Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hond gewassen moet worden. De reden kan zijn dat je hond vies is en onprettig ruikt, ook de vachttype van je hond kan vragen om een was beurt om in goede conditie te blijven. Ook medische redenen zoals huidproblemen kan een oorzaak zijn.

Hoe vaak moet je een hond wassen?

Niet iedere hond hoeft perse gewassen te worden. Voor gezonde honden met een normale huid zonder problemen is 1 tot 3 keer per jaar ruim voldoende. Als de vacht en huid niet om een was beurt vraagt hoef je jouw hond alleen maar te wassen als de vacht erg vies is, veel zand en vuil vasthoudt en niet fris ruikt (stinkt). De viezigheid kan jeuk en huidirritatie veroorzaken.

Bij medische redenen of andere ongemakken kan het nodig zijn je vaker te wassen zoals elke maand of zelfs wekelijks. Wassen met deze frequentie is alleen aan te raden in overleg met de dierenarts. Teveel wassen zonder medische reden is niet goed voor je hond. Een hond heeft een natuurlijke beschermlaag op haar huid. Bij het regelmatig wassen met shampoo wordt deze beschermlaag aangetast. Een vette huid wijst er op dat de vacht van de hond gezond is, en niet gewassen hoeft te worden. Als jij je hond vaker wast hoef je ook niet altijd shampoo te gebruiken.

Gebruik hondenshampoo’s!

Het is belangrijk als jij je hond gaat wassen met shampoo dat je jouw hond ook wast met hondenshampoo. Kies niet voor shampoo die wij mensen gebruiken, deze is niet geschikt voor je hond. Deze kan namelijk de vetlaag aantasten en de huid irriteren.

De 10 beste hondenshampoo’s die ook nog eens betaalbaar zijn:

Hieronder vind je de 10 Hondenshampoo’s. De hondenshampoo’s worden aan de linker kant beschreven aan de rechterkant heb ik een link van Bol.com toegevoegd. Na het klikken van de link vind je meer informatie over de shampoo’s en de recensie van de gebruikers. Je kunt de hondenshampoo’s ook eenvoudig bestellen via deze link.

Oxyfresh Pets shampoo voor honden

Oxyfresh Pets Shampoo heeft een sterke reiningskracht en maakt geen gebruik van alcohol en irriterende chemicaliën.

De plus punten van deze shampoo zijn:

  • Voor een schone en fris ruikende vacht
  • diervriendelijk, niet-irriterend en ph neutraal
  • geschikt voor dagelijks gebruik
  • geeft verlichting bij geïrriteerde en droge huid
  • Ook geschikt voor honden met allergieën

Beau Beau Hondenshampoo Anti-Klit

Deze hondenshampoo verwijderd losse haren en maakt de vacht zacht en glanzend. Ook voorkomt het dat de hondenharen gaan klitten en roos.

Beau Beau Shampoo is Hypoallergeen / pH-neutraal en kan veilig gebruikt worden. Het verfrist en neemt de hondenlucht weg.


Greenfields Hondenshampoo – Labradoodle Verzorgingsset.

Deze verzorgingsset bestaat uit een shampoo voor de gekrulde vacht en een anti-klit spray speciaal voor honden met een krullende vacht.

De Curly Coat Shampoo van Greenfields verzorgt voor de vacht zonder dat de natuurlijke oliën van de huid aan worden getast. De shampoo beschermt de krullende vacht tegen pluizen, geeft glans en veerkracht.

De verzorgingsset is pH Neutraal en vrij van parabenen.


Beaphar shampoo puppy

Beaphar Puppy Shampoo is een mildere verzorgingsshampoo voor de gevoelige huid van de puppy’s.

De shampoo bevat macadamia-olie dit zorgt er voor dat de huid hydrateert en voedt. Hierdoor herstelt de doffe broze vacht van de puppy weer. Dit resulteert in een glanzende vacht. De shampoo is pH huid neutraal.


Beau Beau Universeel Hondenshampoo

Deze shampoo verwijderd losse haren en maakt de vacht zacht en glanzend en voorkomt roos.

Het is Hypoallergeen en PH neutraal dus ook geschikt voor honden met een gevoelige huid. Daarnaast verfrist het en neemt de hondenlucht weg. .


Beaphar Shampoo Universeel Hond

Deze universele verzorgingsshampoo is geschikt voor alle honden. De shampoo reinigt de huid en vacht van de hond.

Het bestaat uit een milde samenstelling dat de vachtkleur behoudt en versterkt. Het voedt het haar vanaf de wortel. Het is pH huidneutraal en geeft een frisse geur.


Greenfields Hondenshampoo – Gevoelige Huid Verzorgingsset.

Deze verzorgingsset bestaat uit de aloe vera shampoo en een droogshampoo voor onderweg. De verzorgingsset is geschikt voor de gevoelig huid en is verrijkt met Aloe Vera en Citronella.

hampoo helpt een droge en beschadigde vacht te herstellen en zorgt voor een gezonde en natuurlijke vochtbalans van de huid. De natuurlijke oliën helpen de geïrriteerde en gevoelige huid te kalmeren

De shampoo is PH neutraal en vrij van parabenen.


Virbac Sebolytic Shampoo 

Sebolitic is een verzorgingsshampoo die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik bij ernstige huidproblemen van keratoseborroeïsche aard bij honden. Het specifieke van Sebolitic shampoo is de combinatie van keratolytische, anti-seborroeïsche en huidreinigende bestanddelen.

Deze helpen bij de verwijdering van overtollige schilfers, de regulering van het keratinisatieproces, de regulering van de afscheidingsproducten, alsook bij de controle van de natuurlijke microbiële flora van de huid.


Wahl Diamond White Hondenshampoo 

Wahl Diamond White shampoo zorgt voor een verbetering van de witte en lichte vacht. Het verwijdert vuil, vlekken en de onprettige geur. Deze verfrissende shampoo bevat natuurlijke ingrediënten zoals: komkommer, passievrucht, citroen en limoen. Het zorgt voor een glanzende witte vacht geeft zonder te bleken.


Beaphar Shampoo Hond Zwarte Vacht

Deze milde verzorgingsshampoo is geschikt voor alle zwarte honden

Beaphar Shampoo Zwarte vacht is een milde verzorgingsshampoo voor alle zwarte honden, die huid en vacht reinigt. De shampoo bevat aloë vera voor een gezonde natuurlijke vochtbalans van de huid. Waardoor de vacht makkelijk te kammen is. Daarnaast zorgt het voor een verzorgd en glanzend uiterlijk, en is pH neutraal