat de ruimte beperkt is. Een grote ren vinden de meeste honden wel prettig hebben ze meer ruimte. Als je meerdere honden in een ren wil plaatsten moet je er rekening mee houden dat ze allemaal lang uit kunnen liggen als ze dat willen.

Kijk goed naar je wensen en de mogelijkheden qua ruimte en zo op deze manier de ren die bij jouw situatie en wensen past.

Hoe hoog moet een ren zijn?

Wist je dat een puppy goed kan klimmen? Als de ellebogen over de rand kunnen is de kans groot dat ze op zoek gaan naar hun vrijheid. Voor een medium hond is minimaal 80 centimeter hoog wel aanbevolen.

Waar kun je het beste de ren neerzetten?

Zorg dat je hond niet te veel prikkels krijgt als ze in de ren zit. Zet de ren ook niet op een tochtige en winderig plek neer. Dit geld ook voor een looppad en bij een deur. Veel hondenbezitters gebruiken de ren, ook voor het slapen dan is een veilige en rustige plek erg belangrijk, zodat je hond ook goed haar rust kan pakken.

Hoe lang gebruik je een ren?

Meestal wordt een ren voor puppy’s minimaal 4 maand gebruikt en maximaal 8 maand. Anderen blijven de ren ook gebruiken als de hond grote wordt. Dit is natuurlijk een persoonlijke afweging. Dit is ook afhankelijk van de situatie en de hond zelf.

De 10 beste puppyrennen van 2021 Voor zowel binnen als buiten gebruik.

Aan de linkerkant vind je een beschrijving van de puppyren aan de rechter kant een link van Bol.com met extra informatie. Als je klikt op de link dan krijg je extra informatie over de puppyren en de recensie van de gebruikers.

Topmast Puppyren 8 delig + koppelpennen Grijs Hamerslag 640cm Omtrek – 80 cm hoog

De grijze gecoate puppyren heeft een stevige buizenframe met een grote loopdeur. Is in verschillende hoogten leverbaar.

De delen zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen.


MaxxPet Hondenren – Puppyren met 8 Kennelpanelen – Staal – 80 x 100 cm – Ø 210 cm

De hondenren is van zware kwaliteit geschikt voor puppy’s en andere kleine dieren. De ren is makkelijk op te bouwen door de praktische stangverbindingen. De loop deur een heeft en dubbele vergrendeling.

Is makkelijk in te klappen en opbergbaar door het formaat is het ruimtebesparend. Het mooiste van deze puppyren is dat het in verschillende vormen opgebouwd kan worden in een achthoek, rechthoek of vierkant.


Opvouwbare puppyren – puppytent – 115 x 115 cm

De meisterpets opvouwbare puppyren wordt geleverd met inklapbare voer / drinkbak, draagtas en haringen.

De puppyren is achthoekig, naast ren ook geschikt voor puppy trainingen, als slaapvertrek of om lekker in te spelen. Ook makkelijk mee te nemen voor zowel binnen als buiten gebruik.

De puppyren is licht in gewicht maar stabiel door de metalen frame. Snel op te bouwen door het pop-up systeem.De ren heeft 2 in- / uitgangen. Het materiaal is 100% polyester.


Tectake Puppyren of Hondenren – 125 x 85 x 70 cm

Dit is een hoogwaardig en stabiele puppyren. Deze ren is ook geschikt voor buiten gebruik. De ren is eenvoudig in elkaar te zetten. De deur heeft een dubbele vergrendeling en is makkelijk in te klappen zodat het weinig ruimte in beslag neemt.


Adori Puppy Ren Zwart – Hondenbench – 61×61 cm

Deze ren is gemaakt voor puppy’s van grotere en sterkere rassen. Het is stevigere dan de meeste normale puppyrennen. De ren bestaat uit 8 panelen en is makkelijk in elkaar te zetten. Je kunt kiezen voor een cirkel of een vierkant. De ren is voorzien van een deurtje. De ren is makkelijk in elkaar te vouwen en mee te nemen.


TecTake – Puppyren Carola – Zwart – (Ø x H) 114 x 58 cm

Deze puppyren heeft bovenaan een grote opening, 2 dueren en 8 meshvensters. De ren heeft een hoge luchtcirculatie door netten. Door dat de ren eenvoudig geplooid kan worden is het makkelijk mee te nemen en ook makkelijk te gebruiken voor op reis. Grote voordelen makkelijk te reinigen en 2 zakken voor speeltjes en andere accessoires. Het materiaal is van polyester.


MaxxPet Hondenren – Puppyren met 16 kennelpanelen staal 80x100cm

De kwaliteive grote puppyren is in verschillende vormen op te bouwen. In een vierkant, circkel en een rechthoek. De puppyren bestaat uit 16 kennelpanelen. Die eenvoudig met stangen met elkaar verbonden kunnen worden. De ren heeft 2 deuren die dubbel vergrendeld zijn.


Puppyren met pvc lade 125 x 77 x 90 cm Hoog – Hondenbench – Zwart gecoat

De puppyren kan tegen een stootje omdat het uit metaal vervaardigd materiaal is gemaakt. Door de kunststof lade houdt je de vloer schoon als je puppy nog niet zindelijk is. Het opbouwen gaat zeer eenvoudig en bestaat uit 4 panelen. Die te verbinden zijn met pen-haaksysteem. Door het deurtje kan je hond makkelijk er in en er uit.


Topmast Puppyren Uitvouwbaar Blauw gecoat metaal. 560cm Omtrek. 60cm hoog.

De uitvouwbare puppyren heeft een loodvrije blauwe coating. Die je in verschillende vormen kunt plaatsen. De bevestiging gaat met de musketonhaken. In totaal zijn er 8 elementen. Het deurtje is tot aan de bovenzijde in het paneel te open waardoor je hond er makkelijk in en uit kan.


Tectake Opvouwbare Puppyren – Roze – 125 x 125 x 64 cm

Deze achthoekige puppytent wordt geleverd met draagtas. Geschikt voor verschillende doeleinden voor zowel binnen als buiten gebruik. Ondanks de metalen frame is het licht in gewicht en makkelijk mee te nemen. Het is snel op te bouwen door het pop-up systeem en opvouwbaar. Het materiaal is van polyester.