bekende hond
|

Bekende en Beroemde honden van de TV.

Naast dat er veel bekende Nederlanders en Celebrities onder ons zijn, hebben wij in de wereld ook veel bekende dieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn King Kong, Jaws, Garflied (fictie) Free willy etc.

Naast de bekende dieren en personen hebben we ook tientallen (wereld) bekende honden. Wij hebben een top tien gemaakt met bekende trouwe viervoeters.

10. Commissaris Rex.


De Duitse herder Commissaris Rex speelt in de gelijknamige serie. Commissaris Rex is een Oostenrijkse Crime-Serie die van 1994 tot en met 2004 werd geproduceerd.

Het gaat over een Duitse Herder die samen met zijn baasje criminelen opspoort. De eerste Rex werd de gespeeld door BJ. Daarna speelde nog 3 Duitse Herdershonden de rol. Waaronder Rhett Butler zoon van BJ. De serie bestond uit 10 seizoenen.

In 2008 maakte de serie in Italië een doorstart onder de naam REX, deze productie heeft 8 seizoenen geduurd en is gestaakt in 2015.

9. Scooby Doo (fictief)

Advertentie in de blog over bekende en beroemde honden

Scooby Doo is een Duitse dog met een spraakgebrek uit de gelijknamige tekenfilmserie Scooby Doo. Deze Amerikaanse serie kwam voor het eerst op televisie in het jaar 1969.

Scooby Doo speelt samen met Shaggy de hoofdrol in de serie, films en computerspellen. Samen hebben ze het bedrijfje Mystery Inc. Ze moeten mysteries oplossen die te maken hebben met geesten en spoken. Maar daar zijn ze juist erg bang voor. Ze beleven samen met hun vrienden spannende avonturen.

8. Pompey

Pompey De hond van Willem van oranje (1533-1584). Sommige beweren dat dit een kooikershondje was.

Pompey zou een aanslag op het leven van Willem van Oranje hebben voorkomen. Terwijl Willem in zijn leger tent lag te slapen. Probeerde de insluipers hem te vermoorden. Pompey begon te blaffen en heeft Willem wakker gemaakt, zodat ze konden ontsnappen.

7. Pluto (fictie)

pluto de bekende hond van disney

De bloedhond Pluto is door de Walt Disney Studios bedacht. Hij verscheen voor het eerst in 1930 in de tekenfilm The Chaingang

Hij heette toen nog Rover, in 1931 werd de naam Rover veranderd in Pluto. Pluto was eerst het huisdier van Minnie Mouse. Uiteindelijk werd Pluto de trouwe viervoeter van Mickey Mouse. Ook kreeg hij eigen filmpjes en neemt hij het regelmatig op tegen Knabbel en Babbel.

Pluto is een iets dommige, komische, avontuurlijke hond.

6. Lassie

De televisieserie Lassie werd in Nederland uitgezonden vanaf 1962. Lassie is het schotse woord voor ‘meisje’. Grappig genoeg waren alle Lassie honden een reu. Dit had te maken dat de vacht voller en dikker is van een reu.

De eerste Lassie werd gespeeld door de Schotse collie Pol. De andere Lassies waren allemaal een nakomeling van Pol.

5. Hond van Pavlov.

De hond van Pavlov. De Russische Pavlov heeft een nobelprijs gewonnen en was Fysioloog.

De hond werd ingezet bij een psychologisch experiment. Pavlov kwam er achter dat de hond kwijlde wanneer hem voedsel werd aangeboden. Ze kwijlden niet bij een bepaald geluid. Door de combinatie van het geluid en daarna voedsel te geven, begon de hond al naar een paar keer te kwijlen bij het geluid voor hij het voedsel zag. (klassieke conditionering)

4. Idefix (fictief)

Stripheld Idefix is een klein wit hond zijn baasje is de bekende Gaillier Obelix. Idefix is bekend van de stripboeken Asterix en Obelix. Vanaf de 5de serie Ronde van Gallier komt idefix voor in de strips.

Het pretpark Asterix heeft wel een mini pretparkje vernoemd naar Idefix (het bos van Idefix). In de jaren 70 was Idefix de concurrent van Asterix en Obelix en heeft 20 eigen boeken.

Idefix is een erg gevoelig hondje en wil nooit hebben dat Obelix bomen uit de grond trekt.

3. Beethoven

De Sint Bernard hond speelt de hoofdrol in 8 films en 1 tekenfilm. In 1994 is er 1x een serie gemaakt over de hond met 26 afleveringen van ongeveer 15 minuten.
Chris de hoofdrolspeler van de eerste 2 films, hij werd getraind bij het bedrijf Animal-Action. Vlak na de tweede serie is Chris overleden.

De hond van de film is vernoemd na de Wereld bekende componist Ludwig van Beethoven.

2. Rin Tin Tin

Rin Tin Tin de eerste bekende hollywood hond

De eerste Hollywood Hond.

In de Eerste Wereldoorlog werd in Frankrijk door Amerikaanse korporaal Lee Duncan na een bombardement een moeder en nest pups gered. Hij nam de honden mee en gaf de moeder en de puppy’s aan andere soldaten.

Hij hield zelf een mannetje, die hij Rin Tin Tin heeft genoemd. Aan het einde van de oorlog nam Lee Rin Tin Tin mee naar Amerika.

Rin Tin Tin werd door Hollywood ontdekt. In 1929 had Rin Tin Tin de meeste stemmen gekregen voor de Oscar beste acteur . Hij kreeg de oscar niet. Omdat volgens de Acadamy alleen een mens in aanmerking kwam voor een oscar.

In 1932 stierf de wereldberoemde hond Rin Tin Tin.

1. Laika

De eerste hond die de ruimte heeft bezocht. In 1957 was Laika een bemanningslid van de Sputnik 2. Helaas heeft Laika het bezoek aan de ruimte niet overleefd, maar heeft wel levend rond de aarde gecirkeld. Laika was een straathond uit Moskou voordat ze beroemd werd.

Vergelijkbare berichten