De 5 beste boeken over Bulldogs (de Franse en de Engelse)

In Nederland en België zijn er veel liefhebbers van de Bulldogs, De Engels en de Franse Bulldogs zijn het bekendste, maar er zijn meer Bulldog rassen, zoals de Amerikaanse Bulldog, Old English Bulldogge, Continental Bulldog en de Alapaha Blue blood Bulldog.

Hoewel over het algemeen de bulldog zeer geschikt is als familiehond heeft de hond wel aspecten die erg belangrijk zijn. Door de zware bouw en de korte neus zijn ze hitte gevoelig en moet je tijdens warme dagen goed op je trouwe vriend letten. Het karakter van de bulldog is temperamentvol, maar ook vriendelijk en kan heel sociaal zijn.

Het is geen groot wonder als je de hond iets wil aanleren met een herhaling en beloningen, zoals iets lekkers kun je de Bulldog wel van alles leren. Dit zijn maar een paar bijzonderheden van de Bulldog als je nog veel meer over de Bulldog te weten wil komen, zoals het karakter, de opvoeding, de verzorging en nog veel meer, dan kun je het beste lezen over en je verdiepen in de bulldog.

En hoe kun je dat nog beter dan boeken lezen over de Bulldog. Om je te helpen heb ik de 5 beste boeken over de bulldog in het algemeen, de Franse en de Engelse Bulldog voor je geselecteerd. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Franse bulldog

Handboek en naslagwerk Deze kleine dogachtige hondjes zijn echte mensenvriendjes en kunnen het vrijwel altijd goed vinden met andere honden. De Franse bulldog is een kleine, stevige en gespierde hond met rechtopstaande oren. Hij kan zich dominant opstellen naar andere honden, omdat hij eigenlijk net zo dapper is als zijn dogachtige verwanten. De Boule, zoals de Fransen hem noemen, is een hondje met humor en met zijn speelse gedrag is hij een prima aanvulling in een huisgezin. In een rustige omgeving past hij zich ook uitstekend aan.

De Franse bulldog is een gevoelige hond die open staat voor stemmingen. Verder is het een doorzetter, die lichamelijk best gehard genoemd mag worden. Het is een heerlijk hondje, een hondje met karakter.

Kenmerkend voor zijn uiterlijk is de vrij platte en brede neus. De rechtop staande oortjes doen een beetje aan een vleermuis denken. Het staartje is van nature zo klein en dus niet gecoupeerd. De rechtopstaande oortjes doen vermoeden dat er in de loop van de tijd terriërs zijn ingekruist, terwijl met aanmeent dat er ook iets van de mopshond in de Franse bulldog zit.

In de negentiende eeuw vertrokken er veel Engelsen door werkeloosheid in hun eigen land, naar Frankrijk. Ze hadden kleine hondjes die nog niet de Franse bulldoggen waren zoals we ze nu kennen. Deze werden als rattenvangers en als gezelschapsdier voor het gezin gehouden. Als snel werden de honden erg populair en er werd mee gekruist en gefokt. Uiteindelijk werden deze honden weer ingevoerd in Engeland en kregen zo de naam Franse bulldog.

Naast aanschaf, voeding, verzorging, opvoeding en voortplanting vindt u in dit boek volop informatie over parasieten, rasspecifieke ziekten, gezondheid prachtige foto’s van deze bijzondere hond.


De Engelse en Franse Bulldog

Engelse en Franse Bulldoggen zijn de laatste jaren in toegenomen mate populair geworden. In deze uitgave krijgen (aanstaande) eigenaars van deze bijzondere rashonden uitleg over alle aspecten die komen kijken bij de aanschaf, opvoeding en verzorging van een bulldog.

Bijvoorbeeld: is het bij de keuze van een pup nu wel of niet verstandig om het hondje dat het eerst op je afkomt te kiezen, is het normaal dat jouw bulldog zo snurkt, en hoe voed je een bulldog op tot een prettige huisgenoot die overal mee naartoe genomen kan worden?

Naast het antwoord op deze en tal van andere praktische vragen, leer je ook op welke fysieke kenmerken fokkers letten bij het fokken van deze honden en waar je terecht kunt voor de aanschaf van een betrouwbare hond. Met vele schitterende kleurenfoto’s!


Over Dieren – Engelse bulldog

Dit boek behandelt alle aspecten van de Engelse bulldog, Een bijzondere hond is hij zeker! Stierenvechten was in net verleden zijn taak.

Zijn hele bouw is hierop aangepast:

  • Hij is klein omdat hij alleen in de kop van de stier mocht bijten;
  • Zijn huid is geplooid om dat hij zo minder kwetsbaar was voor de horens en hoeven van de stier;
  • Hij heeft een omhooggerichte neus zodat hij kon blijven ademen als hij een stier vast had.

Zijn grove, brede en gedrongen bouw, zijn gerimpelde gezicht maken de Engelse bulldog dan ook tot een bijzondere verschijning.

De praktische opvoedtips in dit boek zijn gebaseerd op de regels binnen een roedel, zoals die zijn bestudeerd bij de wolf, de verre voorouder van onze hond.

Over voeding valt meer te weten dan je op het eerste gezicht zult denken. Nieuwe inzichten op dit gebied zijn in dit boek opgenomen. Ook tref je in dit boek zeer complete informatie aan over gezondheid en EHBO bij honden in het algemeen.

Uiteraard komt achondrodysplasie aan de orde.
Een compact boek voor alle liefhebbers van de Engelse bulldog, zowel voor de ervaren bulldogeigenaar als voor hem of haar die nog heel veel over deze compacte hond wil leren en vooral lezen.


Over Dieren – Franse bulldog

De kleine hondenrassen staan steeds meer in de belangstelling. Denk maar eens aan de Jack Russell terriër, de Chihuahua en de mopshond. In dit rijtje hoort dan ook de Franse bulldog thuis.

De Franse bulldog is uit vele kruisingen ontstaan en het is niet eens helemaal zeker welke rassen hier een rol bij hebben gespeeld. Het uiteindelijke resultaat is echter een uitstekende huisgenoot.
In dit boek wordt aandacht geschonken aan de historie, de aanschaf, de verzorging, de voortplanting, de opvoeding, de gezondheid en de ziektepreventie.


Handboek van de Franse Bulldog

Het complete handboek voor de Franse Bulldog die je helpt om de Franse Bulldog op te voeden tot een gezonde, gelukkige en gehoorzame familiehond.

Een Franse Bulldog die jou en je familie jaren van plezier zal brengen zonder dat het je uiteindelijk een vermogen kost en zonder uren van verzorging wie wil dat nu niet?

Het boek is ideaal voor jou als jij ook met één van de onderstaande punten zit te worstelen of juist graag wil. Kortom als jij een Ja op één van de onderstaande vragen met JA beantwoordt is dit het juiste boek voor jouw.

  • Heb je net een Franse bulldog gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals: opspringen, blaffen en trekken aan de lijn in stand houdt?
  • Heb je een koppige Franse bulldog die continu aan de lijn trekt en heb je geen idee hoe je dit voor eens en altijd kunt oplossen?
  • Ben je van plan een Franse bulldog te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet nemen?
  • Ben je geïnteresseerd in een positieve trainingsmethode waarin je stap-voor-stap leert om op een verantwoorde wijze voor je Franse bulldog te zorgen, zodat hij voor vele jaren een gezond en gelukkig leven heeft?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom Franse bulldogs probleemgedrag vertonen en hoe jij dit snel en makkelijk kunt oplossen?
  • Wil je misschien je Franse bulldog beter opvoeden omdat hij binnen plast, op alles kauwt of misschien wel verlatingsangst heeft?

Dit complete Handboek behandeld alle onderwerpen die van belang zijn voor het houden van een Franse Bulldog.

Zowel voor de beginnende honden bezitter als voor een ervaren Franse Bulldog bezitter is het een zeer nuttig handboek.

Er staan veel adviezen in voor het opvoeden van pups maar ook wordt er aandacht besteed aan de volwassen Franse Bulldogs, denk hierbij aan de trainingsmethode, wandelen zonder te trekken, probleemgedrag etc.


Vergelijkbare berichten