De 10 beste honden (flos)touwen + veel informatie (2022)

De meeste honden hebben wel een touw om mee te spelen. Maar niet elke hond vind een touw even leuk. Met een touw kun je wel heel goed samen spelen met je hond. Maar is een touw wel geschikt speelgoed? En waarom zijn niet alle honden even dol op een touw?

Op deze pagina lees je alles over het speeltouw voor de hond, ook vertel ik wat de gevaren kunnen zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een flostouw voor je hond. Als laatste in de blog vind je een top 10 met de touwen van dit moment voor je hond.

Wat is een hondentouw?

Een honden touw wordt ook wel speeltouw voor de hond, trektouw en flostouw genoemd. Dit zijn speciale touwen gemaakt voor de hond om te spelen. Deze touwen zijn een stuk dikker en kunnen ook speciale vormen en knopen hebben.

Het touw is extra sterk zodat deze niet gelijk kapot gaat door het sterke gebit van de hond. Je hond kan er dus in knagen maar je kunt er ook samen aan trekken. Het touw kun je uiteraard ook gebruik als apporteerspeelgoed, Kortom mogelijkheden genoeg.

Omdat er vele soorten flostouwen te koop zijn vertel ik verder op in het artikel waar je het beste op kunt letten bij het kopen van een speeltouw voor je hond.


Waarom is een flostouw geschikt voor de hond?

Een flostouw is een veelzijdig stukje speelgoed en veel honden zijn dol op een touw. Vooral grotere sterkere honden vinden het geweldig om samen aan een touw te trekken. Er zijn ook honden die het leuk vinden om er aan te hangen. Je kunt dan het touw ergens ophangen, zodat je hond hier aan kan hangen.

Een voordeel van een flostouw is dat je eenvoudig samen met je hond kan spelen, dit maakt de band tussen jouw en je hond hechter. Het is tevens een leuk tijdverdrijf voor beiden en je hond krijgt zo ook haar nodige beweging.

Je hond raakt ook moe als ze aan het spelen is met het touw. Het trekken aan en het ophalen van het touw kost energie. Dit zorgt er vaak voordat je hond na het spelen een stuk rustiger is, honden moeten regelmatig uitgedaagd worden.

Als een hond zich verveeld kan een hond vervelend gedragen vertonen, speelgoed, zoals een touw kan voor afleiding zorgen.

Je zal denken een touw is een touw, maar dat is in dit geval zeker niet het geval, er is tegenwoordig een groot assortiment met verschillende touwen en soorten.


Waar moet je op letten als je touw gaat kopen?

Door het grote aanbod zijn er veel verschillen. Als je een touw wil kopen vo0r je hond is het verstandig die af te stemmen op de behoeftes van je hond. Om je te helpen met het juiste touw te zoeken voor je hond heb ik de belangrijkste functies op een rij gezet en deze toegelicht.

 • Het formaat van het hondentouw
 • Touw met of zonder lus
 • De kleuren van het touw
 • Ervaringen van andere gebruikers
 • Prijs van het touw

Het formaat van het hondentouw

Het formaat van het touw is wel erg belangrijk bij een kleine hond is een te groot touw onhandig en vaak te zwaar waar door de kans dat je hond er mee gaat spelen klein is. Een grote hond heeft ook niets aan een klein touw vaak moeilijk vast te pakken en kan ook snel kapot gaan.

Naast het formaat is de dikte ook van groot belang stem dit ook goed zodat je het juiste touw krijgt. Je hebt kleine touwen voor bijvoorbeeld de chihuahua maar je hebt ook xxl flostouwen voor de grotere honden.


Touw met of zonder lus

Je hebt flostouwen is alle soorten en maten, het grote verschil zit vaak in de lus. Je kunt kiezen voor een touw met of zonder lus. Ben je van plan om veel samen te spelen en ook touw te gaan treken dan is een lus wel erg handig. Je hebt hierdoor een betere grip. Uiteraard kun je ook touwtrekken met een touw zonder lus dit vergroot de win kans van je hond.


De Kleuren van het touw

Voor de hond is de kleur niet zo heel belangrijk, dit vind het baasje veel belangrijker. Als je echt een kleur voor je hond wil kiezen, kies dan voor geel of blauw. Deze kleuren ziet je hond het beste.

De meeste speeltouwen voor de hond hebben opvallende kleuren dit kan wel makkelijk zijn al je ze thuis of buiten op moet zoeken, maar voor de hond zelf maakt de kleur dus niet zoveel uit.


Ervaringen van andere gebruikers

Een groot voordeel van het kopen op het internet is dat je makkelijk kunt vergelijken en dat je de ervaringen van andere gebruikers kunt bekijken. Als je iets koopt bekijk dan zeker de ervaringen zowel de positieve als de negatieve. De minder goede ervaringen kunnen voor jouw niet van belang zijn dus schrik niet meteen af bij en paar minder goed recensies. En staar je ook niet alleen blind op de positieve reacties en neem dit soms met een korreltje zout.

De 10 touwen die je verder op deze pagina vind worden aangeboden via een link van Bol.com. Het voordeel van deze link is dat je meteen de waardering van de gebruikers ziet. Bij het klikken op de link vind je ook de recensie.


Prijs van het touw

Een duur touw hoeft niet te beste te zijn en een goedkoop touw hoeft geen rotzooi te zijn. In de goedkopere discounts winkel kun je goedkope touwen kopen deze zijn niet voor alle honden even geschikt sterke grote honden kunnen deze snel kapot hebben. Als je hond niet veel kapot maakt kun je dus ook voor een kleinere en goedkopere exemplaar gaan.

De meeste goede flostouwen zitten tussen de € 5,- en € 30,- Uiteraard heb je ook duurdere exemplaren.


Hoe maak je een hondentouw schoon?

Speelgoed wordt niet altijd schoongemaakt door de baasjes van de hond. Toch is het verstandig om regelmatig het speelgoed schoon te maken waar je hond mee gespeeld. Het is niet alleen voor de hygiëne maar ook voor het behoud van het speelgoed zelf.

Op het speelgoed kunnen vele bacteriën zitten en door regelmatig het speelgoed schoon te maken ga je de strijd aan tegen de bacteriën.

Als je hond dagelijks met het flostouw speelt is een wekelijks wasje niet overbodig, was in ieder geval minimaal 1 keer per maand het speelgoed. Het flostouw kun je in een kussensloop of waszak stoppen en mee laten draaien in de wasmachine. Gebruik geen wasmiddel of verzachter en laat het touw natuurlijk drogen, stop het niet in de wasdroger.

Check wel voor dit tijd de wasvoorschriften en de gebruikersaanwijzingen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een handwas.


Is een flostouw gevaarlijk voor je hond?

Als een speelgoedtouw of een flostouw gevaarlijk is voor je hond is een goede vraag. Veel honden eigenaren vragen zit dit af. Als je hond er op een normale manier mee speelt is het veilig speelgoed. Als je hond het flostouw kapot maakt bestaat er altijd een kans dat ze stukjes of deeltjes gaat opeten dit kan uiteraard wel problemen opleveren.

De kans is groot dat ze de kleine stukje via de ontlasting wel kwijt raakt. Grotere stukken kunnen voor een verstopping zorgen.

Samen spelen op een verantwoordelijk manier hoeft geen gevaar en problemen op te leveren het is juist en goed leuk voor de hond. Als je ruw speelt kan dit natuurlijk wel blessures en ongemakken opleveren. Speel ook niet te lang je kunt beter een paar keer per dag met je hond spelen dan 1x een lange tijd.

Flostouw is in de meeste gevallen veilig speelgoed maar het is wel verstandig je hond goed in de gaten te houden als ze aan het spelen is maar dit geldt eigenlijk voor al het speelgoed.


De 10 leukste touwen voor je hond.

Hieronder vind je de 10 leukste touwen voor je hond. 4 touwen die ons het meeste aanspreekt onze favorieten worden uitgebreid toegelicht. Bij het kiezen van de touwen heb ik gekozen voor grote en kleinere touwen zodat er voor elke hond een geschikt touw in deze top 10 staat. Ook heb ik gelet op de vormen en de mogelijkheden met het touw. De touwen worden aangeboden met een link van Bol.com.

Hondenspeelgoed touw – blauw / rood / groen / oranje – 25 cm –

Dit superleuke touw is hét hondenspeelgoed voor jouw hond. Hij is gemaakt van stevig en diervriendelijk materiaal wat er voor zorgt dat hij lang mee gaat en veilig is voor jouw vriend. Wie wil dat nou niet?

Verder voorkomt hij ook tandplak en tandsteen en daarnaast zorgt het kauwen ervoor dat jouw hond geen pijn heeft bij het ontwikkelen van zijn tanden. Dus nadat hij leuk is om mee te spelen is hij ook nog eens goed voor zijn/haar groei en interactie!

Jouw hond zal hier zeker achteraan rennen en kan zo lekker spelen en zijn energie kwijt. Dit superleuke touw is verkrijgbaar in een supergave kleur. Speelplezier gegarandeerd!


Viervoetjes – Dubbele lus – Trektouw 

Eindelijk een trektouw waarbij er niet alleen gedacht is aan jouw viervoeter maar ook aan het baasje!

De Dubbele lus trektouw is geschikt voor kleine tot middelgrote honden.

Dubbele lus

Dit touw is ontworpen met een dubbele lus wat zorgt voor een ideale verdeling bij het spelen. Daar de ene lus dient als handvat voor het baasje, is de andere lus voorzien van een verdikking wat zorgt voor extra grip bij jouw viervoeter!

Apporteren

Door de dubbele lus biedt dit hondenspeeltje zich uitstekend voor apporteer spelletjes met jou hond of puppy! Apporteren kan je leren. Met de dubbele lus leer jij jouw viervoeter gemakkelijk allerlei commando’s.

Trektouw

Gebruik dit speeltje als trektouw en daag jouw viervoeter van kleins af aan uit om actief met zijn baasje te spelen. Altijd weer een echt gevecht tussen hond en zijn baas! Daarbuiten stimuleer jij jou hond om zo zijn nek- en gebit spieren te trainen.

Zacht katoen voor het gebit

De aangebrachte verdikking biedt niet alleen genoeg grip maar dient daarbuiten ook als een goede bescherming van het gebit! Normale touwen zijn vaak erg dun wat gevaarlijk knarsen van het gebit kan veroorzaken. Door de verdikking in de dubbele lus bescherm jij ten alle tijden de tanden en het tandvlees van jouw trouwste viervoeter! Het zachte katoen functioneert daarbuiten ook als flosdraad. De wrijving van het stof langs de tanden zorgt voor verwijdering van vuil en beschermt tegen tandplak en tandsteen.

Stimuleert het brein

Gebruik de dubbele lus voor trainingsdoeleinden, om mee te apporteren, voor duw- en trekspelletjes en stimuleer op deze manier het brein van jouw trouwe viervoeter!

Veilig spelen

Natuurlijk is het belangrijkste bij spelen dat elke hond veilig kan spelen. De dubbele lus is om deze reden gemaakt van zacht en duurzaam katoen. Het katoen heeft unieke eigenschappen wat betreft sterkte, duurzaamheid en absorptie!

3 kleuren

De dubbele lus is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren, namelijk: zwart, groen en oranje! 


Beeztees Flossytoy – Flostouw – 3 Knopen – Assorti – 600 gram

Het Beeztees Flostouw is speelgoed waar jouw hond dol op zal zijn!

Het flostouw is gemaakt van stevig katoen waarmee jouw hond spelenderwijs zijn gebit kan reinigen. Een flostouw kan worden gebruikt voor apporteer- en trekspelletjes en jouw hond kan er ook lekker op kauwen.

Het kauwen op het flostouw zorgt ervoor dat het gebit en het tandvlees gezond worden gehouden.

Verkrijgbaar in 6 verschillende maten Afmetingen – 25 gram – 50 gram – 125 gram – 300 gram – 400 gram – 600 gram


Exilien 9-delige honden speelset hondentouwen

Beweging en lekker spelen is belangrijk voor je hond om fysiek en mentaal gezond te blijven. Met deze 9-delige speelset hoeft je trouwe vriend zich in ieder geval niet te vervelen! De speelset is vanzelfsprekend vervaardigd uit veilig en hoogwaardig materiaal. Deze hondenspeelgoed set is ook geschikt voor puppy’s! Zeker wanneer ze last hebben van hun tanden en gaan wisselen, is het prettig voor je pup om ergens op te kunnen kauwen en bijten.

Voordelen

 •  Veilig
 • Duurzaam
 • Neutrale kleur
 • Je hond hoeft zich nooit meer te vervelen

9-delige honden speelset

De 9-delige honden speelset biedt je hond genoeg uitdaging om actief en in beweging te blijven. Dit interactieve speelgoed is ook geschikt om mee te apporteren.
De set bevat onder andere verschillende speeltouwen, touwen met bal en een bal. Maar dat is nog niet alles, de speelset wordt compleet geleverd zoals afgebeeld op de foto’s. Bestel deze set voor eindeloos speelplezier!

Flostouw

De structuur van het touw van deze speelset helpt met het reinigen van het tandvlees en tanden van je trouwe viervoeter. Je hond zal er dol op zijn en tijdens het spelen met het flostouw wordt zijn gebit gereinigd. Je hond kan lekker kauwen, maar dit hondenspeelgoed is ook geschikt voor trekspelletjes en om mee te apporteren.

Kenmerken

 • Neutrale kleur
 • Stoere uitstraling
 • 9-delig
 • Geschikt voor alle leeftijden

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie