|

Alles over de vriendschap met je hond en een mooi gedicht.

30 Juli de dag van de vriendschap. Je kunt vriendschap hebben verschillende mensen, maar ook zeker met je hond. Voor veel mensen is de hond naast een vriend voor het leven ook een echt gezinslid.

Onze Lexi is naast een gezinslid ook een echte vriend. Naast dat wij thuis genieten van elkaar gaat Lexi ook zoveel mogelijk mee wanneer het mogelijk is. De foto hieronder is gemaakt tijdens de tulpen route in 2019.

In deze blog ga ik het hebben over de vriendschap met je hond. Hoe het kan ontstaan en we sluiten af met een mooi gedicht!

Wat betekent vriendschap?

Bij het googlen naar de betekenis van Vriendschap kwam ik uit op het volgende:

Een vriendschap is een relatie tussen twee of meer personen. Die vriendschapsrelatie kan tussen mannen en vrouwen zijn, maar ook tussen mensen van hetzelfde geslacht. Wanneer mensen een vriendschap met elkaar hebben betekent dit dat zij elkaar vertrouwen, ongeacht wat er gebeurt.

Terwijl het volgens het woordenboek het volgende betekent:

Een persoonlijke band tussen mensen die elkaar leuk vinden en vertrouwen.

Vriendschap voor ons betekend een band voor het leven. De liefde en gezelligheid die wij van Lexi ontvangen is niet met een pen te beschrijven. Daarnaast voelt ze het aan wanneer we een knuffel nodig hebben op de juiste moment vraagt ze de aandacht en zorgt ze voor een afleiding. Ook kunnen we erg lachen om haar onhandige acties.


Hoe is het mogelijk dat je een vriendschap met een hond kan krijgen?

De relatie tussen de hond en de mens heeft vergelijkingen met de band tussen een moeder en haar baby. Dit komt door het stofje oxytocine. Dit hormoon komt vrij bij de moeder als ze in de ogen kijkt van haar kind. Oxytocine zorgt er voor dat de moeder voor haar kind wil gaan zorgen.

Hetzelfde gebeurt de hond/puppy en de mens en elkaar in de ogen kijken. Als de mens en de hond elkaar in de ogen kijken vind er een sterke stijging van oxytocine plaats. Hierdoor versterkt de band tussen de hond en de mens.

Daarnaast werkt het aantal uren dat je bij elkaar aanwezig bent en met elkaar doorbrengt. Dit geld trouwens ook voor mensen onderling. Hoe meer uur je met elkaar door brengt hoe beter de band wordt. Bij mensen onderling heb je minimaal 200 uur nodig om beste vrienden te worden.

Hoeveel tijd had jij samen met je hond nodig om onafscheidelijk te worden?


De leukste film en boek over de vriendschap met je hond!

We hebben een prachtig boek en een ontroerende maar schitterende film voor je geselecteerd. Beide beschrijven op eigen wijze de prachtige vriendschap van de hond en de mens. Beide zijn echt de moeite waard en moet gezien en gelezen worden.


Je gedicht over de vriendschap met je hond!

De vriendschap van een hond, is vriendschap voor het leven.
Voor een ander is het niet te zien, hoeveel een hond kan geven.

Want als je verdrietig bent dan kijkt zij je aan.
Alsof ze wil zeggen ik zal altijd naast je staan.

En als je dan weer vrolijk bent, dan slaat ze met haar staart.
En dan blaft ze of als ze zeggen wil, dat hebben we samen weer geklaard.

Zo’n vriendschap is een wonder, een wonder om te beleven.
Zo’n pure vriendschap met je hond kan geen enkel mens je geven!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie